26 / 04 / 2024

Kayseri Melikgazi'de icradan 3.1 milyon TL'ye satılık fabrika!

Kayseri Melikgazi'de icradan 3.1 milyon TL'ye satılık fabrika!

Kayseri 6. İcra Dairesi, Melikgazi İlçesi Mimarsinan Mahallesi'deki fabrikayı ve arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 3 milyon 185 bin TL olarak belirlendi.



Kayseri 6. İcra Dairesi, Melikgazi İlçesi Mimarsinan Mahallesi'nde yer alan fabrikayı, idari binaları ve arsasını 3 milyon 185 bin TL'ye satışa çıkardı. 



KAYSERİ 6. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Tapu Kaydı ve Özellikleri : Kayseri İl, Melikgazi İlçesi, Mimarsinan mahallesi , 8102 ada, 8 parselde kayıtlı, 12.323.83 metrekare yüzölçümlü, Prefabrik iki Adet Tek Katlı Fabrika Binası Ve İki Adet Üç Katlı İdari Bina ve arsası vasfındaki 1/2 Arsa Payı Zemin kat, 1 no’lu Bağımsız Bölüm “Fabrika Ve İdare Binası “ nitelikli, Enpa Endüstri ve pazarlama A.Ş. ne ait taşınmazın 1/2 arsa payı üzerinde; “Fabrika ve İdare Binası” nitelikli idare Binası ve Hangar niteliğinde yapılar bulunduğu görülmüştür. Hangar yapı asma katlı olup, borçluya ait Hangar alanı 3.504.00 metrekare yüzölçümlüdür. Hangar içerisinde ayrıca asma kat yapılı olduğu görülmüştür. Kıymet Takdiri bilirkişileri, asma katın projesinde tasarlanandan daha büyük yapılmış olduğunu tespit etmişlerdir. Hangar yapı, prefabrik beton sistem ile inşa edilmiştir. Hangar duvarlarının 1,50 metre yükseklikten sonra sandviç panellerle çevrelenmiş olduğu, depo hangar kapısının otomatik panel kapı olarak yapıldığı anlaşılmıştır. Taşınmazın çatısı, sandviç trapez sac panel ile kaplanmıştır. İdare binası dış cephesi alüminyum giydirme cepheli-ısı cam kaplamalıdır. Çatısı, üzeri ısı yalıtımlı sandviç panel çatıdır. Binanın giriş kapısı ve pencereleri alüminyum doğramadır. Zemin kat girişinde, alüminyum panellerle bölünmüş açık ofis bürolar bulunmaktadır. Zemin kat giriş zeminleri seramik kaplama, açık ofisler laminant parke ile kaplanmıştır. Duvarlar alçı sıva üzeri silikon boyalıdır. Tavanlarda, alçıpan tavan uygulaması bulunmaktadır. Zemin katın ıslak zemin duvarları fayans kaplama, yer zeminleri seramik kaplamalıdır. Zeminde bulunan mutfak tezgahı ve dolapları yapılıdır. Zemin katta iki adet lv-wc bulunmaktadır. Taşınmaz merkezi doğalgaz sistemi ısıtılmaktadır. İdare binasından hangar geçiş yapılmıştır.


Adresi : Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi Kastim Caddesi No: 16/A Melikgazi / Kayseri

İmar Durumu : Organize Sanayi iş yeri parseli

Kıymeti : 3.185.939,00 TL

KDV Oranı : Yüzde 18 (Özel Mevzuat Kaynaklı Haklar Saklıdır)

Kaydındaki Şerhler : İpotek ve hacizler ile OSB kanunundan kaynaklı beyanlar hanesinde şerhler mevcuttur.

1. Satış Günü : 18/05/2017 günü 15:15 - 15:20 arası

2. Satış Günü : 16/06/2017 günü 15:15 - 15:20 arası


Satış Yeri : Kocasinan Belediyesi Mezat Salonu (Kayseri Adalet Sarayı karşısı Kocasinan / Kayseri)


Not : Taşınmaz, Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesinde olduğundan organize sanayi bölgesi uygulama yönetmeliğinin dokuzuncu bölümünde yer alan kurulamayacak tesisler 101. maddede sayılmıştır. 102 madde de ise ihaleye katılacakların temel şartları sayılmıştır. OSB yönetmeliğinin 102. Maddesi :“ Temel şartlar"


MADDE 102 – (1) OSB’de arsa tahsisi için, kurulacak tesislerde aşağıdaki şartlar aranır:

a) Yer seçimi aşamasında getirilen kısıtlamalara uygun talepte bulunulması,

b) Kuruluş protokolünde belirlenen sektör sınıflamasına uygun tesis olması,

c) Kullanılacak elektrik, su ve diğer altyapı ihtiyaçlarının OSB’nin sağlayabileceğinden fazla olmaması,

ç) OSB'lerde kurulamayacak tesis tanımlamasının içinde olmaması “şeklindedir. Bu nedenle ihaleye katılacaklar OSB yönetmeliğinin kurulamayacak tesislere ilişkin 101. ve ihaleye katılabileceklerin temel şartlarının sayıldığı 102. Maddenin nazara alınarak bu vasıflara haiz kişilerin ihaleye katılabileceklerin bu hükümleri dikkate alması gereklidir. OSB yönetmeliğinin 106/2 gereği eski katılımcının vermiş olduğu taahhütler yeni alıcı tarafından da aynen kabul edilmiş sayılır. Mimarsinan OSB yönetmeliğine ilişkin 101-102-106/2-109/5-6-7-8 fıkralarının katılımcılar tarafından nazara alınarak katılma vasfına haiz kişiler ihaleye katılabilir . Buna ilişkin detaylı bilgi Mimarsinan OSB Müdürlüğü ve icra dosyamızın ilgili dosyasından alınabilir.


Taşınmazın kredi alacaklısı kuruluşa satılması halinde, kredi alacaklısı kuruluş, satın aldığı taşınmazı sadece bölgenin kuruluş protokolünde katılımlı niteliklere sahip gerçek ve tüzel kişilere en geç iki yıl içinde satmak veya aynı nitelikli gerçek ve tüzel kişilere kiraya vermek zorundadır.

-----------------------------------------------------------------


Satış şartları :


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, (özel mevzuat kaynaklı haklar saklıdır) 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılar diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır. İhale konusu taşınmazın satışında ipotek alacaklısı olan ilgili kurumun dosyamızın haciz tarihinden sonra uygulamış olduğu öncelik hakkı bulunmayan ipotek tesisinda ihale sırasında ipotek bedelinin (öncelik hakları olmadığı gereği) muvaffakati aranmayacak olup, hak iddia edilmesi halinde Müdürlüğümüz işlemelerine karşı mahkemeden aksi bir karar getirilmediği takdirde satış işlemlerine %50 ve paraya çevirme masrafları dahilinde devam olunacağı hususu ihtaren tebliğ olunur.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- İİK.127.Md. GÖRE SATIŞ İLANININ TEBLIĞİ: Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (Mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara takip ilgililerine gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlıgı halinde işbu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.


7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/10651 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 03/04/2017


Geri Dön