29 / 03 / 2024

Kayıp tapu masrafı 2014!

Kayıp tapu masrafı 2014!

Bir kimsenin kendisine ait tapu belgesini kaybetmesi halinde, tapu belgesini cüzi bir miktar ödeyerek yeniden çıkartması mümkün oluyor. Peki kayıp tapu masrafı ne kadar? İşte kayıp tapu masrafı 2014...



Kayıp tapu masrafı 2014!

Bir kimsenin kendisine ait tapu belgesini kaybetmesi halinde, tapu belgesini cüzi bir miktar ödeyerek yeniden çıkartması mümkün oluyor. Peki kayıp tapu masrafı ne kadar? Kayıp tapu nasıl çıkarılır?


Kaybolan tapuyu çıkarmak sanıldığı kadar zor bir işlem olmayıp, kısa bir süre içerisinde tapu belgesi hemen çıkarılabiliyor.


Kayıp tapuyu yeniden çıkarmak için sadece taşınmazın bulunduğu yer tapu dairesine gidilmesi gerekmiyor. Türkiye’ deki herhangi bir tapu dairesine giderek de gerekli işlemler yapılabiliyor.


Kaybolan tapunun yeniden çıkarılması hususunda bazı noktaların bilinmesi gerekiyor:


* Tapu senedini sahibi dışında bir kimse tarafından çıkarttırılamaz.


* Taşınmazın sahibinin vefat ettiği durumlarda ise mirasçıları mirasçılık belgesi getirmek veya nüfus kayıtlarından mirasçıları olduğu anlaşılmak kaydıyla yeni tapu senedi çıkartabilir.


Peki kayıp tapu masrafı ne kadar 2014?

Kaybolan tapunın yeniden çıkarılması için talep edilen ücretin çok cüzi bir rakam olduğunu belirtmiştik. Kayıp tapunun yeniden çıkarılması için verilen hizmet karşılığında 5 TL gibi bir ücret isteniyor.


Tapu belgesinde fotoğraf yoksa ne olur?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön