19 / 04 / 2024

Kayseri Esenyurt Mahallesi Kapalı Semt Pazarı açıldı!

Kayseri Esenyurt Mahallesi Kapalı Semt Pazarı açıldı!

Melikgazi Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Esenyurt Mahallesi Kapalı Semt Pazarı düzenlenen törenle hizmete açıldı.



MELİKGAZİ Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Esenyurt Mahallesi Kapalı Semt Pazarı düzenlenen törenle hizmete açıldı. 


Açılış törenine, Vali Süleyman Kamçı, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, KESOB Başkanı Ahmet Övüç, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Birliği Başkanı Mustafa Alan, meclis üyeleri, daire müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda esnaf ve mahalle sakini katıldı. Açılış töreninde konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Kayseri’nin en büyük metropol ilçesi olarak sorumluluk anlayışı içerisinde Melikgazililere en kaliteli hizmeti en seri şekilde verebilmek ve onlara layık olabilmek için çalışıyoruz. Kayseri bizi seviyor, bize inanıyor ve güveniyor. Yerel yönetimler olarak kendi içimizdeki dayanışma ile beraber Valilerimizin, mülki amirlerimizin, STK’ların dayanışması şehrimize bereket olarak yansımakta, ayrıca şehrimizin bu özelliği şehrimize dışarıdan gelenler tarafından takdir edilmektedir” dedi.


Açılışı yapılan Pazar yeriyle ilgili konuşan Büyükkılıç, “İlçemizde açık ve kapalı olmak üzere toplam 28 pazar yerimiz var. Bu pazar yerlerinde toplam 2 bin esnafımız hizmet vermektedir. Kapalı pazar yerlerimiz çok amaçlı olarak kullanılmaktadır. Ticaret yapıldığı gibi kurban kesim alanı, otopark, toplantı alanı, spor oyun alanı olarak hizmet veriyor. Ayrıca pazar kurulduğu günlerde ücretsiz internet imkanı sağlanmaktadır. Son dönemlerde geliştirdiğimiz proje ile 5 pazar yerinde güneş enerji santrali kuruyoruz. Şu anda Yıldırım Beyazıt ve Keykubat pazar yerlerimizde hem elektrik üretiyor, hem de satıyoruz. Esenyurt Semt Pazar yeri esnaflarımıza ve semtimize hayırlı olsun” diye konuştu.


Vali Süleyman Kamçı ise, “Bugün hep birlikte açılışını yaptığımız kapalı semt pazarı esnaflarımıza çalışma rahatlığı, vatandaşlarımıza ise alışveriş rahatlığı sağlayacaktır. Kapalı pazar yerleri sayesinde esnaflarımız yaz aylarında sıcaktan, kış aylarında soğuktan korunacak. Semt halkının ve pazarcı esnafının istifadesine sunulan bu tür iş alanları ve merkezlerin ekonomiye sağladığı katkı ve canlılıkta bizim için oldukça önemli” ifadelerini kullandı.


Hürriyet


Geri Dön