19 / 04 / 2024

Kayseri Fatih Ortaokulu’nun geçici kabulü yapıldı!

Kayseri Fatih Ortaokulu’nun geçici kabulü yapıldı!

Vali Orhan Düzgün, Kayseri’de gerçekleştirilen kamu yatırımları kapsamında Yahyalı’da yapımına devam edilen 14 derslikli Fatih Ortaokulu’nun geçici kabulünün yapıldığını belirtti.



Vali Düzgün, eğitim öğretimin, standartlara uygun fiziki ortamlarda gerçekleştirilebilmesi adına kamu yatırımlarının hızla devam ettiğini belirterek, Yahyalı’da yapılan ortaokulun ilçe ve bölgedeki önemli bir eksikliği tamamlayacağını ifade etti.

Vali Düzgün, maliyeti 1,6 milyon TL olan Yahyalı Fatih Ortaokulu’nun yapımına 2014 yılının Nisan ayında başlandığını hatırlatarak, 1 Eylül itibariyle geçici kabulünün yapıldığını ve okulun eğitim öğretime başlayacağını söyledi.

Kayseri’nin en ücra köşesinde yaşayan çocukların da eğitim hakkının kutsal olduğunun altını çizen Vali Düzgün, gerek kamu gerek özel sektör olarak eğitim ve öğretime yapılan yatırımların çocukların daha iyi bir geleceğe hazırlanmaları açısından taşıdığı öneme işaret etti.

Kayseri’de sınıf başına düşen öğrenci sayısının da Türkiye standartların üstünde olduğunu belirten Vali Düzgün, “Sürdürülecek eğitim yatırımları ile geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim almalarına olanak tanıyacağını” kaydetti.

Vali Düzgün son olarak, her türlü engelle mücadele etme yeteneğine sahip, gelişime açık, bilinçli ve eğitimli nesillerin ülkelerin kaderini belirleyeceğini ifade ettiği açıklamasında, gerçekleştirilen bütün bu yatırımların yanında gençlerin de tarihlerini iyi bilmeleri, bol bol kitap okumaları, zihinlerini ve bilinçlerini açık tutacak sportif ve sanatsal faaliyetlere yönelmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu.



Hürriyet 


Geri Dön