26 / 04 / 2024

Kayseri Kocasinan'da 2 mahallenin dönüşüm planı hazır!

Kayseri Kocasinan'da 2 mahallenin dönüşüm planı hazır!

Kocasinan Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısında Ziya Gökalp ve Yenidoğan Mahallelerinde 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının ortak işbirliği kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nce yapılmasına karar verildi.



Kocasinan Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı Başkan Ahmet Çolakbayrakdar yönetiminde gerçekleştirildi. Gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere toplanan mecliste 28 gündem maddesi karara bağlandı.


Kocasinan Belediyesi 2015 mali yılı bütçe kesin hesap cetvellerinin görüşülmesiyle başlayan meclis toplantısında muhtelif bölgelerde imar değişikliğine dair maddeler de oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı ilan edilen Ziya Gökalp ve Yenidoğan Mahallelerinde 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının ortak işbirliği kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nce yapılmasına karar verildi.


Toplantının en dikkat çeken maddelerinden biri de evlilik hazırlığında bulunan eşlere “Evlilik Öncesi eğitim” verilmesi projesinde işbirliği protokolüne ilişkindi. Projeyle ilgili, Başkan Ahmet Çolakbayrakdar’a oy birliğiyle imza yetkisi verildi.


Toplantıda ayrıca Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş.’nin 2 adet trafo binası tesis etmek amacıyla trafo yerleri planlanması talebi de görüşülerek karara bağlandı.


Milliyet


Geri Dön