28 / 03 / 2024

Kayseri Şeker arazisi ihale sonucu açıklandı!

Kayseri Şeker arazisi ihale sonucu açıklandı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından aralarında Kayseri Şeker arazisinin de bulunduğu 32 adet arsanın ihalesi TOKİ Müzayede salonunda gerçekleşti. Arsa 49 milyon 989 bin 928 TL müzayedeye çıkartıldı.



Kocasinan ilçe sınırları içerisinde kalan 249 bin 950 metrekare Arsa 49 milyon 989 bin 928 TL müzayedeye çıkartıldı. Müzayedeye tek talipli olarak katılan Kayseri Şeker tarafından verilen 50 Milyon liralık tekliften başka teklif veren olmayınca 50 Milyon Lira bedelle satışa çıkartılan arsaya Kayseri Şeker yeniden sahip olmak için geçerli teklifi verdi Bu arazi 2006 yılında Kayseri Şeker'in o zamanki yönetimince 1 TL bedelle Kayseri Büyükşehir Belediyesine imar planı karşılığı devredilmiş olup, bilahare Kayseri Büyükşehir Belediyesince Milli Emlak'a oradan da TOKİ'ye devredilmişti. 


Milli Emlak Genel Müdürlüğü bu arazi üzerinde TOKİ'nin yeni parselasyon yapması nedeniyle işlemin iptali için dava açılmıştı. Sürecin son aşamasında ise Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 22 Ocak 2015 Perşembe günü  TOKİ  Müzayede salonunda gerçekleşen ihalede geçerli teklifin sahibi Kayseri Şeker oldu.


E Haber


Geri Dön