24 / 04 / 2024

Kayseri Mimarsinan OSB'deki 9 parsel yatırımcısını bekliyor!

Kayseri Mimarsinan OSB'deki 9 parsel yatırımcısını bekliyor!

Kayseri Mimarsinan OSB'nin, farklı büyüklüklerde 368 parseli bulunuyor. Parsellerden dokuzunun yatırımcı beklediği bölgede, son bir yılda 40 işletme faaliyete geçti. OSB'de, yeni firmaların devreye girmesiyle istihdamın beş yıl içinde 10 bin kişiye ulaşacağı tahmin ediliyor.



Temelleri Kayseri'de 1998 yılında atılan Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi, ekonomik ve toplumsal kalkınmanın birlikte gerçekleştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla başlangıçta 450 hektarlık alan üzerinde oluşmaya başladı. Altyapı çalışmalarına 2006 yılında başlanan bölge, şehir merkezine 12 kilometre mesafede ve Mimarsinan Kasabası sınırları içinde kuruldu. 

Kısa sürede yatırımcıların ilgi odağı haline gelen OSB'ye talepler dikkate alınarak, 150 hektarlık daha genişleme alanı eklendi. Yüzde 100 Kayseri Sanayi Odası iştiraki olan bölge, katılımcılarına çağdaş, yenilikçi ve kaliteli hizmetler sunma vizyonuyla çalışmalarına devam ediyor. 


Bölgemizde, değişik büyüklüklerde 368 sanayi parseli var. Bu parsellerden dokuzu yatırımcı bekliyor. Bugüne kadar 170 firma faaliyete geçti. Bu firmalar, genelde inşaat, mobilya, gıda, metal, mermer, plastik, çelik kapı, tekstil, elektrik elektronik ve cam sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Yüzden fazla proje uygulama ve inşaat. 69 firma ise hafriyat aşamasında. Bunlardan bir bölümünün bu yıl işletmeye açılması bekleniyor. Son bir yılda 40'a yakın işletme faaliyete geçti. 


Bu işletmelerin 5 bin dolayında çalışanı var. Yenilerinin devreye girmesiyle istihdam sayısının 5 yıl içinde 10 bin kişiye ulaşacağını tahmin ediyoruz. Bölgede özel sektör yatırımları ile altyapı yatırımları iç içe yürüyor. Bunun yanı sıra bölgede ağırlıkla gıda firmaları faaliyet gösteriyor. OSB'de 32 kilometre imar yollarının toprak işleri tamamlandı. Bu yolların üstyapısı kısmen asfalt ve beton parke olarak yapıldı ve katılımcıların hizmetine sunuldu. Günlük 6 bin metreküp kapasiteli arıtma tesisinin ilk etabı olan günlük 2 bin metreküplük arıtma ünitesi ile kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesi tamamlandı. Bölge sınırları içinden geçen söğüt deresinin ıslah çalışmaları bitti. 

İçme ve kullanma suyu şebekesi de sağlıklı bir niteliğe kavuştu. Sanayicileri yenilenebilir enerji konusunda teşvik ediyoruz Bölgede doğalgaz altyapısını da bitirdik. 


Talepte bulunan firmalara doğalgaz veriyoruz. İşletmelere kesintisiz, güvenli, ekonomik ve kaliteli enerji sunmak amacıyla bölgenin değişik kesimlerinde, teknoloji donanımlı 34 trafo merkezi kurduk. SCADA ve Sayaç Otomasyonu sistemleri hizmet vermeye başladı. Sanayicilerimizi yenilenebilir enerji konusunda teşvik ediyoruz. 13.8 megavat gücünde, 30 adet katılımcıya güneş enerjisi santrali projelerine bağlantı görüşü verildi. 


Söz konusu projelerin tamamının kısa zamanda devreye alınacağını düşünüyoruz. 

İşletmelere hızlı, kesintisiz ve güvenli erişim altyapısı sağlandı. Haberleşme altyapısı, fiber optik kablo üzerinden işliyor. 



Dünya Sektörel Ek


Geri Dön