28 / 03 / 2024

Kayseri Hacılar kentsel dönüşümü Bakanlık'tan onay bekliyor!

Kayseri Hacılar kentsel dönüşümü Bakanlık'tan onay bekliyor!

Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını kaydeden Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, "Kentsel Dönüşüm ve TOKİ projemiz hazır. Son şeklini verdiğimiz projeyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayını bekliyoruz" dedi.



Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını kaydeden Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, "Kentsel Dönüşüm ve  TOKİ  projemiz hazır. Son şeklini verdiğimiz projeyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayını bekliyoruz" dedi. 


HACILAR'IN İHTİŞAMINI ORTAYA ÇIKARTACAK GÜZEL BİR ÇALIŞMA OLACAK 

Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Hacılar için ayrı bir önem taşıdığını dile getiren Ekici, "Biz göreve geldikten sonra yaptığımız araştırmalarda, Hacılar'da en büyük talep konutta ortaya çıktı. Maddi durumu iyi olanlar şehir merkezine göç etti. Biz bunu nasıl önleriz diye görüştüğümüzde ortaya Kentsel Dönüşüm ve TOKİ çıktı. Hemşerileıimiz başvuru yaptığında 3 bine yakın başvuru aldık. Çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırdık ve Hacılar meydanımızda caminin etrafında 130 dönüm bir alanda 1200 konut sığacak tarzda çalışma başlattık. Bakanlık bize 11 madde sundu. Bizde çalışmalarımızı ona göre yaptık. Bakanlık yetkilileri gelerek incelemelerde bulundular. Burada kentsel dönüşüm olur dediler. Hatta geç bile kalmışsınız dediler. Eski evlerin halini görünce başkanım buraya olur onay veriyoruz dediler. Dosyamız bakanlar kuruluna gönderildi. İnşallah oradan da olumlu onay çıkar diye ümit ediyoruz. Bakanlığın onaylamasının ardından çalışmaları başlatacağız. İnşallah ilk kazmayı vurup Hacılarımızda kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayacağız. Eski metruk yıkılmaya yüz tutmuş evleri yıkıp yerine 6 katlı Hacılaıiı hemşeıilerimize yakışır modern konutları bir an önce kazandırmaya çalışacağız. Mustafa Elitaş, Mehmet Özhaseki ve Mustafa Çelik Bey de hakikaten hiçbir zaman bizleri yalnız bırakmadılar. Onlara da çok teşekkür ediyoruz. Hacıların ihtişamını ortaya çıkartacak güzel bir çalışma olacak" dedi. 


Vizyon Kent Haber/ Kenan Burhan


Geri Dön