28 / 03 / 2024

Kayseri Organik Bahçe'nin temeli atılıyor!

Kayseri Organik Bahçe'nin temeli atılıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi kesintisiz demokrasi nöbetiyle birlikte kesintisiz hizmete devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in projeleri arasında yer alan Organik Bahçe'nin temeli yarın atılacak.




Kayseri Büyükşehir Belediyesi Türkiye'de ilk kez Doğal Bahçe Ürünleri Üretim ve Satış Yerleri kuracak. İlki Harikalar Diyarı'ndaki Bilim Merkezi arkasına yapılacak olan Organik Bahçe'nin temeli yarın saat 14.00'te atılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Harikalar Diyarı içinde bulunan Bilim Merkezi ile Hobi Bahçesi arasındaki alanın Doğal Bahçe Ürünleri Üretim ve Satış Yeri olacağını belirtti.

Belirlenen bölgedeki 330 metrekarelik 76 adet bahçede üretimi o bölgede oturan ve tarımla uğraşan çiftçilerin yapacağını ifade eden Başkan Çelik, "O bölgenin yerleşik ahalisi, vereceğimiz organik tarım eğitimi ile artı bir gelir kaynağına sahip olacak. 55 bin metrekare alanda yapacağımız uygulama pilot uygulama olacak. Şehrin farklı yerlerinde ve daha geniş alanlarda bu uygulamayı yaygınlaştırabiliriz" dedi.



Kayseri Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön