28 / 03 / 2024

Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü'ne en iyi proje ödülü!

Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü'ne en iyi proje ödülü!

YDA Group'un inşa ettiği 1583 yataklı "Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü" projesi uluslararası ödüle layık görüldü. Proje, EMEA Finance Awards 2015'te "En İyi PPP Projesi" ödülünü kazandı.



YDA Group'un kamu-özel ortaklığı (PPP) modeliyle inşa ettiği 1583 yataklı "Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü" projesi uluslararası ödüle layık görüldü. Proje, EMEA Finance Awards 2015'te "En İyi PPP Projesi" ödülünü kazandı.


YDA Group tarafından yapılan açıklamaya göre, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'nın önde gelen finans yayınlarından EMEA Finance tarafından düzenlenen organizasyonda YDA Group'un projesi EMEA Bölgesi (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) ile CEE Bölgesi'nin (Orta ve Doğu Avrupa) "En İyi PPP Projesi" ödülünü aldı.


Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgelerinde yer alan kurumların değerlendirildiği organizasyonun ödül töreni Londra'da gerçekleştirildi. Ödül törenine pek çok ülkeden şirket temsilcileri, finans sektörü temsilcileri ve danışmanlar katıldı.


Törende, Türkiye'nin ilk şehir hastanesi projesi olan ve aynı zamanda şehir hastaneleri arasında finansmanında anlaşma sağlanan ilk proje olma özelliği taşıyan Kayseri Entegre Sağlık Kampüsünün ödülünü YDA Group Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Michael Davey, proje finansmanında yer alan Dünya Bankası (IFC) ve Finansbank'ın temsilcileriyle birlikte aldı.


- "Şehir hastanelerine 1,5 milyar avroluk yatırım yaptık"

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, şehir hastaneleri projelerinin öncülüğünü yaptıklarını belirterek, Sağlık Bakanlığının PPP modeliyle ihale ettiği 16 hastaneden ilki olan 1583 yataklı Kayseri Entegre Sağlık Kampüsünü 2011'de kazanarak, bu alanda öncü olduklarını kaydetti.


Şehir hastaneleri arasında inşaatına ilk başlanan bu projenin diğerlerine örnek teşkil ettiğini dile getiren Arslan, Kayseri'nin yanı sıra halihazırda 838 yataklı Konya Şehir Hastanesinin ve 558 yataklı Manisa Şehir Hastanesinin inşaatlarının hızla devam ettiğini, 1700 yataklı Şanlıurfa Şehir Hastanesi projesinin de ön hazırlık ve şantiye mobilizasyon çalışmalarının sürdüğünü aktardı.


Arslan, şehir hastaneleri projelerine toplamda yaklaşık 1,5 milyar avroluk yatırım yaptıklarını kaydederek, şu ifadeleri kullandı:


"Bundan sonraki projelere de yatırım heyecanımızı kaybetmeden ilgi duymaya devam edeceğiz. Sağlık sektöründe kamu-özel iş birlikleri projelerinde öncülük eden bir şirketler grubunun yönetim kurulu başkanı olarak şunun özellikle vurgulanması gerektiğini düşünmekteyim: Şehir hastaneleri Türkiye'nin sağlık sektöründe bir devrim niteliğindedir. EMEA Finance gibi saygın bir yayın tarafından aldığımız bu uluslararası ödül de ne kadar başarılı projelere imza attığımızın en güzel kanıtı. Türkiye'deki ekonomik istikrara, şehir hastaneleri projelerine, YDA Group'a ve 420 milyon avroluk dev yatırım değeriyle Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü projemize güven duyarak proje finansmanında yer alan Dünya Bankası'na (IFC), Ziraat Bankası'na ve Finansbank'a bir kez daha içtenlikle teşekkür ederim."


AA



Bu haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



YDA Group, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'nın finans yayınlarından EMEA Finance'ın düzenlediği, EMEA Finance Awards 2015'te Kamu Özel Ortaklığı(PPP) ile yapımını sürdürdüğü Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü projesiyle en iyi PPP ödülünü almaya hak kazandı. Toplam bin 583 yatak kapasitesi bulunan Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü, EMEA Bölgesi (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) ile CEE Bölgesi'nin (Orta ve Doğu Avrupa) "En İyi PPP Projesi" ödülünü kazandı. 

; Londra'da gerçekleştirilen ödül töreninde, Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü'nün ödülünü, YDA Group Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Michael Davey, proje finansmanında yer alan Dünya Bankası (IFC) ve Finansbank'm temsilcileriyle birlikte aldı. 

YDA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, ödüle ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ilk şehir hastanesinin yatırımcısı olarak PPP projelerinde öncülük yaptıklarım söyledi. Kayseri Entegre'nin Sağlık Bakanlığı'nın PPP modeliyle ihale ettiği ilk 16 hastanenin birincisi olduğunu kaydeden Arslan, "Kayseri Şehir Hastanesi; şehir hastaneleri arasında inşaatına ilk başlanan ve yine finansmanında da anlaşma sağlanan ilk proje oldu. Bu anlamda diğer projelere örnek teşkil eden bir proje olması nedeniyle de büyük önem taşımaktadır" dedi. Kayseri'nin yanı sıra 838 yataklı Konya Şehir Hastanesi'ninve 558 yataklı Manisa Şehir Hastanesi'nin inşaatlarının hızla devam ettiğini dile getiren Hüseyin Arslan, "Bin 700 yataklı Şanlıurfa Şehir Hastanesi projemizin de ön hazırlık ve şantiye mobilizasyon çalışmaları devam etmektedir. Şehir hastaneleri projelerine toplamda yaklaşık 1,5 milyar euroluk yatırım yapmaktayız" diye konuştu. 

"Şehir Hastaneleri Türkiye'nin Sağlık sektöründe bir devdim niteliğindedir" diyen Arslan,"EMEA Finance gibi saygın bir yayın tarafından aldığımız bu uluslararası ödül de ne kadar başarılı projelere imza attığımızın en güzel kanıtı" dedi. Arslan, Ziraat Bankası, Finansbank ve Dünya Bankası'nın, Türkiye'deki ekonomik istikrara, şehir hastaneleri projelerine, YDA Group'a ve 420 milyon euroluk dev yatırım değeriyle Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü projelerine güven duyarak proje finansmanında yer aldığını anlattı. 


Dünya



Haber Milliyet  Ankara  Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'nın önde gelen tinans yayınlarından EMEA Finance tarafından düzenlenen EMEA Finance Awards 2015'te Ankara merkezli YDA Group, Kamu Özel Ortaklığı modeliyle yapımı süren bin 583 yataklı "Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü" projesi ile, EMEA Bölgesi (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) ile CEE Bölgesi'nin (Orta ve Doğu Avrupa) "En İyi PPP Projesi" ödülünü kazandı. 


"Bu alanda öncü olduk"


Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgelerinde yer alan kurumların değerlendirildiği organizasyonun ödül töreni Londra'da gerçekleştirildi. Ödül törenine pek çok ülkeden şirket temsilcileri, finans sektörü temsilcileri ve danışmanlar katıldı. Törende, Türkiye'nin ilk Şehir Hastanesi Projesi olan ve aynı zamanda şehir hastaneleri arasında finansmanında anlaşma sağlanan ilk proje olma özelliği taşıyan Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü'nün "En İyi PPP Projesi" ödülünü YDA Group Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Michael Davey, proje finansmanında yer alan Dünya Bankası (IFC) ve Finansbank'ın temsilcileriyle birlikte aldı. 


Türkiye'nin ilk şehir hastanesinin yatırımcısı olarak Kamu Özel Ortaklığı (PublicPrivatePartnership - PPP) projelerinin öncülüğünü yaptıklarını belirten YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, "Sağlık Bakanlığı'nın PPP modeliyle ihale ettiği 16 hastaneden ilki olan bin 583 yataklı Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü'nü 2011'de kazanarak, bu alanda öncü olduk. Türkiye'nin ilk Şehir Hastanesi Projesi olan Kayseri Şehir Hastanesijşehir hastaneleri arasında inşaatına ilk başlanan ve yine finansmanında da anlaşma sağlanan ilk proje oldu. Bu anlamda diğer projelere örnek teşkil eden bir proje olması nedeniyle de büyük önem taşımaktadır. Kayseri'nin yanı sıra halihazırda 838 yataklı Konya Şehir Hastanesi'nin ve 558 yataklı Manisa Şehir Hastanesi'nin inşaatları hızla devam etmekte olup, bin 700 yataklı Şanlıurfa Şehir Hastanesi projemizin de ön hazırlık ve şantiye mobilizasyon çalışmaları devam etmektedir. 

Şehir hastaneleri projelerine toplamda yaklaşık 1,5 Milyar Euro'luk yatırım yapmaktayız. Bundan sonraki projelere de yatırım heyecanımızı kaybetmeden ilgi duymaya devam edeceğiz. Sağlık sektöründe kamu-özel işbirlikleri projelerinde öncülük eden bir şirketler grubunun Yönetim Kurulu Başkanı olarak şunun özellikle vurgulanması gerektiğini düşünmekteyim: Şehir Hastaneleri Türkiye'nin Sağlık sektöründe bir devrim niteliğindedir" dedi. 



Milliyet Ankara


Geri Dön