19 / 04 / 2024

Kayseri Hacı Osman Çilsal Toplum Sağlığı Merkezi açıldı!

Kayseri Hacı Osman Çilsal Toplum Sağlığı Merkezi açıldı!

Kayseri Hacı Osman Çilsal Toplum Sağlığı Merkezi Vali Orhan Düzgün ve protokol üyelerinin de katılımıyla İncesu’da hizmete açıldı. Kayseri Valisi Orhan Düzgün törende konuşma yaptı.



Hacı Osman Çilsal Toplum Sağlığı Merkezi Vali Orhan Düzgün ve protokol üyelerinin de katılımıyla İncesu’da hizmete açıldı.

Hayırsever Hacı Osman Çilsal tarafından ilçede yaptırılan Toplum Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törende konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, “Kendisi İncesu’ya yeni bir Sağlık Merkezi yaptırılması konusunda görüşünü bizimle paylaştığında biz de gerçekten büyük bir heyecan duyduk. Zaten ne zaman Kayseri’de hayırseverlerin yaptırmış olduğu bir tesisin açılışında bulunduğumuzda hemen bir başkasının randevusunu alıyoruz. Hacı Osman amca da sağ olsun evlatları da bahsetti inşallah bu hayırlarını devam ettirecekler. Dünya gelip geçici, bu topraklardan yüzlerce, binlerce yıl kimler gelip geçmiştir. Ama onları bıraktığı eserler hala hayatta. Kayseri’de önünde fotoğraf çektirebileceğiniz güzel eserlere baktığınızda onların da bir hayır eseri olduğunu görüyorsunuz. Onlardan bir tanesi de Hacı Osman Çilsal Sağlık Merkezi oldu. Mimarlarımızla, müteahhitlerimizle buluştuğumuzda yapmış oldukları binanın bir fonksiyonu ifa etmesi kadar estetik ve görsel olarak da güzel olmasını arzu ediyoruz. Çünkü buraya gelecek hastalar binayı görünce sanıyorum hastalıklarının bir kısmı hafifletmiş olarak girerler” diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü İsmail Kılıç hayırsever Hacı Osman Çilsal’a teşekkürlerini ileterek açılışı yapılan bina hakkında bilgiler verdi. Kılıç, “Şuan için 5 aile hekimi hizmet verecek, içinde toplum sağlığı merkezimiz, İncesu İlçe Sağlık Müdürlüğümüz ve 24 saat hizmetinizde olacak ambulansı ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonumuz olacak” dedi.

Törende konuşan İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol da binayı ilçeye kazandıran hayırsever Hacı Osman Çilsal’a teşekkürlerini iletti. İlçe Kaymakamı Tarık Bahadır da, “Binanın temel atma törenine katılamadık ama yapılış döneminde yaşanan sıkıntıları biliyoruz. Hacı amcanın gerçekten ne kadar iyi niyetle yola çıktığı açık. Bu mimari İncesu için güzel bir mimari oldu. Bundan sonra müteahhitlerin işi zorlaştı İncesu’da” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Orhan Düzgün binayı yaptıran hayırsever Hacı Osman Çilsal’a çeşitli hediyeler takdim etti. Açılışa katılan Vali Düzgün ve protokol üyeleri Hacı Osman Çilsal Toplum Sağlığı Merkezi’nin açılışını gerçekleştirerek binayı gezdi.



Hürriyet 


Geri Dön