25 / 04 / 2024

Kayı İnşaat Cezayir Oran'da otel ve AVM inşa edecek!

Kayı İnşaat Cezayir Oran'da otel ve AVM inşa edecek!

25 yıla yüzlerce proje sığdıran Kayı Holding, faaliyet gösterdiği sektörlerde yeni yatırımlara hız verdi. Şirket halen inşaatı Cezayir’de devam eden 3 otel inşaatının yanı sıra yine Cezayir Oran’da bir otel ve AVM yapacak.



Yurt içinde ve yurt dışında 6 bin çalışanıyla 5 ayrı sektörde faaliyet gösteren Kayı İnşaat hedef büyüttü. Halen Cezayir'de 3 otel inşaatı devam eden şirket, satın aldığı Oran şehrindeki araziye de otel ve alışveriş merkezi yapacak. AVM şirketin kendi portföyünde olacak. Şirket, Afrika pazarına da yöneldi. 20 ülkede 65 noktada proje geliştirdiklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Çoşkun Yılmaz, “Kayı İnşaat olarak devam eden işlerimizin toplam yatırım değeri 2 milyar 100 milyon dolar. Holding olarak 2015 yılında 240 milyon dolar ciro yaptık. Bu yılki ciro beklentimiz 400 milyon dolar” dedi.

25 yılı geride bıraktı


İnşaat, otel, hastane, medikal ve enerji sektörlerinde birçok projeye imza attıklarını belirten Çoşkun Yılmaz, bu yıl şirketin 25'nci yılını kutladıklarını dile getirdi. 25 yılda çok yol katettiklerine dikkat çeken Yılmaz, “Gelecek 10 yılda hedefimiz en az 3 alanda dünya markası olmak. İnşaatta zaten dünya markası olduğumuzu kanıtladık. Amerika'da yayınlanan bir dergide her yıl en büyük uluslararası inşaat şirketleri listesine giriyoruz. Bu da 25 yılın başarısı” dedi.

Şirketin CEO’su Alparslan Korkmaz  sağlık sektöründe hizmet vermek üzere iki yıl önce başka bir şirket daha kurduklarını  söyledi. Korkmaz, inşaatından, altyapısına, aletlerin ve hastanenin tüm teknolojik kurulumundan personelin aletleri kullanmasına yönelik eğitime kadar her alanda anahtar teslim hastaneler yaptıklarını ve bu modeli yurtdışına pazarladıklarını aktardı. 


Kayı İnşaat'ın devam ededn işlerinin kontrat değerinin 2,1 milyar dolara ulaştığını belirten Yılmaz. "Sağlık sektöründe faaliyet gösteren ve halihazırda 25 hastanede hizmet veren medikal görüntüleme ve radyoterapi şirketimiz ise 3 yılda Türkiye'nin en büyük medikal görüntüleme firması haline geldi. Gelecek 25 yılda, sağlık sektöründe dünyanın önde gelen firmalarından biri olmaya adayız. Sağlık grubunu da dünya markası yapacağız. Medikal görüntüleme ve radyoterapi alanında 10 ülkeye yatırım yapma kararı aldık. Kenya, Uganda ve Senegal'deki yatırımlarımıza bu yıl içinde başlayacağız” dedi.



Yeni Şafak


Geri Dön