26 / 04 / 2024

Kayseri Kocasinan'daki Yıldızevler Mahallesi sakinleri park istiyor!

Kayseri Kocasinan'daki Yıldızevler Mahallesi sakinleri park istiyor!

Kayseri Kocasinan ilçesine bağlı Yıldızevler Mahallesi sakinleri, mahallede bir parkın olmadığından dert yanarak ,Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'dan, park talebinde bulundu. Belediye Başkanı'na seslenen mahalle sakinleri, "Başkan bize park yapsana" derken çevrede yeşile hasret kaldı



Kocasinan ilçesine bağlı Yıldızevler Mahallesi sakinleri, mahallede ailece gidecekleri bir parkın olmadığından yana dert yanarak,Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'dan, park talebinde bulundu. Konuyla ilgili olarak belediyeden yapılan açıklamada, "İmar planı içerisindeki park alanları özel mülkiyet içerisinde kaldığı ancak İmar uygulaması gören parseller için bu yöndeki çalışmaların devam edeceği belirtildi. Yıldızevler Mahallesi sakinleri, aşırı sıcaklarda çevrede yeşil alanı olan park aradıklarını ancak bulamadıklarını belirterek, bu konuda Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'a çağrıda bulundu. Diğer mahallelerde uygun park yerlerinin olduğunu ve vatandaşın ailesi ile birlikte gidip, oralarda vakit geçirdiğini, çocukların da eğlendiğini kaydeden mahalle sakinleri, bu durumdan yana der yanarak, "Bizim parkımız nerede?" diye sordu. 



Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'a, seslenen mahalle sakinleri, "Başkan bize park yapsana" derken çevrede yeşile hasret kaldıklarını belirtti. 

Diğer yandan "Parklar ve yeşil alanlar modern kentleşmenin görünen halidir. 

İnsanların ortak yaşam alanları daha da arttırılmalı." talebinde de bulunan mahallelinin bu yöndeki çağrısını Kayseri Olay'ın gündeme taşımasının ardından belediyeden konuyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, bu yönde çalışmaların imar uygulamaları çerçevesinde yapıldığı belirtildi. Belediye vatandaşın bu yöndeki talebinin ardından aynı zamanda bölgedeki diğer park alanlarına da atıfta bulunduğu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Yıldızevler Mahallesi 2014 Nüfus verilerine göre 4653 kişidir. Mahallede Galericiler parkı 22.000 m2, Lalezar parkı 3.300 M2, Muhtarlık Yanı 1.000 M2, Diyaliz Merkezi önü 1000 M2 parkımız mevcut olup, 7000 m2 Sivas Bulvarı ile 31 7. Sokak kesişim noktası yapım aşamasındadır. Toplam olarak 34.300 m2 Mahalle'de 2 tane oyun grubu park içerisinde 5 tanede bağımsız olmak üzere 7 tane oyun grubu mevcuttur. Mahallede 2 adet Basketbol sahası mevcuttur. İmar planı içerisindeki park alanları özel mülkiyet içerisinde kalmaktadır. İmar Uygulaması gören parseller için çalışmalar devam edecektir." 


Cafer ZENGİN/Kayseri Olay


Geri Dön