25 / 04 / 2024

Kaymakam Yusuf Odabaş belediyeden villa istiyor!

Kaymakam Yusuf Odabaş belediyeden villa istiyor!

Beylikdüzü Kaymakamı Yusuf Odabaş devletin kendisine tahsis ettiği konutu beğenmeyince belediyeden villa istedi



Beylikdüzü Belediyesi tarafından bir arazinin cemevine tahsis edilmesine 'hukuki değil' diyerek  itiraz eden ve inşaatı durduran Beylikdüzü Kaymakamı Yusuf Odabaş, bu kez lojman skandalıyla gündeme geldi.
Devletin kendisine tahsis ettiği konutu beğenmeyen Kaymakam Odabaş, resmi bir yazıyla belediyeden villa istedi.  Belediye Özel İdare'ye ait 27 daireden hiçbirini beğenmeyen kaymakam Odabaş'a villa kiralamayı kabul etti.

28 YILLIĞINA TAHSİS EDİLDİ
Marmara Denizi ve Büyükçekmece Gölü manzaralı olan ve kirası yaklaşık 2 bin lirayı bulan lüks bir villa kiralayan belediye, bunu 28 yıllığına İl Özel İdaresi'nin kullanımına bedelsiz tahsis etti. Ancak villanın 500 lirayı bulan giderleri Odabaş'a ağır geldi. Özel İdare de bu giderleri ödemeyeceğini Odabaş'a bildirdi.

BELEDİYEYE ÖDEYİN RİCASI!
Bunun üzerine belediyeye 24 Şubat'ta Odabaş'ın imzasıyla yeni bir yazı yazan kaymakamlık, ortak giderlerin de belediye tarafından ödenmesini rica etti. Bu istek de kabul edildi.

TALEBİM OLMADI
İddialar üzerine ulaştığımız Kaymakam Yusuf Odabaş ise iddiaları reddederek, 'Bu konuda belediyeden asla bir talebim olmamıştır. Bundan haberim olmadığı gibi, kim tarafından gündeme getirildiğini de bilmiyorum' diye kendini savundu.

'GEREKİRSE BEN ÖDERİM'
Dilekçeden haberinin olmadığını söyleyen kaymakam Odabaş,'Giderlerin belediye tarafından ödenmesi yanlıştır. Gerekirse bu giderleri ben kendi cebimden ödeyeceğim' dedi. Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Çanakçı ise haberi doğrulayarak, 'Kaymakam talep etti, meclisten de oylamayla çıktı' diye konuştu.
Ercan ÖZTÜRK/Akşam


Geri Dön