26 / 04 / 2024

Kayseri Belediyesi'nin benzinliklerden rüşvet aldığı iddia edildi!

Kayseri Belediyesi'nin benzinliklerden rüşvet aldığı iddia edildi!

Harita Mühendisleri: Kayseri Belediyesi'nin rüşvet aldığı öne sürülen benzinlikler ruhsata uygun değil. Bilirkişiler belediye çalışanı



CHP'nin gündeme getirdiği Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddiaları eski belediye çalışanı Ali Hamurcu'nun ifadelerine dayanıyordu. Hamurcu koşullan uygun olmayan akaryakıt istasyonlarına 600 bin liraya varan rüşvetler alınarak ruhsat verildiğini ve belediye yetkililerinin rüşveti paylaştığını öne sürüyordu. Başkan Özhaseki "Savcılık bu iddiaları inceledi ve bilirkişi raporlarıyla böyle bir şey olmadığı ispatlandı" demişti. Kayseri Mimar Odası ve Kent Konseyi Başkanı Hakan Mahiroğlu ise "Yerel seçimlerde de bu konu tartışıldı. Öyle bir olay gerçekleşse bizim denetimimizde olurdu" dedi. Ancak Harita Mühendisleri Odası Kayseri Temsilcisi Mustafa Yıldız farklı görüşte. 'Önceden hazırlanmış gibi' Yıldız, bilirkişi heyetine üye atanması konusunda, "Bu işin bir ilkesi vardır. Her şeyden önce bilirkişinin teknik uzmanlığı ve tarafsızlığı olması gerekir. Ancak bilirkişiler be¬lediye çalışanı" dedi. Bilirkişilere verilen soruların da maktan uzak olduğunu belirten Yıldız, "Bu iş, bu kadar kısa sürede yapılamaz. 5 günde 19 petrol istasyonunun incelenmesine imkân yok. Çünkü bunu imar planı ve kadastro geçmişiyle araştırmak gerekir. Ayrıca petrol istasyonu için bilirkişiler arasında makine mühendisinin de bulunması gerekir. Sanki önceden yazılmış, arkadaşlar da onaylamış. Uzman ve teknik adamların binayı temelden incelemesi gerekirdi" dedi.

'Bizce iddialar doğru'

Yıldız, bilgisayarda imar planı ve kadastro durumunu üst üste çakıştırarak iddialarda adı geçen petrol istasyonlarının durumu hakkında da bilgi verdi. İddiaların doğru olduğunu belirten Yıldız, "Örneğin adı geçen Ünlüler Petrol istasyonunun iki tarafında biri 130, diğeri ise 160 metre uzaklığında iki istasyon daha yer alıyor. Oysa bu bin metre olmalı.

Ayrıca yola terk işlemi yapılmamış. Burayla ilgili 2004 yılında imar tadilatı yapüfnış. Timuçinler Petrol istasyonu göbeğe sıfır yapılmış ve yola terki uygulanmamış.

Gülsoylar Petrol'ün durumu daha da farklı. İlk verilen yerde girişi tek taraflı olduğu için çalıştıramadı ve cadde üzerinde bulunan bir parkta imar tadilatı yapılarak takasa gidildi.

Türkmenler Petrol'de de imar planı tam uygulanmamış. Özata Petrol ise imar tadilatı ile var olan bir park arazisinden ayrılarak verilmiş. Sağı ve solu zaten park" diye konuştu.
Radikal


Geri Dön