25 / 04 / 2024

Kayapa Islah OSB süreci hızla ilerliyor!

Kayapa Islah OSB süreci hızla ilerliyor!

Kayapa Sanayici ve İşadamları Derneği (KSİAD) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) ortaklaşa düzenlediği Kayapa Islah Organize Sanayi Bölgesi, Islah OSB süreci hakkında bilgilendirme toplantısı Bursa Holiday Inn Otel'de gerçekleştirildi.



Bilgilendirme toplantısında KSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Toy, BTSO Yönetim Kurulu üyesi İlker Duran ve Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan'ın yanı sıra, KSİAD Yönetim Kurulu üyeleri, Nilüfer Belediyesi'nden üst düzey yöneticiler, Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri ve Bursa Valiliği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri ile çok sayıda Kayapalı sanayici yer aldı. 


GÖZ GEÇİRİLDİ 

Toplantının açılış konuşmasını yapan KSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Toy, Ağustos ayında Islah OSB olma statüsünü kazandıklarını belirterek, "Islah OSB sürecinden OSB'ye geçme aşamasında hepimizin yapması gereken hükümlülükleri gözden geçirelim istedik. Yola çıktığımız bu OSB sürecini hızlı bir şekilde tamamlamayı hedefliyoruz. 

Bunun böyle bir toplantıyı tertipledik" dedi. Toy, Islah OSB sürecinde Kayapalı firmaların yerine getirmesi gereken yükümlülüklerin olduğunun altını çizerek, "Yükümlülükler yazılı olarak herkese bildirildi. Ama aldığımız geri dönüşleri değerlendirip, bu konuyu bir platformda soru cevap şeklinde masaya yatırmak istedik" diye konuştu. 


DÖNÜŞÜME BURADAN BAŞLADIK 

Başkan Yalçın Toy'un ardından konuşan BTSO Yönetim Kurulu üyesi ve Kayapa Islah OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili İlker Duran ise, BTSO tarafından yürütülen 16 makro projeye değinerek, "Sanayicilerin dünya arenasındaki rekabetlerini artırmak ve üretim kalitelerini yükseltmek amacıyla 16 makro proje Bursa adına önemli bir yer teşkil ediyor" dedi. BTSO'nun özellikle sanayi bölgeleriyle ilgili önemli çalışmalarının olduğuna dikkat çeken Duran, 2023 hedefleri doğrultusunda Bursa için belirlenen 75 milyar dolar ihracat rakamını hatırlatarak, "BTSO olarak belirlediğimiz 75 milyar dolar rakamına ulaşabilmemiz için yüksek teknolojili ürünler geliştirmemiz gerekiyor. Bu bağlamda siz değerli sanayicilerimize büyük görevler düşüyor" ifadelerini kullandı. 

Duran, BTSO olarak, mevcut sanayi bölgelerinin dönüşümü ve gelişimi üzerinde durduklarına işaret ederek, Kayapalı sanayicilerin OSB olma doğrultusunda verdikleri 13 yıllık mücadelenin sonuna yaklaşıldığını kaydetti. "Kayapa elini çabuk tuttu. Biz de dönüşüme Kayapa'dan başladık" diyerek konuşmasına devam eden Duran, kısa zamanda el birliği ile Kayapa'nın OSB olma yönündeki dönüşümünü gerçekleştireceklerini belirtti. 

Duran, "İnşallah Kayapalı sanayicilerimiz dönüşüm sonrasında 75 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşabilmek için cirolarını yükseltecekler" diye konuştu. 


ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPARIZ 

Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Nazlı Yazgan da "Organize sanayi olma yönünde adım atın, bizde belediye olarak elimizden ne geliyorsa yaparız. Bugün burada bulunma sebebimizde budur. OSB olma sürecine en kısa sürede nasıl ulaşabileceğimiz hakkında düşünmemiz gerekiyor. En önemli engellerden biri imarla ilgili konulardı. İmar konusundaki sıkıntıları da el ele verip aşacağımızı düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu. 


Bursa Kent


Geri Dön