25 / 04 / 2024

Kayseri Ticaret Odası Hizmet Binası 'Ulusal Mimari Fikir Yarışması' düzenlendi!

Kayseri Ticaret Odası Hizmet Binası 'Ulusal Mimari Fikir Yarışması' düzenlendi!

Kayseri Ticaret Odası yeni hizmet binası yapımı için yeni bir sürece daha girildi. " Kayseri Ticaret Odası Hizmet Binası Ulusal Mimari Fikir Yarışması " düzenlendi...



Kayseri Ticaret Odası yeni hizmet binası yapımı için yeni bir sürece daha girildi. "Kayseri Ticaret Odası Hizmet Binası Ulusal Mimari Fikir Yarışması" düzenlendi. 


Mimari fikir yarışması hakkında açıklama yapan Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri'ye ve Kayserili tüccarlara yakışan bir bina yapmak için kolları sıvadıklarını söyledi. 

Başkan Hiçyılmaz, "Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu olarak, Mimarlar Odası Kayseri Şubesi koordinasyonunda, TMMOB Mimarlar Odası Mimarlık Mühendislik Şehircilik ve Kentsel Tasarım Proje Yarışmaları Yönetmeliği uyarınca serbest ve tek kademeli olarak yarışmaya çıktık. Amacımız, kentte nitelikli fiziksel çevrenin oluşmasına katkı sağlayabilecek günümüz mimarlık, mühendislik, şehircilik ve sanat anlayışına uygun en ekonomik ve çağdaş çözümlerin araştırılması ve güzel sanatların özendirilmesidir" dedi. 


Yarışmanın TMMOB Mimarlar Odası üyelerinin katılımına açık, ulusal, serbest ve tek kademeli olduğunun altını çizen Başkan Hiçyılmaz, yarışmaya ilişkin olarak görüş istek ve taleplerin alınması amacıyla [email protected] adlı bir e-mail adresinin de hizmete sunulduğunu kaydetti. 


Başkan Hiçyılmaz, mimari yarışmaya ilişkin olarak; Danışman Jüri Üyeleri, Asıl Jüri Üyeleri, Yedek Jüri Üyeleri ve Raportörler başlıklarında alanında uzman isimlerin yer aldığını kurullar oluşturulduğunu ifade etti. 


Hiçyılmaz, "Yarışmada eşdeğer 3 projenin her birine 25'er bin TL, 5 proje için de 10'ar bin TL mansiyon ödülü verilecek. Projeler en geç 23 Mayıs 2014 günü saat 17.00'ye kadar Kayseri Ticaret Odası Hizmet Binası Ulusal Mimari Fikir Yarışması Raportörlüğüne veya Mimarlar Odası Kayseri Şubesi'ne imza karşılığı elden teslim edilebilecek ya da kargo ile gönderilebilecektir. Kargo ile gönderilecek projelerin, 23 Mayıs 2014 günü saat 17.00'ye kadar kargoya teslim edildiğine dair kargo teslim tutanağının, "Kayseri Ticaret Odası Hizmet Binası Ulusal Mimari Fikir Yarışması Raportörlüğü Dikkatine" ibaresi ile 0(352)2228695 numarasına fakslanması gerekmektedir. Kargoyla gönderilecek projelerden, 26 Mayıs 2014 günü saat 17.00'dan sonra gelen projeler değerlendirmeye alınmayacaktır. Yarışmanın sonucu ülke genelinde dağıtımı yapılan günlük bir gazete ile Kayseri Ticaret Odası'nın ve TMMOB Mimarlar Odası Kayseri Şubesi'nin web sitelerinde, 04 Haziran 2014 tarihinde ilan edilecektir" diye konuştu. 


Başkan Hiçyılmaz, yarışmaya ilişkin katılım koşullannın ve ayrıntılı bilgilerin www.kayserito.org.tr adresinde görülebileceğini sözlerine ekledi.


Kayseri Haber Gazetesi 


Geri Dön