29 / 03 / 2024

Kayı Holding'ten anahtar teslim hastane!

Kayı Holding'ten anahtar teslim hastane!

Yatırımlarını sağlık alanına yoğunlaştırdıklarını aktaran Kayı Holding’in patronu Coşkun Yılmaz, anahtar teslim hastane yaptıklarını söyledi. Yılmaz, “İnşaatından ekipmanına hatta personel eğitimine her şeyi yapıyoruz” dedi



Müteahhitlik, inşaat, yatırım, gayrimenkul, enerji ve sağlık olmak üzere 5 farklı sektörde faaliyet gösteren Kayı Holding, bu yıl 25'inci yaşını kutladı. 19 ülkede, 65 noktada faaliyet gösteren ve 240 milyon dolarlık toplam ciroya ulaşan şirket, yılsonuna kadar cirosunu 400 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor. Cironun yüzde 90'ını yurtdışı projelerden elde ettiklerini aktaran Kayı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Yılmaz, "Grup yatırımlarımız 25 yıl önce inşaat sektörüyle başladı. Şu anda enerji, turizm ve sağlık alanlarında da faaliyet gösteriyoruz. Son dönemde yatırımlarımızı sağlık alanında yoğunlaştırdık" şeklinde konuştu. Sağlık sektöründe anahtar teslim hastane hizmeti verdiklerini aktaran Yılmaz, şunları anlattı: "Bu iş kolu 'package' olarak tabir ediliyor. Yani hastanelerin projelendirilmesinden başlayarak kullanılacak alet ve ekipmanların alım ve kurulumu, daha sonra da tüm hastane ekibinin ekipman ve aletleri konusunda eğitilmesini kapsayan geniş bir alanda hizmet veriyoruz. Dünyada bu anlamda hizmet veren 3-4 şirketten biriyiz. Türkiye'de tekiz." Kayı İnşaat'ın kontrat değerinin 2.1 milyar dolara ulaştığını anlatan Yılmaz, "Halihazırda 25 hastanede hizmet veren medikal görüntüleme ve radyoterapi şirketimiz de 3 yılda Türkiye'nin en büyük medikal görüntüleme firması haline geldi" dedi.


200 MİLYON DOLARLIK SİPARİŞ

Kayı Holding CEO'su Alpaslan Korkmaz da package alanında 200 milyon dolarlık sipariş aldıklarını ifade etti. Korkmaz, "Ayrıca Gaziantep'te kamu-özel sektör işbirliği ile bin 875 yataklı şehir hastanesi yapıyoruz. 25 yıllık işletmesi tarafımıza ait olan projeyi Samsung ve Salini Impregilo'nun eşit ortaklığında gerçekleştiriyoruz. 700 milyon dolar değerindeki bu yatırımla yurtdışından yüzde 100 finansman sağladık" diye konuştu.


HEDEFTE AFRİKA VAR

Sağlık grubunu bir dünya markası yapma hedefiyle yola çıktıklarını anlatan Yılmaz Coşkun, "Medikal görüntüleme ve radyoterapi alanında 10 ülkeye yatırım yapmayı planlıyoruz. Bu yıl Kenya, Uganda ve Senegal'de yatırım yapacağız" şeklinde konuştu.



Sabah







Bu haber Akşam'da şöyle yer aldı:


Yurtiçi ve yurtdışında 400’e yakın projeye imza atan grup, sağlık yatırımlarıyla holdingi dünya devine dönüştürmeyi planlıyor.


ALTI bin çalışanla 20’ye yakın ülkede, 65 noktada faaliyet gösterdiklerini anlatan Kayı Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı, “Kayı İnşaat’ın bugün itibarıyla devam eden işlerinin kontrat değeri 2.1 milyar dolar. Sağlık sektöründe faaliyet gösteren ve halihazırda 25 hastanede hizmet veren medikal görüntüleme ve radyoterapi şirketimizle alanında 10 ülkeye yatırım yapma kararı aldık. Kenya, Uganda ve Senegal’deki yatırımlarımıza bu yıl başlayacağız” dedi. 


HASTANE EKİPMANI SAĞLIYOR 


Holding'in CEO’su Alpaslan Korkmaz ise “Package olarak tabir edilen iş kolunda faaliyet gösteren şirketimizin alanı; hastanelerin projelendirilmesinden başlayarak alet ve ekipman incelemesini, alımı ve kurulumu, ardından eğitimini kapsıyor. Bu şirketin şu an 200 milyon dolarlık bir sipariş defteri var” dedi.


700 milyon $'lık hastane


Gaziantep’te 1875 yataklı bir kamu-özel sektör (PPP) ortaklığı hastane yatırımı yapacaklarını dile getiren Alpaslan Korkmaz, şunları kaydetti: “25 yıllık işletmesi tarafımıza ait olan projeyi Kore ve İtalya devleri Samsung ve Salini Impregilo’nun eşit ortaklığında gerçekleştiriyoruz. 700 milyon dolar değerindeki bu yatırım projesi ile Türkiye’ye yüzde 100 yurtdışından finansman sağlıyoruz. Bunu da ülkemize bir hizmet olarak görüyoruz.” 



Akşam




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



25 yıla yüzlerce proje sığdıran Kayı Holding, faaliyet gösterdiği sektörlerde yeni yatırımlara hız verdi. Şirket halen inşaatı Cezayir’de devam eden 3 otel inşaatının yanı sıra yine Cezayir Oran’da bir otel ve AVM yapacak.


Yurt içinde ve yurt dışında 6 bin çalışanıyla 5 ayrı sektörde faaliyet gösteren Kayı İnşaat hedef büyüttü. Halen Cezayir'de 3 otel inşaatı devam eden şirket, satın aldığı Oran şehrindeki araziye de otel ve alışveriş merkezi yapacak. AVM şirketin kendi portföyünde olacak. Şirket, Afrika pazarına da yöneldi. 20 ülkede 65 noktada proje geliştirdiklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Çoşkun Yılmaz, “Kayı İnşaat olarak devam eden işlerimizin toplam yatırım değeri 2 milyar 100 milyon dolar. Holding olarak 2015 yılında 240 milyon dolar ciro yaptık. Bu yılki ciro beklentimiz 400 milyon dolar” dedi.


25 yılı geride bıraktı


İnşaat, otel, hastane, medikal ve enerji sektörlerinde birçok projeye imza attıklarını belirten Çoşkun Yılmaz, bu yıl şirketin 25'nci yılını kutladıklarını dile getirdi. 25 yılda çok yol katettiklerine dikkat çeken Yılmaz, “Gelecek 10 yılda hedefimiz en az 3 alanda dünya markası olmak. İnşaatta zaten dünya markası olduğumuzu kanıtladık. Amerika'da yayınlanan bir dergide her yıl en büyük uluslararası inşaat şirketleri listesine giriyoruz. Bu da 25 yılın başarısı” dedi.


Kayı İnşaat'ın devam ededn işlerinin kontrat değerinin 2,1 milyar dolara ulaştığını belirten Yılmaz. "Sağlık sektöründe faaliyet gösteren ve halihazırda 25 hastanede hizmet veren medikal görüntüleme ve radyoterapi şirketimiz ise 3 yılda Türkiye'nin en büyük medikal görüntüleme firması haline geldi. Gelecek 25 yılda, sağlık sektöründe dünyanın önde gelen firmalarından biri olmaya adayız. Sağlık grubunu da dünya markası yapacağız. Medikal görüntüleme ve radyoterapi alanında 10 ülkeye yatırım yapma kararı aldık. Kenya, Uganda ve Senegal'deki yatırımlarımıza bu yıl içinde başlayacağız” dedi.



Yeni Şafak



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;



Yurtiçi ve yurtdışında yaklaşık 400 projeye imza atarak dünyanın en büyük uluslararası inşaat şirketleri arasında yer alan Kayı Holding, bu yıl 25. kuruluş yılını kutluyor. Bünyesinde bulunan sağlık grubuna ağırlık vermeyi planlayan Kayı Holding, yurtiçi ve yurtdışı yatırımlarına hız kesmeden devam edecek. Kayı Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Yılmaz ve Kayı Holding CEO'su Alpaslan Korkmaz'ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda holdingin gelecek 25 yıla ilişkin hedefleri paylaşıldı. Kayı Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz "Sağlık grubunu da tıpkı Kayı İnşaat gibi bir dünya markasına dönüştürmek için yola çıktık" dedi. 

KENYA'YA DA YATIRIM 

Yılmaz "Medikal görüntüleme ve radyoterapi alanında 10 ülkeye yatırım yapma kararı aldık. Afrika ülkelerinden yoğun talep alıyoruz. Kenya, Uganda ve Senegal'deki yatırımlarımıza bu yıl içinde başlayacağız" diye konuştu. Kayı insaat'ın bugün itibarıyla devam eden islerinin kontrat değerinin 2,1 milyar dolara ulaştığını kaydeden Yılmaz "Sağlık sektörünün içinde yer alan bazı hizmetlerde dünya lideri olma hedefimiz var. Bir hastanenin projelendirmesinden ekipmanına kadar her seyi ile bir bütün olarak ilgileniyoruz. Anahtar teslim hastane diyebiliriz buna. Türkiye'de bunu yapan şirket yok. Dünyada da cok fazla firma yok" diye konuştu. Kayı Holding CEO'su Alpaslan Korkmaz ise "Gaziantep'te 1875 yataklı bir kamu-özel sektör (PPP) ortaklığı hastanesi yatırımımız mevcut. Bu hastanede 6 25 yıllık isletmesi tarafımıza ait olan projeyi Kore ve İtalya devleri Samsung ve Şalini Impregilo'nun esit ortaklığında gerçekleştiriyoruz" dedi.


Star


Geri Dön