29 / 03 / 2024

Kayseri Büyükşehir 2016'da 550 milyonluk yatırım yaptı!

Kayseri Büyükşehir 2016'da 550 milyonluk yatırım yaptı!

2016 yatırımlarını değerlendiren ve 2017 yılında yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgi veren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, başka şehirlerin erişemeyeceği ölçeklerde yatırım yaptıklarını söyledi.




Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Sanayi Odası'nın 2017 yılındaki ilk meclis toplantısına katıldı. 2016 yatırımlarını değerlendiren ve 2017 yılında yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgi veren Başkan Çelik, başka şehirlerin erişemeyeceği ölçeklerde yatırım yaptıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Sanayi Odası'nda Meclis Başkanı Abidin Özkaya ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi tarafından karşılandı. Başkan Çelik, ilk olarak Oda Başkanı Büyüksimitçi'yi makamında ziyaret etti.

Sanayi Odası Ocak ayı Meclis Toplantısı'nı Meclis Başkanı Abidin Özkaya açtı. Oda Başkanı Mehmet Büyüksimitçi'nin bir ayı değerlendirmesinin ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik 2017 yılının ilk toplantısında sanayicilerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sözlerine genel siyasetle ilgili değerlendirmelerle başlayan Başkan Çelik, daha sonra 2016'da yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 2016 yılında 550 milyon TL'lik yatırım yapıldığını vurgulayan Başkan Çelik, "Sanayi Odası kavşağına da yaptığımız katlı kavşaklara 80 milyon TL harcadık. İlçelerde kadın ve gençlik merkezleri, pazar yerleri, mesire alanları, meydan düzenlemeleri gibi yatırımlar yaptık. Bu yatırımların parasal değeri 48 milyon TL'yi buldu. KASKİ 2016 yılında alt yapı yatırımları için 126 milyon TL harcadı. Türkiye Cumhuriyeti'nde hiçbir şehirde erişilemeyecek oranlarda alt yapımız var. 2017 yılında da alt yapı için 205 milyon TL'lik yatırım yapacağız. Bu rakam Türkiye'de rekor bir yatırım miktarıdır. 10 yıllık yatırımı iki senede yapıyoruz. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı gibi çalışarak beş okul yaptık. Temelini attığımız Gültepe Bulvarı, Organik Bahçe, Kale restorasyonu, mezarlık düzenlemeleri gibi yatırımlar için 40 milyon TL harcadık" dedi.

"22 RAYLI SİSTEM ARACI TESLİM ALINDI"

Konuşmasında yeni yol çalışmaları ve araç alımlarından da bahseden Başkan Mustafa Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tarımı desteklemek için 60 tarım aracı alarak ziraat odaları vasıtasıyla ilçelere hibe ettik. Hayvancılığı desteklemek için de 203 tane süt soğutma tankı aldık. Tarım ve hayvancılığı destekleme adına yaptığımız işler Türkiye'de olmayan işlerdir. Ayrıca, temizlik araçları ve katı atık toplanmasıyla ilgili çekiciler aldık. Toplu ulaşım için 50 otobüs alımını yaptık ve sözleşmesini yaptığımız 30 raylı sistem aracından 22'sini teslim aldık. Kalan 8 araç da önümüzdeki günlerde peyderpey gelecek. Tüm bu araç alımları için 187 milyon TL harcadık."

2016 yılında hizmete açılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Başkan Çelik, "Milli Mücadele Müzesi, Konservatuvar Ek Binası, 800 kişilik Kütüphane gibi yatırımlarımızın açılışını yaptık. Bu yıl üç kütüphane daha yapacağız. Bu arada Türkiye'nin en kapsamlı Bilim Merkezi'ni açtık. Görmeyenleri mutlaka Bilim Merkezi'ni görmeye davet ediyorum" diye konuştu.

"2016 DOLU DOLU GEÇTİ"

2016 yılını dolu dolu geçirdiklerini ve 550 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını dile getiren Başkan Mustafa Çelik, 2017'deki projelerin de ihalelerine başladıklarını söyledi ve 2017'de hayata geçirilecek yatırımlar hakkında bilgi verdi.  Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, sanayicilerden yatırımlar nedeniyle teşekkür aldı. Özellikle Bilim Merkezi için teşekkür edilmesi üzerine Bilim Merkezi'ne otobüslerle çevre illerden çok sayıda ziyaretçinin geldiğini ifade eden Başkan Çelik, Kayseri'nin bu şekilde cazibe merkezi olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in konuşmasının ardından Meclis Başkanı Abidin Özkaya, Kayseri için heyecan verici bilgileri dinlediklerini belirterek Başkan Çelik'e teşekkür etti. Daha sonra Oda Başkanı Mehmet Büyüksimitçi ve Meclis Başkanı Özkaya Başkan Mustafa Çelik'e Sanayi Odası plaketini takdim etti. Başkan Çelik de Özkaya ve Büyüksimitçi'ye Büyükşehir Belediyesi'nin çıkardığı "Şehir Kültür Sanat" dergisini verdi.



Kayseri Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön