28 / 03 / 2024

Kayseri Hacılar'da kentsel dönüşüm toplantısı!

Kayseri Hacılar'da kentsel dönüşüm toplantısı!

Hacılar Belediyesi, orta ve yukarı mahallelerde planlanan kentsel dönüşüm projesi konusunda vatandaşları bilgilendirmek amacıyla toplantı düzenledi.




Hacılar Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgi vermek, vatandaşların sorunlarını ve isteklerini dinlemek amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenledi. Hacılar Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdoğan, Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri ve hak sahipleri katıldı. Programda açılış konuşması yapan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Uzmanı Rıfat Genç, yaptığı konuşmada depremin değil, depreme dayanıklı yapılmayan yapıların insanların hayatına mal olduğunu söyledi. Genç sözlerine şöyle devam etti:


“Biz AFAD olarak halkımızı bilinçlendirmek ve doğal afetlerden sonra oluşabilecek psikolojik etkileri azaltmak için eğitim programları düzenliyoruz. Devletimizde, afetlere dayanıksız olduğu için zarar görebilecek konutları daha güvenli bir yaşam alanı haline getirmek için kentsel dönüşüm yasasını çıkarttı."


Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ise, kentsel dönüşüm çalışmalarının uzun ve zorlu bir süreç olduğunu, yaklaşık 1,5 yıldır gece gündüz çalışarak zorlu sürecin ilk bölümünü tamamladıklarını söyledi. Başkan Ekici ayrıca, "Geldiğimiz bu noktada artık iş, anlaşmalara kaldı ve bu anlaşmaları da kırmadan, dökmeden, belediyemiz menfaati için değil, sizlerin menfaatini düşünerek hareket edeceğiz. Sizlerin rahatı, huzuru ve mutluluğu her şeyden önce geliyor. Amacımız sizlere şeffaf bir proje sunarak birlikte Hacıların modern geleceğini oluşturmaktır" ifadelerini kullandı. 




Hürriyet



Geri Dön