20 / 04 / 2024

Kayseri Büyükşehir'den Tomarza'ya üç eser!

Kayseri Büyükşehir'den Tomarza'ya üç eser!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Tomarza'da yapılan Kadın ve Gençlik Merkezi, Mesire Alanı ve Kapalı Pazar Yeri törenle hizmete açıldı.




Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Tomarza'da yapılan Kadın ve Gençlik Merkezi, Mesire Alanı ve Kapalı Pazar Yeri törenle hizmete açıldı. Törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, PKK ve FETÖ terör örgütleriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuşmasında ilçelere 10-20 yılda yapılamayacak yatırımların Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Tomarza'ya yapılan üç eserin açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in yanı sıra Kayseri Milletvekilleri Hülya Nergis ve Sami Dedeoğlu, Vali Vekili Mehmet Emin Avcı, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve Tomarza halkı katıldı.

Törende konuşan Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık, Büyükşehir Belediyesi'nin ilçede yapmış olduğu alt ve üst yapı yatırımlarının sürdüğünü belirterek tüm bu hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

"CUMHURİYET'İN RUHUNA İHANET EDENLERE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de, sözlerine Cumhuriyet Bayramını kutlayarak başladı. "Atalarımızın omuz omuza vererek bizlere armağan ettiği millet iradesine dayanan bu güzel ülkeyi, bizler de omuz omuza vererek koruyup daha güçlü hale getirmek için çalışmaya devam edeceğiz" diyen Başkan Çelik, bu milletin Cumhuriyetin ruhuna ihanet eden hainlere asla izin vermeyeceğini belirtti. Dış güçlerin aziz vatanımızla ilgili hain emellerine asla müsaade etmeyeceğimizi vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, "Birlik beraberlik içinde bugünlere getirdiğimiz Türkiye Cumhuriyeti'ni 2023 hedeflerine yine aynı ruhla taşıyacağız. Bize armağan edilen bu vatanı ve en büyük mirasımız olan Cumhuriyeti, hayatımız pahasına koruyup kollayacağız" diye konuştu.

"İLÇELERE 20 YILDA YAPILAMAYACAK YATIRIMLAR YAPILIYOR"

Sözlerini Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin de büyük gayretleriyle çıkan ve Bütünşehir yasası olarak da bilinen yeni Büyükşehir Yasası'nın ilçeler için bir milat olduğunu vurgulayarak sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, ilçelere 10 yılda 20 yılda yapılamayacak yatırımların yapıldığını söyledi. Başkan Çelik şöyle devam etti: "Sadece Tomarza'da değil tüm ilçelerimizde, o ilçelerin prestij binası olabilecek kadın ve gençlik merkezlerini yaptık ve tek tek açılışlarını gerçekleştiriyoruz. İlçelerimize yapılan sadece kadın ve gençlik merkezlerinin yaklaşık maliyeti 40 milyon lirayı buluyor. Tüm illerde olduğu gibi Büyükşehirlerde de ilçe ve köylere daha önce bildiğiniz gibi özel idareler tarafından yatırım yapılırdı. Kayseri İl Özel İdaresi'nin yatırım yaptığı son yıl olan 2013 yılında yatırım bütçesi 90 milyon TL'ydi. Bugün yatırımcı kuruluşlarımızdan sadece KASKİ bunun iki katı kadar, 188 milyon TL'lik yatırım yaptı. Sadece Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımızın yatırımı 45 milyon TL'nin üstünde. KASKİ ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımızın yanı sıra Fen İşleri Daire Başkanlığımız, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığımız, Yapı Kontrol Daire Başkanlığımız ve belediyemize bağlı yatırımcı kuruluşlar kanalıyla da ilçelerimize çok ciddi yatırımlar yapılıyor. Dolayısıyla ilçe belediyelerinin bütçesiyle 10 yılda 20 yılda yapılamayacak yatırımlar Büyükşehir Belediyemiz tarafından hayata geçiriliyor. Sadece Tomarza'nın yolları için 390 ton asfalt kullandık."

Açılışı yapılan Kadın ve Gençlik Merkezi'nin Tomarza için çok doğru yatırımlardan birisi olduğunu vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, Tomarza Kadın ve Gençlik Merkezi'nde düğün salonu olarak da kullanılabilecek çok amaçlı salon, 112 kişi kapasiteli 6 adet derslik, kadınlar lokali, yüzme havuzu, fitness salonu, cep sineması, oyun salonu ve kütüphane gibi birimlerin yer aldığını belirtti ve 3,5 milyon TL'ye yapılan merkezin Tomarza'ya hayırlı olması temennisinde bulundu.

TOMARZA'YA İKİ MÜJDE

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, konuşmasında Tomarza'ya iki ayrı müjde de verdi. Her ilçeye ekonomik katkı sunması amacıyla bir tesis yapma düşünceleri olduğunu ifade eden Başkan Çelik, bu amaçla Tomarza'ya Kabak Çekirdeği Kurutma ve Paketleme Tesisi yapacaklarını söyledi. Ulaşımla ilgili ilçeleri de kapsayan projelerinden de bahseden Başkan Çelik, "Fiyat birliği sağlamak, verimliliği artırmak ve gidilmeyen mahallelerin kalmamasını sağlamak için ulaşım projesi başlatıyoruz. Pilot uygulamasına Kasım ayında Tomarza'da başlayacağız. Bu sistemle elektronik biletle Kayseri'ye giden Tomarzalı hemşehrilerimiz 15 dakika içinde 30 kuruşluk aktarma bedeliyle raylı sistemi de kullanabilecekler. Ayrıca ulaşıma da zam yapmayacağız" dedi.



Kayseri Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön