18 / 04 / 2024

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "Kentsel dönüşüm noktasında işin prosedür kısmı tamamlanmış durumdadır. Allah nasip ederse bayramdan sonra bir temel atma programımız olacak.'' dedi.



Bereketli bir Ramazan geçirdiklerini kaydeden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "Ramazan'ın bereketi ve güzelliği Ramazan ayında bizlerin iş temposuna da yansıdı. Zamanımızda bereketlendi. Ramazan, zaman noktasında bize güzellik ve bereket getirdi. İftarında, teravihinde, sahurunda zaman dilimini kullanma noktasında gayet bereketli oldu. Değişik vesileler ile hemşerilerimizin arasında olduk. İftarda değişik mahallelerde iftar programı yaptık. Gerek geniş katılımlı gerekse evlerde yapmış olduğumuz iftar programları ile vatandaşlarımızla beraber olduk. Arkasından farklı bir mahalle de teravih programına katıldık. Teravih öncesinde ve sonrasında hemşerilerimizle bir araya gelip hasbihal ettik. Mahallelerimizle ilgili onların görüş, öneri ve beklentilerini aldık. Değişik konularda sohbet edip, çaylarını içtik. Bazı zamanlarda sahur programlarını iftara ekledik. Böyle bir tempoyla Ramazan'ı geçirdik. Birçok güzelliği yaşadık ve birçok güzelliğe şahit olduk" ifadelerini kullandı.



Her zaman toplumun yararına olan işlerin içinde bulunduğunu kaydeden Çolakbayrakdar, "2004 yılından beri Kocasinan Belediyesi'nde meclis üyeliği yapıyordum. Meclis üyeliği ile başlayıp kader kısmet çizgisinde belediye başkanlığı olmak varmış. Belediye başkanı olarak devam ettiriyoruz. Biz her zaman toplumsal işlerin içerisindeydik. Topluma hizmet eden faaliyetlerin hep içerisindeydik. Kayseri'de ki MÜSİAD şubesinin başkanlığını yaptım. Topluma hizmet etme noktasında belediye başkanlığı bunun farklı bir noktası. Allah, insana ve topluma hizmet etmeyi bize nasip etmiş. Biz bunu bir hizmet ve bir vazife olarak biliriz. Bu vazifeyi de hakkıyla yerine getirebilmek için var gücümüzle elimizden gelen gayret neyse onu ortaya koyarak var gücümüzle çalışıp, Kubbede hoş bir seda bırakarak iyi işler yapıldı dedirttirmek vazifelerimiz arasındadır. İnşallah bu tempoyla devam edeceğiz" diye konuştu.



Kocasinan'ın her mahallesine eşit hizmet götürdüklerini belirten Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar, "İlçe olarak büyük bir yüzölçümüne sahibiz. Bu kadar geniş bir coğrafyaya sahip olmak hem merkezde hem de taşrasında mahallelerin olması hizmet ağımızın geniş olmasını ve beklentiler ile taleplerin farklı farklı olmasını gerektiriyor. Şehir içerisindeki bir mahallemiz ile daha uzaktaki mahallemizin beklentileri de farklı farklı oluyor. Biz bunların hepsini planladık. Her mahallemizde ki beklentileri, neler yapabileceğimizi, yakın, orta ve uzak vadede neler olabileceğini programladık. Allah'ın izniyle bunları zaman içerisinde kademe kademe gerçekleştireceğiz. Bütün basamakları bir anda çıkmamız mümkün değil. Ancak birer birer, ikişer ikişer çıkarsınız. Bizim de bu şekilde hedeflediğimiz noktaya gelebilmek için her bir mahallemiz içerisindeki hedeflerimiz belli, yapacak işlerimiz belli, mahallelerimizin eksik ve ihtiyaçları belli, olması gerekenler bellidir. Bu hedeflere ulaşmak için adım adım hareket edeceğiz ve bu hedefe ulaşacağız. Bir diğer hedefimizde de belli mahallelerimizin kriterlerini belirleyip her bir mahallemizi aynı seviyeye getirmek. Buda bizim uzun vadede hedefimiz. Kocasinan ilçesi sınırlarında ki 116 mahallemizi bizim koymuş olduğumuz standartlar neyse o standartlara Allah'ın izniyle getireceğiz. Bunun için de var gücümüzle çalışacağız. Bugün için merkezde ki yapmış olduğumuz faaliyetler farklı. Merkezimiz içerisindeki farklı mahallelerde farklı faaliyetleri yürütüyoruz. Hemşerilerimiz, 'Falan mahallede şunlar yapılıyor ama bizim mahallemizde bunlar niye yok' diye bir endişeye kapılmasınlar. Emin olsunlar ki bütün mahallelerimizde başka bir mahallede ki gördükleri hizmet neyse bu hizmet diğer mahallelerimize de inşallah en kısa zamanda gelecek" şeklinde konuştu.



Kentsel Dönüşüm Projeleri hakkında da bilgiler veren Çolakbayrakdar, "Kentsel dönüşüm noktasında işim prosedür kısmı tamamlanmış durumdadır. Kentsel dönüşüm planlama aşaması tamamlanmış durumdadır. Birçok noktada mahallelerimizde vatandaş anlaşmalarına devam ediyoruz. Kentsel dönüşüm de bizim de yürütmüş olduğumuz vatandaş anlaşmaları var, müteahhitlerin de yürütmüş olduğu vatandaşlar anlaşmaları var. Allah nasip ederse bayramdan sonra bir temel atma programımız olacak. Seyrani de bu ateşin yanmaya başladığını göreceğiz. İlk kıvılcım orada çakılacak ve Seyrani mahallesinin birkaç noktasında kentsel dönüşümün başladığını göreceğiz. Bu başlangıç ve motivasyon ile birlikte arkası daha da hızlı gelir diye tahmin ediyoruz. Bunun yanında Ziya Gökalp mahallesinde yeni başladığımız bir kentsel dönüşüm projesi vardı. Yaklaşık 6 aydır emek verdiğimiz bir bölgemiz ama orada iyi bir noktaya geldik. Bayramdan sonra temel atmayı planladığımız yerlerden bir tanesi de Ziya Gökalp mahallesidir" ifadelerini kullandı.



Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ramazan boyunca bizim mahallelerimizde çocuklarımızla bir programımız vardı. Geleneksel oyunlarımızı canlandırdık. Gençlerimize ve çocuklarımıza bunların örneklerini verdik. Hacivat, Karagöz ve meddah gibi geleneksel oyunlarımızın canlandırılması noktasında semt konaklarımızda, değişik mahallelerimizde ki değişik bölgelerde programlar yaptık. Onlarla mahalle sakinlerimizi ve çocuklarımızı buluşturduk. Malum hain saldırıdan sonra biz bu programlarımızı kestik ve devam ettirmedik. Bütün hemşerilerimize sağlık ve huzur dolu günler diliyorum. Ramazan bayramları mübarek olsun. Ramazan'da kazanmış olduğumuz güzel kazanımları Ramazan'dan sonrada devam ettirmeyi diliyorum. Bugün bu ortamları bize sağlayan, huzur içerisinde Ramazan'ı geçirmemizi ve bayram yapmamızı sağlayan başta şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Kanlarını ve canlarını bu topraklar için feda eden, bayrağımızın gölgesi altında ezan sesiyle bu topraklarda eğer biz güveni ve huzuru buluyorsak bu şehitlerimizin sayesinde. Onların makamları muhakkak ki cennettir ama Allah makamlarını cennet eylesin. Gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum. İnşallah bundan sonra ki erişeceğimiz bayramlarda hem Müslüman ülkelerde hem de bütün dünyada barış hakim olsun. En büyük temennimiz bu."




Kayseri Anadolu Haber


Geri Dön