29 / 03 / 2024

Kayseri Büyükşehir'den çarşıya yeni kimlik!

Kayseri Büyükşehir'den çarşıya yeni kimlik!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan ve Kayseri'nin önemli merkezlerinden olan çarşı içini yeniden eski canlılığına kavuşturmak için harekete geçti.




Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan ve Kayseri'nin önemli merkezlerinden olan çarşı içini yeniden eski canlılığına kavuşturmak için harekete geçti. Çarşıya yeni bir hüviyet verilmesi ve yeni bir tarz belirlenmesi gerektiğinden hareketle bir çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, "Çarşıya yeni bir kimlik kazandırmalıyız ki, insanlar daha fazla ilgi göstersinler" dedi.


Çarşı içinin sadece üstünü kapatmakla yetinmeyeceklerini ve çok güzel bir proje hazırlattıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, "Çarşının sadece üstünü kapatmakla kalmayacağız, bina cephelerini ve zemini de yenileyeceğiz. Caddelere yeni ve modern kent mobilyaları koyacağız. İnsanlar çarşıya geldiklerinde kendilerini AVM konforunda hissedecekler. Çarşıdaki Sultanhamam Caddesi'ni tıpkı AVM'deki yeme içme katlarında olduğu gibi tamamen yeme içme mekanı haline dönüştüreceğiz. İnsanlar, klimatize edilmiş, üstü kapalı caddede yemeklerini yiyebilecekler" dedi.



Kayseri Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön