18 / 04 / 2024

Kayseri İncesu Adalet Sarayı açıldı!

Kayseri İncesu Adalet Sarayı açıldı!

Elitaş, İncesu Adalet Sarayı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Türk milletinin Asya'da, Anadolu bozkırlarında özgürce atını koşturduğunu ifade ederek, özgürlüğün tadını ve adalet üzerine devletler kurmuş bir millet olduğunu ifade etti.



Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Bundan 524 yıl önce soykırım gören Yahudileri İspanya'dan 4 bin kilometre uzaklardan gemilerle getirip en güzel şehirlerimize yerleştiren ecdadımız, 21. yüzyılda da Gazze'de, Suriye'de adaletin kavgasını vererek bu milletin vicdanı olarak tezahür etmektedir"  dedi.


Elitaş, İncesu Adalet Sarayı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Türk milletinin Asya'da, Anadolu bozkırlarında özgürce atını koşturduğunu ifade ederek, özgürlüğün tadını ve adaletin önemini binlerce yıl önce kavradığını ve adalet üzerine devletler kurmuş bir millet olduğunu ifade etti.


Bundan dolayı Türk halkının tarihi ve kültürel olarak yüksek bir adalet duygusu taşıdığına dikkati çeken Elitaş, şunları kaydetti:


"Bundan 524 yıl önce soykırım gören Yahudileri İspanya'dan 4 bin kilometre uzaklardan gemilerle getirip en güzel şehirlerimize yerleştiren ecdadımız, 21. yüzyılda da Gazze'de, Suriye'de adaletin kavgasını vererek bu milletin vicdanı olarak tezahür etmektedir. Devletlerin sarsılmayan temeli adaletle oluşur. Mühendislik hesaplarına uyulmadan yapılan bir bina nasıl yıkılırsa adaletten mahrum olan devletler de öylece çökerler, devam edemezler, yıkılırlar. Son 13 yıldır hükümet olarak bir yandan demokrasimizi geliştirmeye bir taraftan da reformları hayata geçirmeye gayret ediyoruz. Adalet teşkilatımızın fikri ve fiziki altyapısını oluşturabilmek için de gayret gösteriyoruz."


Eski adalet teşkilatlarına girildiğinde insanın içinin karardığını anlatan Elitaş, "Şimdi buraya geldiğinizde artık adaletin olabileceğini, içinizi ağartan bir binaya girip huzurlu şekilde çıkabileceğiniz bir binanın var olduğunu görüyoruz. Adaletin dağıtıldığı mekanların köhne, merpen altı yerlerden 'adalet sarayı' diye tabir edilen mekanlara dönüştürülmesi de çok önemli diye düşünüyorum" diye konuştu.


Elitaş, AK Parti iktidarları döneminde seçilmiş belediye başkanları, milletvekilleri, valiler, kamunun değerli görevlileriyle birlikte tek olmaya, bir olmaya çalıştıklarına işaret ederek, bunun meyvelerini de aldıklarını vurguladı.


Bütün ticari faaliyetler adalet mekanizması çerçevesinde devam ettiği sürece gelişmenin önlenebilmesinin mümkün olmadığını ifade eden Elitaş, her türlü faaliyetin, işin, icraatın adaletten, adil olmaktan geçtiğinin unutulmaması gerektiğini söyledi.


Konuşmanın ardından İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, Elitaş'a Osmanlı motifli vazo hediye etti.


Daha sonra İncesu Adalet Sarayı'nın açılışı gerçekleştirildi. Elitaş, açılışı yapılan binada incelemede bulunarak yetkililerden bilgi aldı.


AA


Geri Dön