25 / 04 / 2024

Kayseri Entegre Sağlık Kampusu Yapım İşleri ihale edilecek!

Kayseri Entegre Sağlık Kampusu Yapım İşleri ihale edilecek!

Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı İdare Başkanlığı, Kayseri Entegre Sağlık Kampusu Yapım İşleri ile Ürün ve Hizmetlerin Temin edilmesi işine ilişkin izleme ve Değerlendirme Danışmanlığı Hizmet Alım İşi'ni açık ihale usulü ile ihale edecek



Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı İdare Başkanlığı tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
KAMU ÖZEL ORTAKLIĞI DAİRE BAŞKANLIĞI
İHALE İLANI

Kayseri Entegre Sağlık Kampusu Yapım İşleri ile Ürün ve Hizmetlerin Temin edilmesi işine ilişkin izleme ve Değerlendirme Danışmanlığı Hizmet Alım İşi "Sağlık Tesislerinin Kiralama Karşılığı Yaptırılması ile Tesislerdeki Tıbbi Hizmet Alanları Dışındaki Hizmet ve Alanların İşletilmesi Karşılığında Yenilenmesine Dair Yönetmelik" kapsamında açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

1- İhale Konusu Hizmetin Niteliği:
Kampüsteki ihale kapsamında yer alan bütün binaların mimari, betonarme, elektrik, mekanik, altyapı ile çevre düzenlemesi (hastanede medikal mühendislik) projelerinin kontrolü ve organizasyonunu yapmak, İdare ile Yüklenici arasında imzalanan Sözleşmelerde, "Mühendis" sıfatıyla yapması düşünülen tüm yapı denetime ilişkin görevlerin [zemin, çevre, statik, elektrik, elektronik, mekanik (sıhhi tesisat ve ısıtma, soğutma, havalandırma), yangın, asansör, otomasyon, medikal mühendislik] yerine getirilmesini sağlamak, hazırlanan "As-built" çizimlerini incelemek ve gerekli görüşlerini içeren rapor ile birlikte, komple bir takımını Tamamlama Belgesinin yayınlanmasından sonra 28 (yirmi sekiz) gün içerisinde İdareye sunmak,
Yüklenici tarafından hazırlanan, inşaatların kapsamına giren her türlü teçhizat ve tesisatın işletim ve bakım talimatlarını incelemek ve gerekli görüşlerini içeren rapor ile birlikte Tamamlama Belgesinin yayınlanmasından sonra 28 (yirmi sekiz) gün içinde İdareye teslim etmek gibi hizmetlerin alınması amaçlanmaktadır.

Hizmetlerin sunum yeri  Ankara  ve Kayseri'dir.

2- İhaleye Katılabilmek İçin Gereken Belgeler
a) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri.
b) Şartname ekinde verilen bilgi formları.

3- Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin koşullar:
a) Asgari şart olarak, İsteklilerin ihale ilanının yayınlandığı yıldan önceki son beş yıllık ortalama cirolarının 1.500.000.-TL' den daha düşük olmaması,
b) Adayların bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayrinakdi kredisi ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatı toplam 900.000.-TL' den daha az olmaması istenmektedir.

4- Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin koşullar:
isteklilerin yeterli sayılabilmeleri için aşağıda belirtilen asgari şartları sağlamaları gerekmektedir.
a) Özel hizmet deneyimi koşulu
İsteklilerin; ilk ilan tarihinden itibaren geriye doğru son beş yıl içinde kabul işlemleri tamamlanan, ilk yatırım maliyeti asgari 40.000.000 TL olan veya ilan tarihindeki T.C Merkez Bankası kurundan dönüşüm yapılarak hesaplanan tutara eşdeğer yapımla ilgili benzer bir işin;
Danışmanlık hizmetini en az % 80' i oranında gerçekleştirmek veya en az % 80 oranında denetlemek veya yönetmek koşuluyla, ihale konusu bir işi veya benzer bir işi gerçekleştirmeleri asgari şart olarak istenmektedir. Değerlendirmede, isteklilerin tek sözleşmeye dayalı olarak alınmış iş deneyimleri dikkate alınır. Birden fazla iş deneyimi, bunlar benzer işlere ait olsa dahi toplanarak değerlendirilmez.
b) Benzer iş koşulu
Bu ihalede iş deneyiminde kullanılacak benzer işler; Kamu Özel Ortaklığı Public Private Partnership (PPP), Private Finance Initiative (PFI), Privately Financed Projects (PFP), vb.] Modeli ile yapılmış Sağlık Tesisi yapım işinin kontrolörlük ve/veya denetim danışmanlı ğını yapmış olmak benzer iş olarak değerlendirilecektir.
c) Personel durumu koşulu

1) İhale konusu Danışmanlık hizmeti işi için asgari olarak aşağıda pozisyon ve nitelikleri belirtilen kilit personelin çalıştırılması istenmektedir

Asgari yeterlik kriteri olarak istenen kilit personelin (Proje Yöneticisi, Tıbbi Donanım Planlayıcısı, Operasyon ve Hastane Yönetimi Planlayıcısı ve Bilgi.Teknolojileri Uygulayıcısı) ihale tarihinden önce işe alınmış ve ihale tarihi itibarıyla isteklinin bünyesinde bulunuyor olması zorunludur. Özel sektörde geçen deneyim süresi ilgili meslek odası kayıt süresini gösteren belgeyle, kamuda geçen deneyim süresi hizmet çizelgesi ve/veya meslek odası üye kayıt belgesiyle; isteklinin bünyesinde bulunuyor olduğu hususu ise, ilgili adına prim ödendiğini veya ilgilinin işe alındığını gösteren sosyal güvenlik kurumu onaylı belgeler ile tevsik edilir.

Asgari yeterlik kriteri olarak istenen kilit ekip veya personelin iş planında tanımlanan iş akış şemasına göre belirlenen sürede veya ihtiyaç duyulduğunda 2 gün içerisinde gelmeleri koşuluyla idarede görev almaları zorunludur.
Kilit personel olarak bildirilen personel, isteklinin bünyesinde çalıştıklarına ve ihale konusu işte isteklinin kilit personeli olarak çalışacaklarına ilişkin yazılı beyanlarını verirler.

Kilit personel olarak gösterilen personel, aynı zamanda sözleşmenin uygulanmasında taahhüt teknik personel olarak istihdam edilemez.

2) İhale konusu danışmanlık hizmeti işi için asgari olarak uygulama projesi aşaması ve yapım aşamasında çalışmak üzere aşağıda tablolarda belirtilen pozisyon ve nitelikte taahhüt teknik personelin her bir aşama boyunca işyerinde devamlı bulundurulması istenilmektedir. Aşağıda belirtilen nitelikteki taahhüt teknik personeli iş mahallinde bulunduracağına dair Teknik Personel Taahhütnamesi verilmesi zorunludur.

Kilit personel ve taahhüt teknik personel olarak bildirilen kişiler, isteklinin bünyesinde görev yaptıkları süre boyunca, başka bir gerçek veya tüzel kişinin bünyesinde çalışamazlar.

5- İhale, başvuru koşullarını karşılayan yerli ve yabancı tüm isteklilere açıktır, ihaleye katılamayacak olanlar Yönetmelik'in 11. maddesinde, ihale dışı bırakılacak olanlar 10. maddesinin dördüncü fıkrasında belirtilmektedir. İş.ortaklıkları ihaleye teklif verebilir, ancak konsorsiyumlar ihaleye teklif veremez.

6- İhalenin Yapılacağı Yer: Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı, TC. Sağlık Bakanlığı Ek Binası Ceyhun Atuf Kansu Cad. No:102 Kat:2 Balgat /ANKARA
Tarihi ve Saati: 12.05.2011 - Saat: 14.00

7- İhale belgeleri, İdare'nin TC. Sağlık Bakanlığı Ek Binası Ceyhun Atıf Kansu Cad. No:102 Kat:2 Balgat /ANKARA adresinde
görülebilir ve Ceyhun Atıf Kansu Cad. No:102 (Zemin Kat) Balgat /ANKARA adresinde bulunan Merkez Döner Sermaye Saymanlık Müdürlüğüne veya Vakıflar Bankası Kavaklıdere Şubesi TR**********************24 hesap numarasına 1.000 TL yatırıldıktan sonra İdarenin adresinde ihale dokümanı temin edilebilir. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları zorunludur.

8 - Teklifler, 12.05.2011, saat 14.00'e kadar idare'nin TC. Sağlık Bakanlığı Ek Binası Ceyhun Atıf Kansu Cad. No:102 Kat:2 Balgat /ANKARA adresine elden teslim edilebileceği gibi iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.

İhale, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ile 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa tabi değildir.
İşbu ilanın Türkçe ve İngilizce metinleri arasında uyuşmazlık halinde Türkçe metin geçerli olacaktır.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön