16 / 04 / 2024

Kayseri Kazımkarabekir'de 78 yapı yıkıldı!

Kayseri Kazımkarabekir'de 78 yapı yıkıldı!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kazımkarabekir Mahallesi'nde gerçekleşen kentsel dönüşüm projesiyle ilgili açıklama yaptı.



Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kazımkarabekir Mahallesi'nde gerçekleşen kentsel dönüşüm çalışmasını anlattı. Büyükkılıç, "Kentsel Dönüşüm gerçekleştirmenin ilk şartı mülkiyet sorunudur. 20 yıldır öncelikle ilçemizde gecekondu semtlerinde mülkiyet sorunu çözmeye çalıştık. Ferdi Tapu. 18. Madde uygulaması gibi çalışmalar ile birçok bölgede modern ve sağlıklı yapılaşmanın önünü açtık. 4550 civarında takas için daire yaptık. Buna karşın özel sektörde 20 bin civarında daire yaparak gecekondu semtlerini yaşanılabilinir alanlara dönüştürdü. Her türlü sosyal ve sportif merkezleri kamu yapıları ile semtlerde yenileşmeyi sağladık. Şimdi Kazımkarabekir mahallesinde kentsel dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Kazımkarabekir Mahallesi halkı Kentsel Dönüşümde bizde varız diyerek, evlerini kendileri bizzat yıkarak dönüşümü hızlandırmaktadırlar'' diye konuştu. 


Bölgede, 78 yapının yıkıldığını 16 bloktan oluşan 668 daire ve 24 dükkan yapımının devam ettiğini söyleyen Büyükkılıç, vatandaşların her türlü sosyal donanımı olan bir mahallede yaşabileceklerini belirtti. 



Kayseri Haber


Geri Dön