25 / 04 / 2024

Kayseri Fevzi Çakmak'ta kentsel dönüşüm başladı!

Kayseri Fevzi Çakmak'ta kentsel dönüşüm başladı!

Kayseri'nin eski yerleşim merkezlerinden olan Fevzi Çakmak'ta kentsel dönüşüm için ilk binalar yıkılmaya başlandı. Yıkılma riski yüzde 80 olan yığma tabir edilen 3 katlı 40 yıllık binanın ilkini yıkan inşaat şirketi, yerine 8 katlı bina inşa edecek.



Fevzi Çakmak Mahallesinde kentsel dönüşüm için ilk yıkımı yapan Genç İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Aşkın Genç, bu semtteki birçok binanın betonarme olmadığına, yığma bina olarak yapıldığına ve kullanılan demir miktarının çok düşük olduğuna işaret etti. 

3 katlı 40 yıllık yığma binayı yıkarak işe başladıklarını anlatan Aşkın Genç, şu bilgileri verdi: "Yaptırdığımız testlerde binaların yıkılma riskinin yüzde 80 ve insanların burada yaşaması tehlikeli olduğu ortaya çıktı. 

Eski binaların yerine yapılacak olan yeni binalar, Deprem Yönetmeliği'ne uygun, modern donatılara sahip son derece lüks konutlar olacak. Yeni konutlar 8 katlı olup, 3+1 ve 2+1 şeklinde alternatifli. Bunun yanı sıra çevre düzenlemesi yapılarak, sahiplerine teslim edilecek. Teslimler 2017 yılında başlayacak. Fevzi Çakmak Mahallesi konumu itibari ile 1980'li yıllarda şehrin en kıymetli bölgesiydi. İnşallah bu proje ile tekrar cazibe merkezi olacak." Aşkın Genç, yıkılan 3 katlı eski binalarda kullanılan demir miktarını, yeni yaptıkları binanın sadece bir tabiiye betonunda kullandıklarına dikkat çekti. 


E Haber 


Haber Zaman Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Fevzi Çakmak'ta kentsel dönüşüm için ilk binalar yıkılmaya başlandı. Yıkılma riski yüzde 80 olan yığma tabir edilen 3 katlı 40 yıllık binanın ilkini yıkan inşaat şirketi, yerine 8 katlı bina inşa edecek. 


Fevzi Çakmak Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için ilk yıkımı yapan Genç İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Aşkın Genç, bu semtteki birçok binanın betonarme olmadığına. yığma bina olarak yapıldığına ve kullanılan demir miktannın çok düşük olduğuna işaret etti. 3 katlı 40 yıllık yığma binayı yıkarak işe başladıklannı anlatan Aşkın Genç, şu bilgileri verdi: "Yaptırdığımız testlerde binaların yıkılma riskinin yüzde 80 ve insanların burada yaşaması tehlikeli olduğu ortaya çıktı. Eski binaların yerine yapılacak olan yeni binalar, Deprem Yönetmeliği'ne uygun, modern donatılara sahip son derece lüks konutlar olacak. 


Yeni konutlar 8 katlı olup, 3+1 ve 2+1 şeklinde alternatifli. Bunun yanı sıra çevre düzenlemesi yapılarak, sahiplerine teslim edilecek. Teslimler 2017 yılında başlayacak. Fevzi Çakmak Mahallesi konumu itibari ile 1980'li yıllarda şehrin en kıymetli bölgesiydi. İnşallah bu proje ile tekrar cazibe merkezi olacak." Aşkın Genç. yıkılan 3 katlı eski binalarda kullanılan demir miktarını, yeni yaptıkları binanın sadece bir tabiiye betonunda kullandıklarına dikkat çekti. 


Zaman


Geri Dön