16 / 04 / 2024

Kayaşehir'de inşaatlar neden yavaşladı?

Kayaşehir'de inşaatlar neden yavaşladı?

Kanal İstanbul projesiyle değeri yükselmeye başlayan Kayabaşı'nda inşaat çalışmaları durmasa da gözle görülür bir şekilde yavaşladı. Dolar kurunun artmasıyla birlikte yükselen maliyetler inşaatı devam eden projeleri de olumsuz etkiledi...




TOKİ'nin başlattığı konut hamlesiyle yatırımcıların yeni gözdesi haline gelen Kayaşehir'de 6 yıl öncesine kadar orta ve alt gelir grubuna hitap eden daireler şimdi  markalı şirketlerin imzasıyla yükseliyor. 


Kanal İstanbul projesiyle değeri artan Kayabaşı'nda son zamanlarda inşaat çalışmaları durmasa da gözle görülür bir şekilde yavaşladı. Sektörde hesap makinelerinde yapılan mesai, iş makinelerinin önüne geçti, döviz kurunun artmasıyla birlikte yükselen maliyetler inşaatı devam eden projeleri de olumsuz etkiledi. 


Türkiye’nin en büyük uydukent projesi olan Kayaşehir Bölgesi yatırımcı ilgisinde Halkalı ile yarışıyor. Şehir Meydanı, botanik park gibi dev projelere ev sahipliği yapacak olan Kayaşehir'de konut fiyatları her geçen gün artıyor.


Kayaşehir nerede?


Kayaşehir 3. Boğaz Köprüsü bağlantı yolu güzergahında, Bahçeşehir’e 10 kilometre,  TEM’e 8 kilometre, Atatürk Olimpiyat Stadı’na 5 kilometre, Başakşehir’e kilometre, Taksim’e kilometre, Boğaziçi Köprüsü’ne 24 kilometre ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne 25 kilometre mesafede ve Başakşehir’e komşu olan konumuyla İstanbul’un yeni cazibe merkezlerinden biri oldu.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com



Geri Dön