29 / 03 / 2024

Kayseri Bilim ve Teknoloji Merkezi Mayıs 2015'te açılacak!

Kayseri Bilim ve Teknoloji Merkezi Mayıs 2015'te açılacak!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliği ile yapılan Kayseri Bilim ve Teknoloji Merkezi 2015 yılı Mayıs ayında açılacak. Kayseri Bilim ve Teknoloji Merkezi hakkında bir sunum yapıldı.



Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye Bilim Merkezi'nde nelerin yer alacağı konusunda TÜBİTAK yetkilileri tarafından detaylı bir sunum yapıldı.

Harikalar Diyarı içerisinde 10 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 55 bin metrekare alana kurulacak olan Bilim Merkezi'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. TÜBİTAK'tan gelen heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye Bilim Merkezi'nde yer alacak aktiviteler hakkında bilgi verdi. TÜBİTAK Bilim Toplum Dairesi Başkanı Ahmet Uludağ, 2015 yılının Mayıs ayında açılacak olan Bilim Merkezi'nde 60 ayrı aktivite alanının olacağını söyledi. Bu aktivitelerle ilgili üretim çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Uludağ, Bilim Merkezi'ne kurulacak olan Planetaryum ihalesinin de yapıldığını belirtti.  Bilim Merkezi'nde yer alacak olan sabit aktivite alanlarının yanı sıra gezici sergilerin de olacağını dile getiren Uludağ, Kayseri Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde hangi sergilerin bulunabileceğine ilişkin teklifler sundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de sunulan öneriler içerisinden tercihlerde bulundu. Mayıs ayından itibaren Kayserililer Bilim Merkezi'nde planetaryumun da aralarında bulunduğu 60 farklı etkinlik alanının yanı sıra, dünyayı etkileyen 101 icadın yer aldığı sergiyi ve dev bir dinozoru da görebilecek.  Bilim Merkezi'nde ayrıca Hayal Dünyası adlı sergi ya da Mars ile Yüzleşme sergisi de yer alacak.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön