19 / 03 / 2024

Kayseri 4. Mobilya Fuarı 23-27 Nisan'da gerçekleştirilecek!

Kayseri 4. Mobilya Fuarı 23-27 Nisan'da gerçekleştirilecek!

' Mobilyanın kalbi ' olarak nitelendirilen Kayseri'de düzenlenecek fuara bu yıl ilk kez İsrail ve Yunanistan' dan da iş adamları ile Malezya' dan firmalar katılacak.



Mobilyanın kalbi olarak nitelendirilen Kayseri'de düzenlenecek 4. Mobilya Fuarı, 23-27 Nisan'da ziyaretçilerini ağırlayacak.


 Hilton Otel'de gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında konuşan TÜYAP Fuarcılık AŞ Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Dünya Ticaret Merkezi'nde düzenlenecek fuarın hazırlıklarının tamamlandığını belirtti.


Fuarda 150 firmanın ürünlerini sergileyeceğini dile getiren Ersözlü, "İlk kez Malezya'dan fuara milli bir katılım olacak, 24 firma fuarımıza iştirak edecek. Bu Türk mobilya sektörü için de bir ilk. 44 ülkeden alım heyetleri, iş adamları fuarda Kayserili mobilya firmalarımızla bir araya gelecek. Katılımcı sayımız geçen yıla oranla yüzde 18 büyüdü. Bu yıl ilk kez İsrail ve Yunanistan'dan da iş adamları fuara katılacak. Kahire Ticaret Odası yöneticileri de fuar vesilesiyle Kayseri'de ticaret ve sanayi odamızla ikili görüşmeler yapacak" diye konuştu. 


- Hedef 50 binin üzerinde ziyaretçi 


Geçen yıl fuarı 48 bin kişinin ziyaret ettiğini anlatan Ersözlü, şunları kaydetti:


"Bu yıl 50 binin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz, bunu yakalayacağımızı umuyoruz. Çünkü geçen yıl gelen ziyaretçilere yaptığımız anketlerde fuara gelenlerin yüzde 95'i bir sonraki yıl yine geleceklerini belirtti. Mobilya fuarları konusunda İstanbul'dan sonraki en verimli, etkin buluşmayı Kayseri'de gerçekleştiriyoruz. Geçen yılki ziyaretçilerin yüzde 90'ı fuardan memnun ayrılmışlardı. Bu yıl özellikle doğu ve güneydoğuda mobilya alım-satımı yapan iş adamlarını, firmalarını davet etmek için büyük çaba sarf ettik. 5 bin adresle görüşmeler yaptık, kente davet ettik. 27 Nisan'da fuarımızda halk günümüz olacak. Firmalarımız cazip indirim oranlarıyla ürünlerini halkımıza sunacak. Şehrin tüm dinamiklerine etki eden bir fuar olmasını temenni ediyoruz."


- 92 ülkede tanıtım


Expo Yönetici Ortağı Gönül Akyıldız ise fuar için Ortadoğu, Kuzey Afrika, Orta Asya, Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere 92 ülkede 4 dilde tanıtım yaptıklarını söyledi.


Mısır, Afganistan, Gürcistan, Romanya, İran, Irak, Rusya'nın aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeden alım heyetlerinin fuarda bir araya geleceğini aktaran Akyıldız, "Ukrayna'dan ciddi bir heyet bekliyorduk. Karışıklıklardan dolayı gelemiyorlar. Her yıl ziyaretçi sayısı artıyor. Bizim çabalarımızın dışında da insanlar bizlere bu fuar için ulaşıyor. Bereketli bir fuar olmasını diliyorum" dedi.


Kayseri Sanayi Odası, Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Marangozlar, Mobilyacılar ve Döşemeciler Odası'nın işbirliğiyle TÜYAP çatısı altında Dünya Ticaret Merkezi'nde 23-27 Nisan'da gerçekleştirilecek fuar, ev mobilyaları, dekorasyon üniteleri, mutfak ve banyo mobilyaları ile her yaşa ve zevke hitap eden ürünlere ev sahipliği yapacak.


AA


Geri Dön