29 / 03 / 2024

Kayseri Kocasinan'da dükkan yıkımlarına tepki!

Kayseri Kocasinan'da dükkan yıkımlarına tepki!

Bekir ve Şerafettin Arslan kardeşler, Yeşil Mahalle Erkilet Bulvarı’nda bulunan dükkanlarının belediye tarafından istimlak bedeli ödenmeden yıkılmaya çalışıldığını iddia etti.



Öyle ki yetkililer tarafından dükkanlarının habersiz bir şekilde yıkılacağı konusunda endişe duyduklarını söyleyen Arslan kardeşler gece gündüz nöbet tutmaya başladı. Konu ile ilgili görüştüğümüz belediye yetkilileri ise istimlak bedelini ödediklerini ama bazı mülk sahiplerinin anlaşmaya yanaşmadıklarını ileri sürdü.



Kocasinan Belediyesi’nin Erkilet Bulvarı’nın genişletilmesi için başlatmış olduğu istimlak çalışmaları bir süredir devam ederken söz konusu bölgedeki dükkanların birer birer yıkıldığı görüldü.


Bazı dükkan sahipleri belediyenin zorla veya habersiz bir şekilde dükkanlarını yıkarak enkaz halindeki bir arsa gibi gösterdiğini iddia ettiler.


Bir çok dükkan sahibinin mağdur edildiği yönünde iddialar ortaya atılırken, bölgede dükkanı ve evi olanlardan Bekir ve Şerafettin Arslan kardeşler, toplam 641 m2 alanda 4 dükkan ve 1 evlerinin olduğunu söyledi.


Arslan kardeşlerin iddiasına göre belediye daha önce kendilerine tebligat göndermeden 3 gün içerisinde dükkanları boşaltmalarını istedi. Dükkanların rızalarının olmadığı bir şekilde yıkılmaya çalışıldığını ve bununla birlikte de değerinin düşürülmek istendiğini anlattılar.


Anlaşmaya hazırız


Dükkanların ve arsaların gerçek değerini vermeleri halinde yetkililer ile anlaşmaya hazır olduklarını ifade eden Arslan kardeşler, hiçbir zaman bu yola başvurulmadığını iddia ettiler.


Gece gündüz bekliyoruz


Bekir Arslan dükkanların yıkılması korkusuyla gece gündüz nöbet tuttuğunu belirterek, “Biz hakkımız olan bir şeyi istiyoruz. Fazla bir şey istemiyoruz. Anlaşmaya hazırız” dedi. Olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını dile getiren Bekir Arslan hukuki süreç başlattıklarını söyledi.


Mülk sahipleri anlaşmaya yanaşmıyor


Konu ile ilgili görüştüğümüz belediye yetkilileri ise söz konusu mevkide yol genişletme çalışması yapılacağını söylediler. Mülk sahiplerine istimlak bedelini ödeyeceklerinin altını çizen yetkililer, “Mülk sahipleri anlaşmaya yanaşmıyor.  Ücretini alamayan kimse belediyemize ulaşsın” ifadelerini kullandılar.



Kayseri Gündem


Geri Dön