20 / 04 / 2024

Kayseri Develi Kadın ve Gençlik Merkezi hizmete açıldı!

Kayseri Develi Kadın ve Gençlik Merkezi hizmete açıldı!

Develi Kadın ve Gençlik Merkezi ile Aksu Sosyal Tesisleri düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kadın ve gençlik merkezinin açılışına Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki katıldı.



Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Develi Kadın ve Gençlik Merkezi ile Aksu Sosyal Tesisleri düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki maddi kalkınmayla birlikte manevi kalkınmaya da önem verdiklerini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de Develi’ye iki yılda Büyükşehir Belediyesi’nin 47 milyon TL’lik yatırım yaptığını kaydetti.Develi Kadın ve Gençlik Merkezi’nin açılışında konuşan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, ilçesinde her kesimin yararlanacağı bu güzel tesisten dolayı tüm emeği geçenlere teşekkür etti.


"İLÇE BELEDİYELERİNİN BÜTÇESİYLE BU TESİSLER YAPILAMAZ"

Büyükşehir Belediye Başkan Mustafa Çelik de konuşmasında 2014 yılı Mart ayında çıkan Bütünşehir Yasasının tüm ilçeler için milat olduğunu belirtti. İlçe belediyelerinin bütçeleriyle böyle eserlerin yapılmasının hayal bile edilemediğini vurgulayan Başkan Çelik, "Develi’de yaptığımız Kadın ve Gençlik Merkezi ile Aksu Sosyal Tesisinin maliyeti 6 milyon TL. Yapmış olduğumuz diğer yatırımların toplamı ise 9 milyon TL tutarında. Ayrıca KASKİ 31 milyon TL’lik yatırım yaptı. Toplam 47 milyon TL’yi bulan yatırımın ilçe belediyesi bütçesi ile yapılması mümkün değil. Bütünşehir Kanunu çıktığı için bu paraları harcayabiliyoruz. İnşallah bundan sonra da harcayacağız. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırıma doğalgaz şirketinin 60 milyon TL’lik yatırımı da eklenirse Develi’ye 110 milyon TL’lik yatırım yapılıyor anlamına gelmektedir" dedi.


"DEVELİ TERMİNAL BİNASININ TEMELİNİ ATACAĞIZ"

İnsanları doğdukları yerde doyuracak projeler yapmaya devam edeceklerini dile getiren Başkan Mustafa Çelik, Develi’ye çok modern bir terminal yapacaklarını ve terminalin yapımına bu yıl başlayacaklarını belirtti. Başkan Çelik, ayrıca yeni bir mezarlığın yapımına da başlanacağını kaydetti. Develi Kadın ve Gençlik Merkezi hakkında da bilgi veren Çelik, 1,5 yılda bitirilen tesiste 600 metrekarelik çok amaçlı salon, yüzme havuzu, derslikler, atölyeler, fitness salonu, kütüphane ve internet salonu gibi bölümlerin bulunduğunu söyledi. Başkan Çelik, ayrıca 25 bin metrekare üzerine kurulu Aksu Mesire Alanın da hizmete sunulduğunu kaydetti.Törende konuşan Kayseri Milletvekili Sami Dedeğlu, "Sizler destek verdiğiniz müddetçe her sorunu çözeriz" ifadelerini kullanırken Vali Süleyman Kamçı Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmetleri takdirle karşıladığını söyledi.


"MADDİ KALKINMA KADAR MANEVİ KALKINMA DA ÖNEMLİ"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de Bütünşehir Yasası’nın çıkarılacağı dönemde yaşanan tartışmaları ve muhalefetin yaptığı itirazları hatırlattı ve o günlerde diğer ilçeler gibi Develi’ye de defalarca gelerek yasanın faydalarını anlattığını belirtti.Yapılan Gençlik ve Kadınlar Merkezinin önemini de vurgulayan Bakan Özhaseki, "Gençliğimiz bizim geleceğimiz. Onlara özenmeliyiz. Onlar iyi yetişirse geleceğimiz garanti altında diyebiliriz. Gençlik neyle meşgulse o milletin geleceği de odur. Gelişmiş ülkelerle diğer ülkeler arasındaki tek fark yetişmiş insan farkıdır. Yetişmiş insanlar sizi alır geleceğe taşır. Kadınlar bizim annelerimiz. Çocuklarımızı onlar yetiştiriyor. Kadınlarımıza emek verirsek geleceğimize de emek veririz. Yeni nesilleri iyi yetiştirmek istiyoruz. Maddi kalkınma kadar manevi kalkınmayı da önemsiyoruz. Her ikisi de çok önemli. Tek kanatlı kuş uçmaz" dedi.


Konuşmaların ardından Develi Kadın ve Gençlik Merkezi ile Aksu Sosyal Tesisleri hizmete açıldı. Açılışın ardından katılımcılar tarafından Develi Kadın ve Gençlik Merkezi gezildi. Kadın ve Gençlik Merkezi’ndeki düğün salonunda bir de nikah kıyıldı. Sümeyye Nur Şahin ve Mehmet Güçlü çiftinin nikahını Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik kıyarken şahitler arasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de yer aldı.


Milliyet


Geri Dön