19 / 04 / 2024

Kayseri Melikşah Üniversitesi'ne yurt binası yapılıyor!

Kayseri Melikşah Üniversitesi'ne yurt binası yapılıyor!

Kayseri’deki Melikşah Üniversitesi yerleşkesinde, hayırsever Hacı Mustafa Boydak ve Prof. Dr. Mehmet Palamutoğlu, toplam 280 kişi kapasiteli 2 yurt binası yaptırıyor



Yurt binalarının yapımı için düzenlenen temel atma töreninde konuşan Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, vakıf üniversitelerini, kar amacı gütmeyen eğitim kurumları olarak düşünmek gerektiğini söyledi.
        
Bilici, "Hayır amaçlı ve insanlığa hizmet odaklı faaliyet gösteren vakıfların kurdukları eğitim kurumları da bu idealler için çalışmaktadır. Bu nedenle, vakıf üniversitesi konumunda olan Melikşah Üniversitesi’ne 2 güzel yurt binasını kazandıracak olan hayırseverlerimize çok teşekkür ediyoruz. Eğitime destek veren hayırseverlerimize müteşekkiriz" dedi.
        
Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Boydak Holding Üst Düzey Yöneticisi Memduh Boydak da üniversitede eğitim faaliyetlerinin yanı sıra sosyal imkanları da geliştirmeye gayret ettiklerini kaydetti.
        
Boydak, üniversitedeki çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:
        
"Bu 2 tane temelini attığımız yurt binamız, toplam 280 öğrenciye hizmet verecek. Aynı zamanda aynı fiziksel alan içerisinde Mühendislik Fakültemizin inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. Kütüphane binamızın inşaatı da aynı şekilde. Binalarımızı Allah nasip ederse, 9’uncu ayda yani yeni eğitim sezonuna hazırlamayı ümit ediyoruz. Dolayısıyla yaz, kış demeden faaliyetlerimiz yoğun bir gayret içinde sürüyor.
        
Yurt binalarının birini Prof. Dr. Mehmet Palamutoğlu hocam maddi anlamda üstlenmiş durumda. Diğer yurt binasını ise ailemizin büyüğü amcam Hacı Mustafa Boydak yaptırıyor. Yurt binaları toplam 3 milyon 300 bin liraya mal olmuş olacak. Kayserimize, üniversitemize hayırlı olsun diyoruz."
        
Konuşmaların ardından, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ve Prof. Dr Mehmet Palamutoğlu butona basarak, yurt binalarının temeline ilk harcı döktü.
        
Temel atma törenine Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ve Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca da katıldı.
AA


Geri Dön