29 / 03 / 2024

Kaynarca Semt Polikliniği binası depreme dayanıklı hale getirildi!

Kaynarca Semt Polikliniği binası depreme dayanıklı hale getirildi!

Kaynarca Semt Polikliniği hizmete açıldı. Binası depreme dayanıklı hale getirilen polikliniğin açılışına katılan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, ilçedeki kurumların tek tek depreme dayanıklı hale getirildiğini söyledi.




Pendik Devlet Hastanesi Kaynarca Semt Polikliniği,  düzenlenen törenle resmen hizmete açıldı.  Binası depreme dayanıklı hale getirilen polikliniğin  açılışına katılan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin,  ilçedeki kurumların tek tek depreme dayanıklı hale getirildiğini söyledi.  


2013 yılı Mayıs ayında başlayan deprem güçlendirme inşaatı  nedeniyle hizmete ara veren Poliklinik binası, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ve Pendik Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ali Okur’un da katıldığı açılış töreniyle resmen hizmete girdi.


48 yatak kapasiteli oldu


Açılış töreninde konuşan Başhekim Ali Okur, Kaynarca Semt Polikliniği güçlendirilirken Bakanlığa müracaat ettiklerini ve binanın artık poliklinikler yanında 48 yataklı kapasiteye kavuştuğunu da kaydetti. Okur, çalışmada desteği olan Pendik Belediyesi ve Başkan Dr. Kenan Şahin’e de teşekkür etti.


130 okul depreme dayanıklı hale getirildi


Ardından kürsüye gelen Başkan Şahin, deprem açısından böyle bir güçlendirme çalışmasının oldukça önemli olduğunu kaydetti. Şahin, ilçede sağlık ve eğitim alanında önemli güçlendirme ve yenileme çalışmaları gerçekleştirildiğini belirterek ilçedeki 130 okulun tamamının ya güçlendirme ya da yenileme çalışmaları ile depreme dayanıklı hale getirildiğini söyledi. Program, Başhekim Okur’un Dr. Kenan Şahin’e plaket takdimi ve birlikte kurdela kesiminin ardından sona erdi.


Hastalara


6500 metrekare kapalı alana sahip olan Kaynarca Semt Polikliniği’nde gereken her türlü techizat, teknoloji ve donanımın  bulunuyor. Poliklinikte başta MR ve Diyaliz olmak üzere Göz Poliklinikleri, Nöroloji, Dahiliye, Genel Cerrahi, Psikiyatri, Fizik Tedavi, Sağlık Kurulu, KBB vb. bölümler de hizmet veriyor.



Haber Takip


Geri Dön