27 / 04 / 2024

Kayseri Hacılar Belediye Meclisi'nde imar görüşüldü!

Kayseri Hacılar Belediye Meclisi'nde imar görüşüldü!

Hacılar Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısının üçüncü ve dördüncü maddesinde ise Büyükşehir Belediye Meclisinin plan değişikliği görüşülerek İmar Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.



Hacılar Belediye Meclisi 5393 sayılı belediye kanununun 20. maddesine istinaden Mayıs Ayı

meclis toplantısını gerçekleştirdi.


Hacılar Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen Mayıs ayı meclis toplantısına Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici başkanlık etti. Toplantıda 6 madde görüşülerek karara bağlandı.


Gündemin birinci maddesinde yer alan 2015 Yılı Kesin ve Taşınır Kesin Hesapları görüşülerek Plan Bütçe Komisyonuna havalesi oybirliği ile kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde yer alan Melikgazi Belediyesi´ne ait hisse devri görüşülerek oyçokluğu ile kabul edildi.


Hacılar Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısının üçüncü ve dördüncü maddesinde ise Büyükşehir Belediye Meclisinin plan değişikliği görüşülerek İmar Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.


Meclis gündeminin beşinci maddesinde yer alan Gençlik Spor ve İl Müdürlüğü 09.03.2016 tarih 1526 sayılı Spor Salonunun 25 yıllığına Tahsis Alınması konusu görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin son maddesinde yer alan belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere cenaze nakil aracının bağışı konusu görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.


Meclis toplantısının sonunda Komisyona havale edilen 1,3 ve 4 üncü maddelerin 4 Mayıs 2016 Çarşamba günü saat: 16:00´da görüşülmesine karar verildi.



Büyük Kayseri


Haber Yeni Akit Ek'te şöyle yer aldı


İlçeyi modem bir şehir görünümüne kavuşturmak için çalışmalarını sürdüren Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, "130 Bin metrekare alanda gerçekleştirilecek olan ve yaklaşık 151 Milyon TL'ye mal olacak Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmalarımız başladı" dedi. 


Hacılar Aşağı ve Orta Mahalle sınırları içerisindeki yaklaşık 13 Hektarlık alanda, hak sahipliği tespiti ve gayrimenkul değerleme çalışmalarına başlandı. 

Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Riskli alan itan edilen bölgede Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ve İmar A.Ş. ekipleri tarafından gerçekleştirilen mülkiyet tespiti ve değerleme çalışmalannı ilgili daire müdürleri ve meclis üyeleri ile birlikte inceledi. 


Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, projenin bakanlar kurulu tarafından onaylanmasının ardından resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini ve çalışmalara başlandığını söyledi. Başkan Ekici sözlerini şöyle sürdürdü; "Yapılan çalışma ile Riskli Alan sınırlan içerisinde oturan ve hak sahibi olan vatandaşlarımızın mevcut durumda kullandıkları gayrimenkullerin değerlendirilmesi ve tespiti yapılmaktadır. 


Tespit sırasında mevcut yapılarının durumlan, kullanım amaçlan belirlenerek bahçe vasfında bulunan yerlerde ise fidanlan tespit edilmektedir. Yapılan çalışma tarafımızca çok titiz olarak yürütülerek riskli alan sınırlan içerinde taşınmazı bulunan her vatandaşımızın hak kaybı olmadan gerçek değerleri ortaya çıkanlacaktır. Değerleme ve hak sahipliği tespiti sonrası, her bir vatandaşımızla tek tek görüşülerek uzlaşma sağlanacaktır." 


BAŞKAN EKİCİ ESNAFIN NABZINI TUTTU 

Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, ilçe merkezinde kurulan pazar yerini ziyaret etti. 

Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ilçe pazanna giderek hem pazarcı esnafı hem de alış veriş yapan vatandaşlar ile bir araya geldi. Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Ekici, esnafa hayırlı işler dilerken alışveriş yapan vatandaşla da sohbet etti. Daire müdürleri ile birlikte tüm pazarı dolaşarak hayırlı işler dileyen Başkan Ekici, vatandaşlarla da bir araya gelerek onları dinledi. Tüm mesaisini vatandaşların huzur ve refahı için harcadığını belirten Başkan Ekici, "Seçildiğimiz günden bu güne söz verdiğimiz birçok projeyi gerçekleştirdik. Kentsel dönüşüm çalışmalarına da başladık. 


Yakın bir zamanda ilçemizdeki eski ve virane yapıların yerine modem bir şehir yükselecek." şeklinde konuştu. 


HACILAR'DA MİNİKLERİN KUR'AN ŞENLİĞİ 

Geleneksel hale gelen Hacılar 4 - 6 yaş Çocuk ve Kur'an Buluşması Şenliği yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Minik çocukların tüm hünerlerini sergilediği program renkli görüntülere sahne oldu. 

Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ağaç yaşken eğilir atasözünü hatırlatarak, "4-6 yaş grubundaki çocuklar eğitim için elverişli bir yaştalar. Bu yaştaki çocukları kurslara göndererek dini eğitimi aldıran ailelere teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. 


Hacılar Merkez, Server, Boydak Kur'an Kurslannda eğitim gören öğrencilere hediyeleri ve kurs bitirme belgeleri, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, İl Müftüsü Şahin Güven ve İlçe Müftüsü Mehmet Özbek tarafından verildi. 


Yeni Akit Ek 


Geri Dön