25 / 04 / 2024

Kayseri Melikgazi'ye yeni okul yapılıyor!

Kayseri Melikgazi'ye yeni okul yapılıyor!

Esenyurt Mahallesi Ersan Sokak’ta yapımı devam eden okul inşaatının bu yıl tamamlanacağını ifade eden Başkan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,okul hakkında bilgi verdi.



Esenyurt Mahallesi Ersan Sokak’ta yapımı devam eden okul inşaatının bu yıl tamamlanacağını ifade eden Başkan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, mahalle gezilerinde sadece belediye yatırım ve hizmetlerini incelemiyor aynı zamanda o semtin okul ihtiyacı, sınıflarda öğrenci sayısı, sağlık merkezi, işyerlerinin mevcut durumu ve yeterlilikleri gibi çok yönlü bir araştırma yaptıklarını bildirdi.

Esenyurt Semtinin sakin ve huzur dolu bir bölge olduğunu, temelini Hava İkmal Bakım merkezindeki çalışanlar tarafından kurulduğunu hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, bu şehrin gelişen ve büyüyen fiziki yapısına eş olarak bireylerin eğitim, spor, sağlık ve kültürel ihtiyaçlarının da karşılanması gerektiğini, modern belediyecilikte sosyal belediye kavramının yer aldığını belirtti. Esenyurt Mahallesi Kocayusuf Caddesi, Ersan Sokak’ta 32 derslikli okul inşaatının devam etiğini kaydeden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi; “Melikgazi Belediyesi’nin kırmız çizgileri arasında eğitimin büyük bir önemi vardır. Halk ve çevre sağlığı ile eğitim taviz verilmeyen yatırımlarımızdır. Bu nedenle yine Melikgazi Belediyesi olarak okul inşa ediyoruz. 32 derslikli bu okul inşaatı bu yıl içinde tamamlanacaktır. Belediye olarak aynı zamanda modern, çok amaçlı salon için proje çalışması yaptık. Yine okul arsası içerisinde mahalle halkının ihtiyaçlarını karşılayacak ve 12 ay hizmet verebilecek olan spor, sosyal ve kültür salonu inşa edilecektir. Tiyatro gösterileri, spor karşılaşmaları bu çok amaçlı salonda yapılacaktır. Şimdiden Esenyurt halkına hayırlı olsun.” Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, okullara yapılan bu tür salonların sadece eğitim süresince değil 12 ay boyunca mahalle halkına, çocuklara ve gençlere hitap eden hizmetlerin sunulacağını sözlerine ekledi.


Milliyet 


Geri Dön