25 / 04 / 2024

Kayseri Ticaret Odası'nın yeni hizmet binası ne zaman bitecek?

Kayseri Ticaret Odası'nın yeni hizmet binası ne zaman bitecek?

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, yapımı devam eden Ticaret Odası'nın yeni hizmet binasının Kayseri'ye ve Kayseri ticaretine büyük bir prestij katacağını belirterek "şehrimizin yüz akı olacağız" dedi.



Hiçyılmaz, yapımı devam eden Ticaret Odası'nın yeni hizmet binasının Kayseri'ye ve Kayseri ticaretine büyük bir prestij katacağını belirterek "şehrimizin yüz akı olacağız" dedi. 


İnşaatın yüzde 20'si bitti 

Kısa bir süre önce temeli atılan Kayseri Ticaret Odası'nın yeni hizmet binasının inşaat alanında Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri Bahri Coşkun, Celal Hasnalçacı ve inşaatın yüklenici firması Aydın İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Aydın ile bir araya geldik. Çok hızlı bir şekilde ilerleyen yeni hizmet binası çevreyolu üzerinde Sanayi Odası'nın yanında 14 bin 565 m2 büyüklüğündeki arsanın 6 bin 800 m2'si üzerine yapılıyor. 


Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz yaklaşık yüzde 20'si sona eren inşaatın son durumu hakkında gazetemize bilgi verdi. 


Hiçyılmaz, yeni hizmet binasının A ve B olmak üzere 2 blok halinde planlandığını söyleyerek, çalışması devam eden hizmet binası ile ilgili şu bilgileri verdi: "14 bin 565 m2 toplam arazimizin bir kısmı üzerinde inşa edilecek binamızda; 500 kişilik konferans salonu, 450 kişilik restoran, 175 araçlık kapalı olmak üzere 250 araçlık otopark alanı, 110 kişilik eğitim salonu, toplantı salonları, meslek komitesi toplantı odalan, hizmet ve yönetim birimleri, sergi alanı ve geniş peyzaj alanı bulunmaktadır. Hizmet binamızın hemen arkasında bulunan arsamızın kalan kısmı yap-işlet-devret modeli ile yapılacak otel, rezidans veya iş merkezi yatınmına açıktır. Bu konuda tüm yatırımcılarımıza çağnda bulunduğumuzu da aynca belirtmek istiyorum." Kayseri'ye büyük prestij sağlayacak Yeni hizmet binasının, Kayseri'ye ve Kayseri ticaretine büyük bir prestij katacağını belirten Hiçyılmaz, "yurtdışından ve şehir dışından gelen misafirlerimizi daha iyi ağırlayacağız. Etkinliklerimizi binamızda rahatlıkla yapabileceğiz. Yeni hizmet binamızda; kendi iş yerlerinde misafirlerini ağırlama imkânı olmayan üyelerimiz için toplantı salonları da bulunacaktır. Üyelerimiz bu salonlarda hem misafirlerini ağırlayacak hem de iş görüşmelerini rahatlıkla gerçekleştirebileceklerdir" dedi. Ticaret odasının bu atılımlan ile Kayseri'nin yüz alcı olacağını kaydeden Hiçyılmaz, amaçlarının sadece meslek odası olmak olmadığını aynı zamanda da iyi hizmetler de sunmak istediklerini dile getirdi.

 

Üye sayımızda patlama Hiçyılmaz açıklamasını şöyle tamamladı: "Oda olarak hem kamu hem de sivil toplum kuruluşu gibi hizmet veriyoruz. Ama biz sivil toplum yönümüzü ön plana çıkarmak istiyoruz" diyerek göreve geldikten sonra odanın artan üye sayısına dikkat çekti. Hiçyılmaz; "Üye sayımızda ciddi bir artış var. Her yıl 1300-1400 civarında üye artışımız yaşanıyor. Biz 40-50 yıl sonraki ticareti düşünüyoruz. İşleri şeffaflıkla yürütüyoruz. 17 bin üyemiz var. 


Bunlardan 12.500'ü bizim aktif üyemiz. Bu aktif üyelerimizle sürekli irtibat halindeyiz. Biz odamızın tüm üyelerini aktif bir şekilde yönetime katıyoruz. Göreve geldiğimizden beri üyelerimizden odamıza 22.700 ziyaret gerçekleşmiş. Büyük çoğunluğu 2 defa ziyarette bulunmuş. Üyelerimizin hizmetinde olduğumuzu bilmelerini işitiyoruz. Biz hizmet çıtasını yukarıya çıkarmaya çalışıyoruz. Biz geçiciyiz, kalıcı olan üyelerimiz." Başkan Hiçyılmaz, gazetemize yaptığı bu özel açıklamaların ardından şantiyedeki çalışmalan yerinde inceledi.


Kayseri Gündem


Geri Dön