20 / 04 / 2024

Kayseri Garanti Konut yatırım ağını genişletti!

Kayseri Garanti Konut yatırım ağını genişletti!

Kayseri Garanti Konut Genel  Müdürü Temur Selman, " 201 1 yılı hedeflerimizi değiştirdik ve çıtayı biraz daha yükselttik. Kayseri'de farklı yerde 4 yeni projemiz olacak ve Türkiye'nin farklı illerinde yeni proje ve yatırımlar yapacağız" diyor



2010 yılında belirlenen hedeflerine rahatlıkla ulaştıklarını söyleyen Kayseri Garanti Konut Genel  Müdürü Temur Selman, "201 1 yılı hedeflerimizi değiştirdik ve çıtayı biraz daha yükselttik. Bu yıl da Kayseri'nin farklı yerlerinde 4 yeni projemiz olacak. Yine Türkiye'nin farklı illerinde yeni proje ve yatırımlar yapacağız" diyor.

1998 yılında inşaat mühendislerinden oluşan bir ekip tarafından Kayseri'de kurulan Sel Yapı Grubu, 2007 yılından beri ürettiği projelerde Kayseri Garanti Konut markasını kullanıyor. Grup olarak yıllık 500 konut üretim kapasitesiyle çalışan marka, inşaat, mobilya, turizm ve arazi geliştirme konularında faaliyet gösteriyor. Kayseri'de vergi rekortmenleri arasına giren, sosyal sorumluluk projeleriyle de adından sıkça söz ettiren Garanti Konut, Kayseri'de 5 farklı bölgede inşaatlarına devam ediyor. Kayseri Garanti Konut Genel Müdürü Temur Selman, "Türkiye'de hızla büyüyen konut sektörü her geçen gün dünya standartlarının üzerinde projeler üretiyor. Kayseri, Türkiye'nin üretim merkezi olarak bu konuda da başarısını gösterdi. Sadece Garanti Konut değil birçok Kayserili konut markası ulusal ve uluslararası marka olma yolunda ilerliyor. Türkiye yeniden inşa ediliyor ve insanların yaşam kalitesi her geçen gün artıyor. Garanti Konut olarak hayata geçirdiğimiz tüm projelerde, kalitenin yaşamın bir parçası olduğunu göz önüne alarak hareket ettik. Garanti Konut 2011'de de aynı istikrar ve azimle büyümeye, insanları ev sahibi yapmaya devam edecek" diyor. Kayseri Garanti Konut Genel Müdürü Temur Selman ile konut sektörü üzerine konuştuk:

Türkiye'de büyüyen konut sektörü hakkında değerlendirmelerde bulunur musunuz Bu bağlamda Kayseri konut sektörünün şu anki durumu hakkında bilgi verebilir misiniz

Konut sektörü son 10 yıldır Türkiye'nin büyük yatırım şirketlerinin dikkatini çekiyor. Artan nüfus, şehirlere göç ve kentsel dönüşümler sayesinde sürekli konut ihtiyacı doğuyor. Bu nedenle sektör bir 10 yıl daha bu şekilde gider diye düşünüyorum. Benzer sebeplerle Kayseri'de de konut sektörü hareketli, ancak Kayseri'de müthiş bir rekabet ve dezenformasyon var. Projelerde katma değer üretimi çok zayıf. Her şey fiyata endekslenmiş durumda. Bu durum da bizim farklılıklar oluşturmamızın önüne geçiyor.

Şirket olarak sadece Kayseri'de mi proje üretiyorsunuz Başka illerde projeleriniz var mı
Sel Yapı Grubu olarak tüm projelerimiz Kayseri'de bulunuyor, Yalnız 2 yıldır yaptığımız AR-GE çalışmaları neticesinde 2 farklı ilde konut ve turizm alanında yatırımlara başlayacağız.

2010 nasıl geçti 2011 hedeflerinizden bahsedebilir misiniz Bu yıl Garanti Konut yeni projelerde yer alacak mı

2010 yılında belirlenen hedeflerimize rahatlıkla ulaştık hatta biraz geçtik de diyebiliriz. Satış ve imalat hedeflerimizi tutturduk. 2010 yılında pek zorlanmayınca 2011 yılı hedeflerimizi değiştirdik ve çıtayı biraz daha yükselttik. Bu yıl da Kayseri'nin farklı yerlerinde 4 yeni projemiz olacak ve yine Türkiye'nin farklı illerinde yeni proje ve yatırımlarımız devam edecek.

Kayseri ekonomisinde konut sektörünün yerini anlatabilir misiniz
Kayseri tam bir sanayi ve ticaret şehri, bu nedenle sürekli bir insan gücü ve sirkülasyonu mevcut. Daha çok imalat üzerine kurulu bir şehir, bu nedenle konut üretiminin ekonomiye katkısı sınırlı kalıyor. Konut üretimi şimdiye kadar büyük çoğunlukla kooperatifler üzerinden yapılmış, böylece önüne gelen inşaat yapmaya başlamış. Hala da bu şekilde yapanlar çoğunlukta. Bu da konut sektörünü canlı tutuyor.

Son olarak sektörden birisi olarak ev almak isteyenlere ne önerirsiniz

Ev alırken kazanılır, bu nedenle yatırım değeri zirveye ulaşmadan güvenilir bir şirketten ev alınmalı. Konutta imalat kalemi çok fazla. Bu ne-denle mutlaka teslim sonrası problemler çıkıyor. Teslim sonrası hizmete önem veren bir şirket tercih edilmeli ve en önemlisi binnın sağlamlığı tespit edilmeli. Malumunuz Japonya'da büyük bir deprem oldu. Ülkemiz de deprem kuşağında bulunuyor. İnsanımız evin boyasına, kapısına veya cephesine gösterdiği hassasiyeti sağlamlılığını araştırarak da göstermeli. Sektörde o kadar çeşitli insan var ki doktor, sarraf, eczacı, kömürcü hepsi de inşaatçı olmuş. Yani ev aldığımız kişileri de iyi araştırmamız gerekiyor.

"YÜZDE 100 PRİM YAPAN PROJELERİMİZ OLDU"

Sizi diğerlerinden ayıran özellikler neler KAZAN KAZAN MANTIĞI Garanti Konut'un en büyük özelliği müşterileriyle duygusal iletişimde bulunması. Yaptığımız işin iki taraflı olduğunu düşünerek kazan-kazan mantığıyla hareket ediyoruz. Bizim projelerimizden ev alan biri mutlaka krlı bir yatırım yapıyor. Yoksa bu ticaret amacına ulaşmaz.

MÜŞTERİ ODAKLIYIZ Bugüne kadar da hep böyle oldu. Yüzde 100 prim yapan projelerimiz oldu. Müşteri odaklı bir şirketiz. Eskilerin "müşteri velinimetimizdir" diye bir lafı vardır, biz bu kurala son derece bağlıyız. Garanti Konut sistemi olan bir marka ve bu sisteme sıkı sıkıya bağlı. Evlerin zamanında teslimi, çevre düzenlemesi ve bir yatırım oluşturması şirketimizin anayasası. Buna uymayan burada barınamaz.
Capital Kayseri

 


Geri Dön