25 / 04 / 2024

Kayseri Kocasinan'da 348 bin TL'ye satılık tarla!

 Kayseri Kocasinan'da 348 bin TL'ye satılık tarla!

Kayseri 4. İcra Müdürlüğü, Kocasinan'da bulunan tarlayı 378 bin TL'den satışa çıkardı. Satış, 16 Temmuz Pazartesi ve 26 Temmuz Perşembe günü 09:15-09:25 saatleri arasında yapılacak




İlan şöyle;



T.C. MERKEZ/KAYSERİ 4.İCRA DAİRESİ TAŞINMAZ ACIK ARTIRMA İLANI

SAYI: 2006/5477 ESAS


Satılmasına Karar Verilen Taşınmazın Cinsi, Kıymeti, Adedi Evsafı:


Taşınmazın Bilgileri: Kayseri İli, Kocasinan ilçesi, Seker Mah., ibrahimhan Yeri Mevki, eski 21 ada, 79 parselde, yeni 7085 Ada, 56 parselde kayıtlı, 23.020.82m2 yüzölçümlü, "Tarla" vasfındaki taşınmaz satılarak paraya çevrilecektir. Kocasinan Belediyesinden gelen 27.05.2010 tarih ve 1935 sayılı yazı ekindeki imar planı suretinden; 1/5000 ölçekli planda kısmen park, yol ve konut dışı kentsel çalışma alanında kaldığı anlaşılmıştır.


Taşınmazın Özellikleri: Taşınmaz; her turlu alt yapı hizmetinden yararlanan Hurdacılar sitesine çok yakın konumda olmasına rağmen fiilen berkitme yol harip her hangi bir alt yapı hizmetinden yararlanmamakta olduğu, sulama kanalına yakın olduğu mahallindeki incelemeden anlaşılmıştır.


Taşınmazın; Kayseri kent yerleşim alanının batı kesiminde bulunduğu; taşınmazın bulunduğu bölgenin Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ne, Ambar mevkindeki kucuk sanayi sitelerine yakın olması, Nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Belsin Toplu Konut Bölgesine yakın konumda olduğu, Raylı Sistem Duraklarına kısmen yakın olduğu, şehrin en önemli ana arterlerinden olan Kayseri-Ankara karayoluna (eski çevre yol-Osman Kavuncu Bulvarı) ve Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarına, Yeni Terminale ve Kuzey Çevre Yoluna yakın konumda olduğu; gözlenmiştir. Taşınmazın çevresinde; SS Oto Sanayicileri Sitesi Kooperatlfl'ne alt taşınmaz ve SS Metalsan Metalciler Kooperatifine, temeli atılmış bulunana Bölge hastanesine yakın konumda olduğu tespit edilmiştir. SS Metalsan metalciler kooperatifinin inşaatı fiilen devam etmektedir. Borçlunun bu taşınmazda 25/64 hissesi olup, satılacak olan borçlu hissesi 377.685,00-TL üzerinden satısa çıkartılacaktır.


1.Satış Günü : 16/07/2012 Pazartesi 09:15 - 09:25 saatleri arasında

2.Satış Günü : 26/07/2012 Perşembe 09:15 - 09:25 saatleri arasında


Yukarıda özellikleri yazılı taşınmaz bir bore nedeni ile acık arttırma suretiyle satılacaktır. İs bu satıs İlanı tapuda adresi malum olmayan ilgililere iik 127.madde gereğince tebliğ hükmündedir.


Satıs Şartları:


1-Satıs yukarıda belirtilen gün ve saatte KAYSERİ 4.İCRA MÜDÜRLÜCO'da acık artırma sureti ile yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60 ını ve rüchanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satıs masraflarını geçmek şartı İle İhale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en cok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı İle yukarıda belirtilen gün ve saatlerde ikinci arttırmaya çıkılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememiş ise taşınmaz en cok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere arttırma İlanında gösterilen müddet sonunda en cok arttırana İhale edilecektir. Su kadarki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satıs İsteyenin alacağına rüchanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmaz ise satıs talebi düşecektir.


2-Arttırmaya İştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si nisbetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satıs pesln para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi, ihale pulu, 1/2 tapu harcı ve masrafları, KDV alıcıya aittir.


3-ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususu ile faiz ve masrafa dair olan İddialarını dayanağı belgeler İle onbes gün İçinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sldl İle sabit olmadıkça paylaşmadan harle bırakılacaktır.


4-İhaleye katılıp daha sonra İhale bedelini yatırmamak sureti İle İhalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel İle son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsllen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede acık olup masrafı verildiği takdirde İsteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak edenleri şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmls sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2006/5477 sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları İlan olunur. (İc.İf.K.126) 23/05/2012

B-36681



İlan için tıklayın



Geri Dön