26 / 04 / 2024

Kayapa Sanayi Bölgesi ilk Islah OSB oldu!

 Kayapa Sanayi Bölgesi ilk Islah OSB oldu!

Islah OSB sürecini 2012 yılından beri sürdüren Kayapa Sanayi Bölgesi, düzenlenen törenle Islah OSB statüsüne kavuştu. 8 başvuru içerisinden Bursa'da, ilk ıslah OSB oldu...



 Kayapa Sanayi Bölgesi, düzenlenen törenle Islah OSB ünvanı aldı. Kayapa,  8 başvuru içerisinde Bursa'da ilk ıslah OSB oldu.


Kayapa Islah OSB'de düzenlenen törende konuşan Kayapa Islah OSB Sanayici ve İşadamları Derneği (KSIAD) Başkanı Yalçın Toy, 1997 yılında kurulan bölgede otomotiv yan sanayi, tekstil, mobilya, geri dönüşüm gibi sektörlerde 236 parsel, 75 fabrika, 4 bin kişilik istihdam bulunduğunu söyledi. 


2012'de çıkan yasadan sonra Bursa'da 8 bölgenin Islah OSB olmak üzere müracaat ettiğini hatırlatan Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise, "Bursa'da OSB'ler dışında kesinlikle yeni bir sanayiye, kaçak yapılaşmaya izin vermememiz gerekiyor. OSB dışında da belediyelerimiz yeni sanayi parselleri oluşturmamalı. Tarım alanı olmayan alanlarda altyapısı arıtmasıyla düzenli yeni alanlar oluşturmalıyız" dedi. 


Bursa'nın 21 OSB'ye ulaşacağını belirten Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı Remzi Topuk da, "Her il büyük ve nitelikli yatırımları kendi şehirlerine çekmek için yarışıyor. Bu süreçte Bursa iş dünyası olarak kan kaybettiğimizi söyleyebiliriz. Yeni yatırım alanları konusunda ciddi sorunlarla karşı karşıyayız'' diye konuştu.


Dünya


Geri Dön