29 / 03 / 2024

Kayhan'daki Davutpaşa Camii restore edildi!

Kayhan'daki Davutpaşa Camii restore edildi!

Kentin tarihi değerlerini bir bir ayağa kaldıran Büyükşehir Belediyesi, Davutpaşa Camii'ni de restore etti. Davutpaşa Camii, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından hizmete açıldı.



Çarşıyı yıllardır güçlendirdiklerini ve çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Başkan Altepe, "Davutpaşa Camii ve çevre düzenlemesiyle artık bölgenin kalitesi daha da artacak, Kayhan esnafının yüzü ise daha çok gülecek" şeklinde konuştu. 


KAYHAN'DA HUMMALI ÇALIŞMA 


Kayhan bölgesindeki çalışmaların sürdüğünü anlatan Başkan Altepe, "Eski Tekel Binası Kentsel Tasarım Cephe Sağlıklaştırma çalışmaları kapsamında Yeni Cumhuriyet Caddesi, eski Tekel çevresi. Demirciler Caddesi, Yiğit Köhne, Tamburacılar, Batpazarı, Sütçü Aralığı, Aydoğdu, Kayhan Boğazı sokaklarla inönü Caddesi Davutpaşa, Satıcılar ve Hurdacılar sokaklarında yer alan 250'yi aşkın adet yapı da değerleniyor. Dış cephelerde tabelalar kaldırılıyor, dükkanların giriş kat camekanları ve doğramaları yenileniyor, dış cepheler yenileniyor" dedi. Başkan Altepe. kısa sürede inönü Caddesi'nde de cephe düzenleme çalışmalarının yapılacağını vurgulayarak, Atatürk Caddesi'nden  Ankara  Caddesi'ne kadar tüm inönü Caddesi'nde cephe düzenlemelerinin yapılacağını hatırlattı. Törenin ardından katılımcılar, Davutpaşa Camii'nde cuma namazını kıldı. 


Bursa Hakimiyet


Geri Dön