28 / 03 / 2024

Kayseri Aşiyan Yonu'nun açılışı yapıldı!

Kayseri Aşiyan Yonu'nun açılışı yapıldı!

Kayseri Melikgazi Belediyesince Talas ilçesi ile Sivas Caddesi arasında yapımı gerçekleştirilen ve Erciyes Üniversitesi Kampüsünden geçen Aşiyan Yonu' nun açılışı yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi...




Kayseri Melikgazi Belediyesince Talas ilçesi ile Sivas Caddesi arasında yapımı gerçekleştirilen ve Erciyes Üniversitesi Kampüsünden geçen Aşiyan Yonu'nun açılışı yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.


Açılış törenine Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikmen, İlçe Müftüsü Musa Dolar, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Daire Müdürleri, Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar katıldı.


Bu yol için çok yönlü bir çalışma gerçekleştirdiklerini ve doğalgaz dahil bütün alt yapısını tamamlayarak hizmete açtıklarını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç “Aşiyan Yolu üç aşamalı bir yoldur. İlk etabı Tavlusun Caddasi ile 30 Ağustos Bulvarı arasındadır. Bu 2. Etap yol ise Sivas caddesi ile Talas Bulvarına bağlanmakta olup Erciyes Üniversitesi Teknopark yanından geçmektedir. Yolun toplam uzunluğu 1750 metre, genişliği ise 15 metredir“ dedi.


Bu yol ile Melikgazi İlçesinin ne kadar genişlediğini ve ulaşım ağının nasıl yaygınlaştığına tanık olduklarını ifade eden Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ise her geçen gün trafiğe çıkan araç sayısının artığını, ancak yeni açılan bu yollar ile Kayseri ilinde bir sıkışıklık ve daralma olmadığını söyledi.


Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, yolun yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, belediyenin ikramından davetliler ile paylaşarak, adeta her yolun Erciyes Üniversitesine çıktığını kaydetti.


Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık ise kurumlar arası uyum, yardımlaşma ve dayanışmanın topluma hizmet olarak yansıdığını ifade ederek, Melikgazi’ye geleli 7 ay olduğunu ancak hizmet ve yatırımlarla dolu bir süreyi geride bırakmanın huzuru içinde olduğunu söyledi.


Davetliler daha sonra hep birlikte açılış kurdelesini keserek yolu hizmete açtılar.



Pirsus Haber


Geri Dön