26 / 04 / 2024

Kayseri Lisesi’nin yeni binası hizmete açıldı!

Kayseri Lisesi’nin yeni binası hizmete açıldı!

Tarihi Kayseri Lisesi'nin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yeni binası hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, tarihi binanın eğitim için günümüz şartlarına uygun olmadığını söyledi...



Tarihi Kayseri Lisesi'nin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yeni binası hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, tarihi binanın eğitim için günümüz şartlarına uygun olmadığını belirtti ve "Bu haliyle yok olmasına izin veremezdik" dedi. Başkan Özhaseki konuşmasında ayrıca Kayseri'nin Anadolu'nun en önemli kentlerinden birisi olacağını ve insanların bu şehirde yaşamaktan keyif alacağını söyledi. 


Tarihi Kayseri lisesinin yeni binasının açılışı için tören alanına gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki davetlileri selamladıktan sonra öğrencilerin yanına gitti ve kısa bir süre sohbet etti. Lisenin yeni binasının açılış törenine Başkan Özhaseki'nin yanı sıra Vali Vekili Erdoğan Aygenç, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, merkez ilçe belediye başkanları, oda başkanları, bürokratlar, eğitimciler ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanı Hamdi Elcüman yeni bina ile tadilatı yapılan binanın fiziki durumu hakkında bilgi verdi. Elcüman, Büyükşehir Belediyesi'nin yeni bina için 2,9 milyon lira, C Blok'un tadilatı için ise 400 bin lira harcama yaptığını söyledi. 


Öğrenciler adına bir konuşma yapan Büşra Namaldı da tarihi lisenin yeni bir bina ile öğrencilerin hizmetine sunulmasından dolayı arkadaşları adına Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ise Başkan Özhaseki'ye sadece Kayseri Lisesi binasından ötürü değil eğitime yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti. 1920-21 döneminde Sakarya Meydan Muharebesinde şehit düşen son sınıf öğrencileri nedeniyle mezun verilemediğini hatırlatan Yılmaz, 1921 ruhunun canlı tutulması ve geleceğe taşınması açısından da önemli bir hizmet yapıldığını söyledi. 


"ŞEHİT ÖĞRENCİLERİMİZİN MANEVİ AĞIRLIĞI VAR" 


Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise yapılan bazı hizmetlerin manevi yönleri bulunduğunu ve ömrünün uzun olduğunu belirtti, eğitime yönelik yatırımların da bu tür hizmetler arasında olduğunu dile getirdi. Her binanın bir ömrü bulunduğunu ve Kayseri Lisesi tarihi binasının eğitim için günümüz şartlarına uygun olmadığını vurgulayan Başkan Özhaseki, "Binanın böylece yok olmasına izin veremezdik. Çünkü özellikle Sakarya harbine giden şehitlerimizin manevi bir ağırlığı var. Belediyemiz buraya trilyonlar harcadı, peki bir rantı mı var? Elbette yok. Böyle bir hizmet için bazı dedikodular yapılması doğrusu bizi üzdü. Biz Kayserili olmanın ve bir vebal taşıdığımıza inanmanın duygusuyla bu hizmetleri yapıyoruz." dedi.


Kayseri Lisesi tarihi binasının Milli Mücadele Müzesi haline getirileceğini de ifade ederek, şehitlerimiz anısına bu binanın Milli Mücadele Müzesi olacağını vurgulayan ve bu mekanın Kültür Yolu projesinin bir parçası olacağını dile getiren Başkan Mehmet Özhaseki, "Kültür Yolu projesi Gevher Nesibe'den başlıyor. Meydana geliyor, Hunat'tan Yoğunburç ve Kiçikapı'ya ulaşıyor. Buradan da Kayseri Mahallesi'ne geçiyor. Camii Kebir'den de Gevher Nesibe'ye tekrar dönüyor." diye konuştu. 


"HER YARAYA MERHEM, HER DERDE DERMAN BELEDİYE" 


Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki sözlerinin sonunda Kayseri'nin Anadolu'nun en önemli kentlerinden birisi olacağını ifade ederek, "İnsanlar burada yaşamaktan keyif alacaklar. Dışarda yaşayanlar Kayseri'ye dönmek isteyecek. Biz belediye olarak her türlü imkanı şehrimize kazandırmaya çalışıyoruz. Tabiri caizse her yaraya merhem, her derde derman olmaya çalışıyoruz. Kayseri Lisesi'ne yaptığımız bu bina du bunun bir sonucu" dedi. Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, Okul Müdürü İsmet Erbaş ve Okul Aile Birliği Başkanı Nazlı Akpınar Başkan Özhaseki'ye eğitime ve Kayseri Lisesine katkılarından ötürü teşekkür plaketi ve tablo hediye ettiler. Daha sonra da Kayseri Lisesi yeni ve yenilenen binaları kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. Açılışın ardından Başkan Özhaseki ve beraberindekiler okulu gezdi. 


MUHTEŞEM GÖSTERİLER 


Öte yandan Kayseri Lisesi'ndeki açılış töreninde heyecan verici gösteriler de sahnelendi. Önce bisikletli akrobasi gösterileri yapıldı, ardından da Kaya Adamlar sahneye çıkarak güç gösterisi yaptı. Gösterilerin son grubu ise yine Yetenek Sizsiniz programıyla tanınan Action Team ekibiydi. Grup üyeleri basketbol ile akrobasiyi birleştiren bir gösteri sunarak heyecanlı dakikalar yaşattı. İlgiyle izlenen gösteriler özellikle lise öğrencilerinden büyük alkış aldı. 


BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NELER YAPTI? 


Büyükşehir Belediyesi Kayseri Lisesi'nin bir binasını yeniledi ve 10 derslikli bir ek bina yaptı. Ek binada 10 dersliğin yanı sıra 160 kişilik tribünü bulunan spor salonu, 260 kişilik konferans salonu ve yönetim odaları ile diğer birimler bulunuyor. Yenilenen C Blokta ise 20 derslik, laboratuvarlar ve kütüphane yer alıyor. Büyükşehir Belediyesi, tarihi binayı ise restorasyonunu yaparak Milli Mücadele Müzesine dönüştürecek ve böylece yıpranan tarihi bina ayağa kaldırılacak.


Zaman Gazetesi


Geri Dön