25 / 04 / 2024

Kayseri Park pahalı enerji sorununu çözdü!

Kayseri Park pahalı enerji sorununu çözdü!

Birçok alışveriş merkezinin ortak sorunu olan yüksek elektrik giderlerine Kayseri Park Alışveriş Merkezi, Zorlu Enerji ile yaptığı özel bir anlaşmayla çözüm buldu



Dünyanın en pahalı elektriğini kullanan ülkelerden biri olan Türkiye'de firmalar kendilerine göre çözüm geliştiriyorlar. Özellikle ekonomik krizin ciddi anlamda hissedildiği geçen yıl Kasım ve Aralık aylarında alışveriş merkezleri için ciddi sorun olan elektrik tüketimi konusunda Kayseri Park Alışveriş Merkezi çözüm getirdi. Zorlu Enerji ile özel bir anlaşma yapan kuruluş bu sayede elektriği indirimli alma şansına kavuştu. Bu da Kayseri Park'ta yer alan mağazaların elektrik giderlerinin önemli oranda azalması anlamına geliyor.

Kayseri Park Genel Müdürü  Muzaffer Gülöz, "Alışveriş merkezlerinde çok ciddi miktarda elektrik tüketiliyor. Türkiye'de de elektrik fiyatı bir hayli yüksek. Biz de bu kriz ortamında elektrik giderini azaltmak için böyle bir anlaşma yaptık. Bunun diğer merkezlere de örnek olacağına inanıyoruz" dedi. Gelecek nesilleri düşünen çevreci yaklaşımları destekleyen işletmelerin artacağına değinerek enerji tasarrufu konusunu önemsediklerini belirten Gülöz, merkezin aydınlatılmasında da sistemin devrede olacağını anlattı. 130'dan fazla mağazanın yer aldığı Kayseri Park Alışveriş Merkezi'ni ayda ortalama 600 bin kişi ziyaret ediyor.


Geri Dön