23 / 04 / 2024

Kayseri Talas kentsel dönüşümle yaşanabilir hale gelecek!

Kayseri Talas kentsel dönüşümle yaşanabilir hale gelecek!

Kayseri Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas’taki dikey büyümenin nedenini, özellikle 90’lı yıllarda yapılan imar planlarının hatalı olmasına bağladı.



Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas’taki dikey büyümenin nedenini, özellikle 90’lı yıllarda yapılan imar planlarının hatalı olmasına bağladı.


Talas’ı kentsel dönüşüm ve imar revizyonları ile daha yaşanabilir kılmaya gayret ettiklerini söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, yüksek katlı binalardaki enflasyonun nedenini, önceki imar planlarının hatalı olması olarak değerlendirdi. Palancıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Rant Nedeniyle Bağ ve Sayfiye Alanlarına Yüksek Kat Verilmiş”

“Kamu İhale Kanunu’na bağlı olarak imar planında ihaleye çıkıyorsunuz ve Bakanlıklarla dirsek temasları olduğu ve işleri çok hızlı ilerletebildikleri için genelde ihaleyi alanlar Ankara’daki firmalar. Tabi Ankara’daki firmalarda gelip Kayseri’de çok fazla zaman harcamıyorlar. Masa üstünde, arazinin topografyanın durumunu iyi tespit etmeden sanki düzmüş gibi planlamışlar. İkincisi de zaman içerisinde farklı nedenlerden, ki ilki rant nedeniyle, aslında bağ ve sayfiye alanı olarak planlanan Mevlana Mahallesi yani Anayurt bölgesi birden bire 90’lı yıllarda çok katlıya açılmış ve bununla birlikte şu andaki görünüm söz konusu. Bahçelievler keza aynı. Yamaç paraşütünün yapıldığı bölge iki katlı olarak planlanmış ama karşı taraf yüksek katlı. Aslında orası da bağ ve sayfiye alanı olarak iki katlı planlanmış ama 90’lı yıllarda yine bir imar revizyonu ile kat yükseltilmesi verilmiş.”


“Kamu Alanlarına Çok Yer Ayrılmamış”

Hatalı imar planlarındaki tek sorunun dikey yapılaşmanın önünü açmak olmadığına dikkat çeken Palancıoğlu, kamu alanlarına çok yer ayrılmadığını da vurguladı. Yeni yapılan kentsel dönüşüm projeleri ile okul, sağlık ocağı, cami, yeşil alan gibi kamu alanlarına daha fazla önem verildiğinin altını çizen Palancıoğlu, kentsel dönüşüm sürecini iyi yöneterek sorunu aşmaya gayret ettiklerini ifade etti. Palancıoğlu, “Kentsel dönüşüm sürecini iyi yöneterek, yeni kamu alanları çıkarmanın mücadelesini veriyoruz. İkinci katmanı bir geçiş bölgesi olarak nitelediğimiz bağlarımız ve SİT alanı olan Han, Harman, Tablakaya ve Yukarı Mahalle. Bu SİT alanları ve bağ alanlarımız Talas’ın çerçevesini çizmiş oluyor. Üçüncü alan ise kırsal mahalleler. Ki bu Başakpınar’dan başlayarak devam ediyor. Başakpınar, Kepez, Kuruköprü, hatlarında da ufak tefek imarla ilgili çalışmalarımız var. Özellikle hazine arazilerinden birinde  TOKİ  uygulama yapacaktı, orası iptal oldu. Biz orayı kentsel dönüşüm sürecine alıp nitelikli konutlar yapıp vatandaşın kullanımına açmak ve Kaçak yapılaşmayı önleme mücadelesi veriyoruz. Aynı zamanda Talas içerisinde üç farklı noktada kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmamız var.” diye konuştu.


“Kentsel Dönüşümü Doğru Kurgulamaya Gayret Ediyoruz”

Palancıoğlu, tek tek binalar yerine, altında otopark alanları olan siteler inşa edilmesinin önünü açarak, hem otopark sorununu ortadan kaldırmayı hem de site çevresinden geçen tek bir yolla, birden fazla yol açma durumunun önüne geçmeyi planladıklarını kaydetti. Bunun yanı sıra, eski binalarda imar revizyonu çalışmasını yürüttüklerini de dile getiren Palancıoğlu, şu ifadelerde bulundu:


“Az katlı olup da vasfını yitirmiş, beton ömrünü tamamlamış ama kentsel dönüşümle emsal değer verilecek binalar var, bunların önünü açmak için de çalışıyoruz. Dolayısıyla vatandaşın sağlıksız binalardan kurtulması ile ilgili imar revizyonu çalışmalarımızı bu yılın sonuna yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu sayede, daha nitelikli, daha yaşanabilir bir Talas’ın ortaya çıkacağını düşünüyoruz.”

“Tek çocuk beklerken üç çocuğumuz oldu”

Talas’ın, Kayseri’de nüfus yoğunluğu en fazla olan ilçe olduğuna da dikkat çeken Palancıoğlu, “Talas’ı tek çocuk bekleyen ailenin sürpriz olarak üç çocuk sahibi olmasına benzetiyorum. Nasıl tek çocuk için hazırlandıktan sonra üç çocuk sahibi olduğunuzda ne oda, ne para, ne zaman yetişmiyorsa, biz de Melikgazi ve Kocasinan ile karşılaştırıldığında hemen hemen üç katı fazla nüfus artışı olan ilçeyiz ve Türkiye genelinde de en çok nüfus artışı olan ilçelerin başında geliyoruz. Dolayısıyla okuldan, sağlık ocağından, camiden, otoparklara kadar ilçenin ihtiyaçları artmış durumda. Gece gündüz çalışıyoruz, vatandaşlarımızdan da destek ve dua bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.


Anayurt’a Raylı Hat Müjdesi

Talas’ta artan nüfusun trafik yoğunluğunu da artırdığını kaydeden Palancıoğlu, Anayurt’a yapılacak olan raylı sistem hattı ile yoğunluğun önüne geçileceğini belirtti. Halihazırda ana arterde trafik sıkıntısının olmadığını vurgulayan Palancıoğlu, “”İki yerde bazen tıkanma oluyor. Özellikle Bahçelievler Mahallesinde herhangi bir sıkıntımız yok. Anayurt Mevlana Mahallesi Kayserinin en büyük nüfuslu mahallesi. Nüfus burada 60 bin civarında. Dolayısıyla buradaki trafik yoğunluğu fazla. Atatürk Bulvarındaki bir kısım yoğunluk da Anayurt’a giden yoğunluk. Anayurt’taki raylı sistemden sonra da oradaki yükü dağıtmış olacağız.” dedi.


“Turizm ve eğitim Odaklı Büyüyen Bir İlçeyiz”

Palancıoğlu, Talas’taki turizm ve eğitim odaklı büyüme ile ilgili olarak ise şu bilgileri verdi:

“Burada iki üniversitenin, buna bağlı olarak, memur ve öğrencinin bulunması burayı hareketli hale getiriyor. Dolayısıyla sosyal ve kültürel her alanda yatırım yapıyoruz. Tabi Ali Dağı’nda yamaç paraşütü, yelken-kanat, model uçak, Ramazan boyunca Serdar Tuncer ile yaptığımız sekiz program oldu, bunun haricinde Çanakkale ve Yaman Dede ile ilgili çok sayıda programımız oldu. Bunlar buradaki nüfusun sosyal ve kültürel açıdan doymasını sağlayacak projeler idi. Bunun dışında burada sürekli nüfus artışının olması ile birlikte 200 civarında kafeterya ve restoran oluşmuş durumda. Kayseri’de bağcılık kültürünün Talas’ta gelişmesi ile de kafe ve restoranlarda doluluk gözlenmekte. Raylı sistem kullanımına baktığımızda günlük 160 bin yolcunun sadece raylı sistemle Talas’a girip çıktığını görüyoruz. Ki Talas nüfusu normalde 140 bin. Bununla beraber araç ve diğer ulaşım vasıtalarıyla geldiklerini düşündüğümüzde Talas, günde 200 bin kişiyi ağırlıyor. Elbette burada gece geç saatlere kadar süren bir kalabalıktan söz ediyoruz. Sadece Ali Saip Paşa Sokağı değil, Bahçelievler’deki Mevlana Caddesi ve çevresi, Yenidoğan’dan TOKİ’ye kadarki alanlar yoğun bir şekilde talep görüyor. İnsanlar rahatlamaya Talas’a geliyor, bu da ister istemez nüfusun artmasına neden oluyor.”


“Fayton Turlarımız İlgi Görüyor”

Harman Mahallesinde uygulanmaya başlanan fayton turlarının özellikle kadın ve gençler tarafından memnuniyetle karşılandığını da dile getiren Palancıoğlu, söz konusu hizmeti, büyükşehirlerle aynı kalitede ama daha ucuza verdiklerinin de altını çizdi. Palancıoğlu, “Faytonlarımızın kalitesi özellikle de Avusturya ırkından olan yük taşımacılığı için kullanılan Hafringer atlarımızdan dolayı nitelikli ve kaliteli bir hizmet veriyoruz. İzmir’de ve İstanbul’da 70-80 TL olan hizmeti biz şu anda 20-30 TL’ye veriyoruz. Üstelik de araç başına. Dolayısıyla bir kişi neredeyse toplu taşımaya verdiği ücretle fayton hizmetinden yararlanabiliyor. Hem Talas için hem de Kayseri için de değişiklik oldu.” dedi.


“Yeni Gözdemiz Tablakaya Mahallesi Olacak”

Ali Saip Paşa’da başlayan restorasyon çalışmalarının diğer mahallelerde devam ettiğini belirten Palancıoğlu, yeni yoğunlaştıkları bölgenin Tablakaya Mahallesi olduğunu söyledi. Palancıoğlu, buradaki çalışmalara dair şu bilgileri verdi:

“Valilikten, Kalkınma Ajansından ve diğer kurumlardan aldığımız desteklerle özellikle Tablakaya Mahallesine yoğunlaştık. Geçtiğimiz yıl alt yapısını tamamen değiştirdik. Buralar SİT alanı olduğu için alt yapı faaliyetleri çok zor yürüyen bölgeler. Ama yüksek bütçe isteyen faaliyetler. Şu anda da üst yapı faaliyetlerine başladık. Arnavut kaldırımları yapıyoruz, aynı zamanda sokak sağlıklaştırma projeleri başladı. Aynı Ali Saip gibi sokaktaki tamiratlar yapılıyor. İnşallah gelecek seneye yetiştirmeye çalışacağız. Talas’ta yeni Osmanlı sokakları ortaya çıkacak, dolasıyla Ali Saip Paşa’daki yoğunluğun bir kısmını buraya aktaracağız.”


“Talas Yürüyüş Mekanı Olacak”


Palancıoğlu, bunun yanı sıra, iki farklı yürüyüş yolu projesinin de devam ettiğini ifade etti. Ali Dağı 360 derece Projesi ile 11 kilometrelik kesintisiz bir yürüyüş yolu inşa edileceği bilgisini veren Palancıoğlu, “Şu anda açmış durumdayız. Ham yol devam ediyor. Alt yapı faaliyetleri tamamlanınca yolumuz bisiklet ve itfaiye için kullanıma açılacak. İkinci hattımız da özellikle tarihi mahallelerimizde Han, Harman ve Tablakaya Mahalleleri başta olmak üzere hem faytonla dolaşmak hem de yürüyüş yapmak için koridorlar açmaya çalışıyoruz. Tabi, bu alanda yıkıntılar var, yıkıntıların ayağa kalkması lazım. Bunun için de projeler sunuyoruz. Projeler tamamlandığında, insanların görüp gezebileceği hem de tarihi profili görebilecekleri yürüyüş yolları hizmete açılmış olacak.” şeklinde konuştu.


Son olarak, vatandaşların Ramazan Bayramını kutlayan Palancıoğlu, “Bu vesile ile maalesef son günlerde yoğunlaşan terör eylemleri nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet, acılı ailelerine bağ sağlığı ve yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Ramazan Bayramının birlik, beraberliğimize vesile olmasını diliyor ve nice bayramlara toplumumuzun huzur içinde girmesini temenni ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.


Milliyet


Haber Kayseri Hakimiyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı..


Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu kentsel dönüşüm ve imar revizyonuyla Talas'ı daha yaşanılabilir kılmaya çalıştıklarını açıkladı.



Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu,

– “Talas’taki Yanlış Yapılaşma 90’lı Yıllardaki Yanlış İmar Planlamasının Sonucu”

– “Kentsel Dönüşüm ve İmar Revizyonu İle Talas’ı Daha Yaşanabilir Kılmaya Çalışıyoruz”

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas’taki dikey büyümenin nedenini, özellikle 90’lı yıllarda yapılan imar planlarının hatalı olmasına bağladı.

Talas’ı kentsel dönüşüm ve imar revizyonları ile daha yaşanabilir kılmaya gayret ettiklerini söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, yüksek katlı binalardaki enflasyonun nedenini, önceki imar planlarının hatalı olması olarak değerlendirdi. Palancıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Rant Nedeniyle Bağ ve Sayfiye Alanlarına Yüksek Kat Verilmiş”

“Kamu İhale Kanunu’na bağlı olarak imar planında ihaleye çıkıyorsunuz ve Bakanlıklarla dirsek temasları olduğu ve işleri çok hızlı ilerletebildikleri için genelde ihaleyi alanlar Ankara’daki firmalar. Tabi Ankara’daki firmalarda gelip Kayseri’de çok fazla zaman harcamıyorlar. Masa üstünde, arazinin topografyanın durumunu iyi tespit etmeden sanki düzmüş gibi planlamışlar. İkincisi de zaman içerisinde farklı nedenlerden, ki ilki rant nedeniyle, aslında bağ ve sayfiye alanı olarak planlanan Mevlana Mahallesi yani Anayurt bölgesi birden bire 90’lı yıllarda çok katlıya açılmış ve bununla birlikte şu andaki görünüm söz konusu. Bahçelievler keza aynı. Yamaç paraşütünün yapıldığı bölge iki katlı olarak planlanmış ama karşı taraf yüksek katlı. Aslında orası da bağ ve sayfiye alanı olarak iki katlı planlanmış ama 90’lı yıllarda yine bir imar revizyonu ile kat yükseltilmesi verilmiş.”

“Kamu Alanlarına Çok Yer Ayrılmamış”

Hatalı imar planlarındaki tek sorunun dikey yapılaşmanın önünü açmak olmadığına dikkat çeken Palancıoğlu, kamu alanlarına çok yer ayrılmadığını da vurguladı. Yeni yapılan kentsel dönüşüm projeleri ile okul, sağlık ocağı, cami, yeşil alan gibi kamu alanlarına daha fazla önem verildiğinin altını çizen Palancıoğlu, kentsel dönüşüm sürecini iyi yöneterek sorunu aşmaya gayret ettiklerini ifade etti. Palancıoğlu, “Kentsel dönüşüm sürecini iyi yöneterek, yeni kamu alanları çıkarmanın mücadelesini veriyoruz. İkinci katmanı bir geçiş bölgesi olarak nitelediğimiz bağlarımız ve SİT alanı olan Han, Harman, Tablakaya ve Yukarı Mahalle. Bu SİT alanları ve bağ alanlarımız Talas’ın çerçevesini çizmiş oluyor. Üçüncü alan ise kırsal mahalleler. Ki bu Başakpınar’dan başlayarak devam ediyor. Başakpınar, Kepez, Kuruköprü, hatlarında da ufak tefek imarla ilgili çalışmalarımız var. Özellikle hazine arazilerinden birinde TOKİ uygulama yapacaktı, orası iptal oldu. Biz orayı kentsel dönüşüm sürecine alıp nitelikli konutlar yapıp vatandaşın kullanımına açmak ve kaçak yapılaşmayı önleme mücadelesi veriyoruz. Aynı zamanda Talas içerisinde üç farklı noktada kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmamız var.” diye konuştu.

“Kentsel Dönüşümü Doğru Kurgulamaya Gayret Ediyoruz”

Palancıoğlu, tek tek binalar yerine, altında otopark alanları olan siteler inşa edilmesinin önünü açarak, hem otopark sorununu ortadan kaldırmayı hem de site çevresinden geçen tek bir yolla, birden fazla yol açma durumunun önüne geçmeyi planladıklarını kaydetti. Bunun yanı sıra, eski binalarda imar revizyonu çalışmasını yürüttüklerini de dile getiren Palancıoğlu, şu ifadelerde bulundu:

“Az katlı olup da vasfını yitirmiş, beton ömrünü tamamlamış ama kentsel dönüşümle emsal değer verilecek binalar var, bunların önünü açmak için de çalışıyoruz. Dolayısıyla vatandaşın sağlıksız binalardan kurtulması ile ilgili imar revizyonu çalışmalarımızı bu yılın sonuna yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu sayede, daha nitelikli, daha yaşanabilir bir Talas’ın ortaya çıkacağını düşünüyoruz.”

“Tek çocuk beklerken üç çocuğumuz oldu”

Talas’ın, Kayseri’de nüfus yoğunluğu en fazla olan ilçe olduğuna da dikkat çeken Palancıoğlu, “Talas’ı tek çocuk bekleyen ailenin sürpriz olarak üç çocuk sahibi olmasına benzetiyorum. Nasıl tek çocuk için hazırlandıktan sonra üç çocuk sahibi olduğunuzda ne oda, ne para, ne zaman yetişmiyorsa, biz de Melikgazi ve Kocasinan ile karşılaştırıldığında hemen hemen üç katı fazla nüfus artışı olan ilçeyiz ve Türkiye genelinde de en çok nüfus artışı olan ilçelerin başında geliyoruz. Dolayısıyla okuldan, sağlık ocağından, camiden, otoparklara kadar ilçenin ihtiyaçları artmış durumda. Gece gündüz çalışıyoruz, vatandaşlarımızdan da destek ve dua bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Anayurt’a Raylı Hat Müjdesi

Talas’ta artan nüfusun trafik yoğunluğunu da artırdığını kaydeden Palancıoğlu, Anayurt’a yapılacak olan raylı sistem hattı ile yoğunluğun önüne geçileceğini belirtti. Halihazırda ana arterde trafik sıkıntısının olmadığını vurgulayan Palancıoğlu, “”İki yerde bazen tıkanma oluyor. Özellikle Bahçelievler Mahallesinde herhangi bir sıkıntımız yok. Anayurt Mevlana Mahallesi Kayserinin en büyük nüfuslu mahallesi. Nüfus burada 60 bin civarında. Dolayısıyla buradaki trafik yoğunluğu fazla. Atatürk Bulvarındaki bir kısım yoğunluk da Anayurt’a giden yoğunluk. Anayurt’taki raylı sistemden sonra da oradaki yükü dağıtmış olacağız.” dedi.

“Turizm ve Eğitim Odaklı Büyüyen Bir İlçeyiz”

Palancıoğlu, Talas’taki turizm ve eğitim odaklı büyüme ile ilgili olarak ise şu bilgileri verdi:

“Burada iki üniversitenin, buna bağlı olarak, memur ve öğrencinin bulunması burayı hareketli hale getiriyor. Dolayısıyla sosyal ve kültürel her alanda yatırım yapıyoruz. Tabi Ali Dağı’nda yamaç paraşütü, yelken-kanat, model uçak, Ramazan boyunca Serdar Tuncer ile yaptığımız sekiz program oldu, bunun haricinde Çanakkale ve Yaman Dede ile ilgili çok sayıda programımız oldu. Bunlar buradaki nüfusun sosyal ve kültürel açıdan doymasını sağlayacak projeler idi. Bunun dışında burada sürekli nüfus artışının olması ile birlikte 200 civarında kafeterya ve restoran oluşmuş durumda. Kayseri’de bağcılık kültürünün Talas’ta gelişmesi ile de kafe ve restoranlarda doluluk gözlenmekte. Raylı sistem kullanımına baktığımızda günlük 160 bin yolcunun sadece raylı sistemle Talas’a girip çıktığını görüyoruz. Ki Talas nüfusu normalde 140 bin. Bununla beraber araç ve diğer ulaşım vasıtalarıyla geldiklerini düşündüğümüzde Talas, günde 200 bin kişiyi ağırlıyor. Elbette burada gece geç saatlere kadar süren bir kalabalıktan söz ediyoruz. Sadece Ali Saip Paşa Sokağı değil, Bahçelievler’deki Mevlana Caddesi ve çevresi, Yenidoğan’dan TOKİ’ye kadarki alanlar yoğun bir şekilde talep görüyor. İnsanlar rahatlamaya Talas’a geliyor, bu da ister istemez nüfusun artmasına neden oluyor.”

“Fayton Turlarımız İlgi Görüyor”

Harman Mahallesinde uygulanmaya başlanan fayton turlarının özellikle kadın ve gençler tarafından memnuniyetle karşılandığını da dile getiren Palancıoğlu, söz konusu hizmeti, büyükşehirlerle aynı kalitede ama daha ucuza verdiklerinin de altını çizdi. Palancıoğlu, “Faytonlarımızın kalitesi özellikle de Avusturya ırkından olan yük taşımacılığı için kullanılan Hafringer atlarımızdan dolayı nitelikli ve kaliteli bir hizmet veriyoruz. İzmir’de ve İstanbul’da 70-80 TL olan hizmeti biz şu anda 20-30 TL’ye veriyoruz. Üstelik de araç başına. Dolayısıyla bir kişi neredeyse toplu taşımaya verdiği ücretle fayton hizmetinden yararlanabiliyor. Hem Talas için hem de Kayseri için de değişiklik oldu.” dedi.

“Yeni Gözdemiz Tablakaya Mahallesi Olacak”

Ali Saip Paşa’da başlayan restorasyon çalışmalarının diğer mahallelerde devam ettiğini belirten Palancıoğlu, yeni yoğunlaştıkları bölgenin Tablakaya Mahallesi olduğunu söyledi. Palancıoğlu, buradaki çalışmalara dair şu bilgileri verdi:

“Valilikten, Kalkınma Ajansından ve diğer kurumlardan aldığımız desteklerle özellikle Tablakaya Mahallesine yoğunlaştık. Geçtiğimiz yıl alt yapısını tamamen değiştirdik. Buralar SİT alanı olduğu için alt yapı faaliyetleri çok zor yürüyen bölgeler. Ama yüksek bütçe isteyen faaliyetler. Şu anda da üst yapı faaliyetlerine başladık. Arnavut kaldırımları yapıyoruz, aynı zamanda sokak sağlıklaştırma projeleri başladı. Aynı Ali Saip gibi sokaktaki tamiratlar yapılıyor. İnşallah gelecek seneye yetiştirmeye çalışacağız. Talas’ta yeni Osmanlı sokakları ortaya çıkacak, dolasıyla Ali Saip Paşa’daki yoğunluğun bir kısmını buraya aktaracağız.”

“Talas Yürüyüş Mekanı Olacak”

Palancıoğlu, bunun yanı sıra, iki farklı yürüyüş yolu projesinin de devam ettiğini ifade etti. Ali Dağı 360 derece Projesi ile 11 kilometrelik kesintisiz bir yürüyüş yolu inşa edileceği bilgisini veren Palancıoğlu, “Şu anda açmış durumdayız. Ham yol devam ediyor. Alt yapı faaliyetleri tamamlanınca yolumuz bisiklet ve itfaiye için kullanıma açılacak. İkinci hattımız da özellikle tarihi mahallelerimizde Han, Harman ve Tablakaya Mahalleleri başta olmak üzere hem faytonla dolaşmak hem de yürüyüş yapmak için koridorlar açmaya çalışıyoruz. Tabi, bu alanda yıkıntılar var, yıkıntıların ayağa kalkması lazım. Bunun için de projeler sunuyoruz. Projeler tamamlandığında, insanların görüp gezebileceği hem de tarihi profili görebilecekleri yürüyüş yolları hizmete açılmış olacak.” şeklinde konuştu.

Son olarak, vatandaşların Ramazan Bayramını kutlayan Palancıoğlu, “Bu vesile ile maalesef son günlerde yoğunlaşan terör eylemleri nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet, acılı ailelerine bağ sağlığı ve yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Ramazan Bayramının birlik, beraberliğimize vesile olmasını diliyor ve nice bayramlara toplumumuzun huzur içinde girmesini temenni ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.



Kayseri Hakimiyet


Geri Dön