26 / 04 / 2024

Kayseri Tınaztepe Sosyal ve Spor Tesisleri'nin temeli atıldı!

Kayseri Tınaztepe Sosyal ve Spor Tesisleri'nin temeli atıldı!

Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından Tınaztepe Mahallesi' nde yaptırılacak olan çok amaçlı 'Sosyal ve Spor Tesisi'nin temel atma töreni ile Park Çevre Düzenleme Çalışması açılışı gerçekleştirildi...




Törene AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer, Yaşar Karayel, Ahmet Öksüzkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, İncesi Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Ak Parti Melikgazi İlçe Başkanı Timur Barlas, Meclis üyeleri, Mahalle Muhtarları ile çok sayıda mahalleli törene iştirak etti.


Tınaztepe Mahallesinin Bel-Sin bölgesi ile Organize sanayi arasında tampon bölge oluşturduğunu ancak modern mimari yapıları ve yolları ile alt yapı sorunu bulunmayan semt olduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç “Eski asfalt şantiyesinin bulunduğu alanda büyük ölçekli ve çok amaçlı bir park inşa edilecektir. Bu park içerisine de sosyal ve spor tesisi inşa edilecektir. Bu parkın toplam alanı 20 bin metrekare olup, sosyal ve spor tesisin ise 6.500 metrekaredir. Parkımız çok büyük ve büyük ölçekli olup her kesime ve her yaş gurubuna hitap edecektir. Dedeler sohbet ederken torunlar oyun parkında oyun oynayabilecektir. Yürüyüş ve koşu yolları, kamelyalar, hanımlar için oturma grupları bulunacak. Bolca ağaçlandırılacak alanda internet üzerinden güvenlik kameraları bulunacak. Sosyal ve spor tesisimiz içerisinde ise spor salonu, 250 metrekarelik havuz, 200 kişilik tribün, dinlenme yeri ve kafeteryalar, internet odası olacaktır. Bahar evi, engelli eğitim merkezi, sağlık kontrolü için revir, meslek edindirme kursları için 4 derslik ve idare odaların yer alacağı tesis zemin artı iki katlı olacaktır. Bugün ise büyük ölçekli bir park ile bu park içerisine yapılacak olan Sosyal ve Spor tesisimizin temelini atıyoruz” dedi.


Melikgazi Belediyesinin ilçenin her yerinde olduğunu yatırım ve hizmet haritasına bakıldığında bunun görülebileceğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, şehrin geleceğe hazırlanması için yapılması gereken projeleri tek tek hayata geçirildiğini ve birçok Anadolu şehri küçülürken Kayseri’nin; büyümeye, gelişmeye, adından her alanda söz ettirmeye devam ettirdiğini kaydetti.


Tınaztepe Mahalle Muhtarı Şerafettin Baygül de yaptığı konuşmada, “Tınaztepe Mahallesi son 15 yılda bir ilerleme kaydetti. Daha önce sadece bloklar mevcuttu. Ancak şimdi alt yapısı, çevre düzenlemesi, parkları, yolları ile örnek gösteriliyor. Bu gelişim ve değişimde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Bel-Sin Bölgesinin bundan 20 yıl önce toz toprak içinde bulunduğunu, göreve geldikleri ilk günden itibaren çevre düzenlemesi, bahçe düzenlemesi ve parklar ile Bel-Sin’i bugünkü hale getirdiklerini ayrıca tüm yolların asfaltlandığını ve spor tesisi inşa ettiklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise hizmet sunulmamış, yatırım yapılmamış mahalle bulunmadığını, Kayseri’nin prestij şehirler arasında yer aldığını ve dünya kentlerin kardeş şehir olmak için başvuruda bulunduklarını söyledi.


AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel de yerel yönetimlerin gerçekleştirmiş olduğu yatırımlar ile Kayseri Modeli isimli bir şehircilik anlayışının oluştuğunu ve Başbakan tarafından her yerde örnek gösterildiğini kaydetti.


Konuşmaların ardından protokol tarafından hep birlikte butona basılarak tesislerin ilk harcı konuldu. Törende ayrıca Başkan Memduh Büyükkılıç ve protokoldekiler; davetliler ile bölge halkına Melikgazi Belediyesinin geleneksel aşure ikramında bulundular.


Maraş Gündem


Geri Dön