20 / 04 / 2024

Kayseri Talas'ta kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!

Kayseri Talas'ta kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!

Talaş Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu gazetemiz aracılığıyla ilçe sakinlerine müjde vererek, "Kentsel Dönüşümün, ihalesi yapıldı, planlama yapıyoruz" diye konuştu.



Talas'ta yaşayan vatandaşların merakla bekledikleri haber nihayet geldi Talaş Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ilçe sakinlerine müjdeyi gazetemizde verdi Talaş Merkez'inde bulunan eski binalardan başlayacak süreç için tarih verildi. 


Palancıoğlu, "Bu binalar için bir yıl içinde çalışmalarımız netleşmiş olacak" dedi ve ekledi: "Kentsel dönüşüm sürecinde, planlama yapıyoruz, ihalesi yapıldı. Önümüzdeki yaz bu zamanlarda. Talas'ın merkezinde 3-5 katlı olupta, çalışma yapılması gereken yerlerle ilgili çalışmalarımızı netleştirmiş olacağız. Talas'ta yaşayan vatandaşlarımız için gayret ediyoruz. 


Diğer rutin işlerimizi de yerme getirmeye çalışıyoruz." Palancıoğlu' nun müjdesi sadece Talaş ilçe sakinlerine değildi. Üniversite öğrencilerine de bir sürprizi vardı Başkan Palancıoğlu "nun. Erciyes Üniversitesi'ıun Tokı mevkii girişinde 24 saat açık. öğrencilerin istifade edeceği. kütüphane, konferans salonu olan bir merkezin inşaatının da kısa süre sonra başlayacağını duyurarak şunları kaydetti "Erciyes Üniversitesi ile bir protokol yaptık. Bu protokol kapsamında Halef Hoca Mezarlığı'nın arka tarafında Erciyes Üniversitesi"nm girişinde bir arsayı bize tahsis ettiler Buraya projelerini çiziyoruz. 24 saat açık bir kütüphane ve yaşam merkezi yapıyoruz. Sinemasından. bilgisayar salonlarından. konferans salonlarından, ders çalışma ofislerine kadar olacak. 


Ama bu uzun soluklu bir proje. 12 yıl içerisinde bitecek bir proje gibi değil Fakat görev sürem içerisinde bitecek. Gençlerin bir araya gelebileceği, istifade edebileceği., sıcak ve güvenli ortamda hem ders çalışabileceği, hem kendilerini geliştireceği bir ortam olacak. 


Kayseri Haber


Geri Dön