29 / 03 / 2024

Kayseri Melikgazi'de 642 daire inşa edildi!

Kayseri Melikgazi'de 642 daire inşa edildi!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, kentsel dönüşümün başarı ile uygulandığını, Melikgazi İlçesinde 2015 yılında 642 daire ile 2 dükkan inşa edildiğini ifade etti.



Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kentsel dönüşümün başarı ile uygulandığını Melikgazi İlçesinde 2015 yılında 642 daire ile 2 dükkan inşa edildiğini söyledi. 


Melikgazi Belediyesi olarak Gültepe, Yıldırımbeyazıt, Yenimahalle ve Ambar Bölgelerinde gerçekleştirilen çalışmalar ile bu semtlerin prestij semtler haline geldiğini hatırlataııBaşkaıı Dr. Memduh Büyükkılıç "Melikgazi Belediyesi olarak 15 yıldır uygulanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında şehrimiz örnek gösterilmektedir. Bir taraftan sağlıksız, alt yapışız ve çirkin gecekondular yıkılırken bugün modern binaları, yolları, sosyal ve kamu binaları ile bu semtler Kayseri'nin en prestijli semtler arasında sayılmaktadır. Örneklerini gören hemşerilerimiz şimdi kentsel dönüşüm projesi kapsamında evlerini kendileri yıkmaktadır. 


Şimdiye kadar belediye olarak 3400 daire inşa ederek kentsel dönüşümü gerçekleştirdik. Bu semtlerde özel sektörce ise 19 bin daire yaparak adeta Kayseri'yi yeniden inşa etmişlerdir. 


2015 yılında Melikgazi Belediyesi olarak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Karacaoğlu Vadi Evleri 84 daire, Karacaoğlu Yamaç Evleri, 107 daire, Battalgazi Safran Evleri 78 daire, Anbar Gelişim Evleri 65 daire, Karacaoğlu Akasya Evleri 69 daire, Karacaoğlu Mimoza Evleri, 43 daire, Kazım Karabekir Yakut Evleri 45 daire ve 2 dükkan, Anbar prestij evleri 71 ve 80 daire olmak üzere toplamda 642 daire inşa edilmiştir" dedi. 


Melikgazi Belediyesi olarak Küçükali de bir çalışma başlattıkları ve bu semtin 2016 yılında büyük değişim göstereceğini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, bu çalışmaları ile son 20 yıldır tek bir gecekondunun dahi inşa edilmediğini sözlerine ekledi. 



Büyük Kayseri




Geri Dön