28 / 03 / 2024

Kayseri yeniden planlanıyor!

Kayseri yeniden planlanıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri'nin yeni vizyonunun "Planlı Gelişim, Estetik Dönüşüm, Fonksiyonel Değişim" olduğunu belirtti ve bu vizyon doğrultusunda planlamaya çok önem verdiklerini söyledi.



Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri'nin yeni vizyonunun "Planlı Gelişim, Estetik Dönüşüm, Fonksiyonel Değişim" olduğunu belirtti ve bu vizyon doğrultusunda planlamaya çok önem verdiklerini söyledi. Başkan Çelik, dört ayrı master plan için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bir işe başlamadan önce yapılacak olan planlamanın ve bu plan doğrultusunda hareket etmenin kaynak sarfiyatını önleyeceğini dile getirdi. Planlama nedeniyle harcanacak paranın ve geçecek zamanın işin yapımı ve işletilmesi esnasında misliyle tasarruf sağlayacağını vurgulayan Başkan Çelik, bu nedenle dört ayrı master planla şehri yeniden planlayacaklarını kaydetti.

2040 HEDEFİYLE YENİ İMAR PLANI

Öncelikle İmar Planı konusunda açıklamalar yapan Başkan Mustafa Çelik, "Şehir merkezimiz 2014 yılına kadar beş merkez ilçeden ibaretti. Bütünşehir Yasası ile 2014 yılı Mart ayından sonra Büyükşehir sınırları il sınırı oldu ve tüm ilçeler Büyükşehir Belediyesi'ne bağlandı. Dolayısıyla planları yeniden gözden geçirmemiz gereği ortaya çıktı. Bu doğrultuda 2040 yılı hedef alınarak 1/50000 ölçekli İl Çevre Düzeni Planı'nı yapıyoruz. Çalışmalarda son aşamaya gelindi. Çalışmayı yaparken tek tek tüm ilçelerin imar daireleri ile görüştük. Sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini aldık. Neresi tarımsal alan olur, turizm ve sanayi nerede olur gibi konuları belirlememiz gerekiyor. 1/50000 ve 1/25000'den başlayarak imar planlarını yeniliyoruz" dedi.

ULAŞIM TOPYEKÛN ELE ALINIYOR

Yenileyecekleri bir başka planın Ulaşım Master Planı olduğunu dile getiren Başkan Mustafa Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ulaşım Master Planı en son 2008'de yapıldı. Ancak o tarihte şehirde bölge hastanesi, mobilyakent gibi insan yoğunluğu olacak merkezler yoktu. Yine o tarihte kent merkezi beş merkez ilçeden oluşuyordu. Dolayısıyla Master Plan'ın yeniden yapılması zarureti ortaya çıktı. Master Plan için çalışmalara başladık. Hazırlayacağımız master plan Kayseri'nin geleceğine yönelik ulaşım projelerimiz için de temel olacak."

KENTSEL DÖNÜŞÜME MASTER PLAN

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan bir başka master planın da Kentsel Dönüşüm Master Planı olacağını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, çarpık kentleşmeyi önlemek için kentsel dönüşümün yapılması gerektiğini ama bunun da planlı olmasının lazım geldiğini söyledi. Dünya kenti olmayı hedefleyen Kayseri'nin bu planlamayı mutlaka yapması gerektiğini vurgulayan Başkan Çelik, "Hangi mahalleler öncelikli dönüştürülmeli, konut, ofis ticaret dengesi nasıl olmalı, arz talep dengesi nasıl dikkate alınmalı, mevcut konut stoku ne durumda tüm bunları bilmemiz gerekiyor. Konut kültürü, bölgesel kültür yapısı, kaynak ihtiyacı, yatırımcı talepleri de dikkate almamız gereken unsurlar. Tüm bu konuları Master Plan ile öğreneceğiz ve kentsel dönüşümü bir plan doğrultusunda yapacağız. Bu çalışma planlı gelişmenin önünü açacak bir çalışma olacak" dedi.

TARIM VE HAYVANCILIK DA PLANLANIYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, yapacakları bir başka planlama çalışmasının da Tarım ve Hayvancılık Master Planı olduğunu söyledi. İlçeleri geliştirmek istediklerini ve bunu da bir plan doğrultusunda yapacaklarını dile getiren Başkan Çelik, "Tarım ve hayvancılık potansiyelimizi bilelim istiyoruz. Bu nedenle Tarım ve Hayvancılık Master Planı yapmak için çalışmalara başladık. Ancak bu arada Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından da bir çalışma yapıldığını gördük. Bunun üzerine o projeye ortak olduk. Tarım ve Hayvancılık Master Planını birlikte yapacağız. Bu çalışma ilçelerimizi nasıl geliştireceğimizle ilgili bizlere önemli veriler sunacak" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik Kayseri'nin yaşayan ve gelişen bir kent olduğunu ve sürekli gelişen bir kentin de planlamalarının revize edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.



Kayseri Büyükşehir Belediyesi


Haber Kayseri Hakimiyet 2000'de şöyle yer aldı


Mustafa Çelik, Kayseri'nin yeni vizyonunun "Planlı Gelişim, Estetik Dönüşüm, Fonksiyonel Değişim" olduğunu belirtti ve bu vizyon doğrultusunda planlamaya çok önem verdiklerini söyledi. Başkan Çelik, dört ayrı master plan için çalışmaların devam ettiğini belirtti. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bir işe başlamadan önce yapılacak olan planlamanın ve bu plan doğrultusunda hareket etmenin kaynak sarfiyatını önleyeceğini dile getirdi. Planlama nedeniyle harcanacak paranın ve geçecek zamanın işin yapımı ve işletilmesi esnasında misliyle tasarruf sağlayacağını vurgulayan Başkan Çelik, bu nedenle dört ayrı master planla şehri yeniden planlayacaklarını kaydetti. 


Öncelikle İmar Planı konusunda açıklamalar yapan Başkan Mustafa Çelik, yenileyecekleri bir başka planın Ulaşım Master Planı olduğunu dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ulaşım Master Planı en son 2008'de yapıldı. Ancak o tarihte şehirde bölge hastanesi, mobilyakent gibi insan yoğunluğu olacak merkezler yoktu. Yine o tarihte kent merkezi beş merkez ilçeden oluşuyordu. 

Dolayısıyla Master Plan'ın yeniden yapılması zarureti ortaya çıktı. Master Plan için çalışmalara başladık. 


Hazırlayacağımız master plan Kayseri'nin geleceğine yönelik ulaşım projelerimiz için de temel olacak." Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan bir başka master planın da Kentsel Dönüşüm Master Planı olacağını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, çarpık kentleşmeyi önlemek için kentsel dönüşümün yapılması gerektiğini ama bunun da planlı olmasının lazım geldiğini belirtti. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, yapacakları bir başka planlama çalışmasının da Tarım ve Hayvancılık Master Planı olduğunu söyledi. 


Kayseri Hakimiyet 2000


Haber Anayurt'ta şu şekilde yer aldı


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri'nin yeni vizyonunun "Planlı Gelişim. Estetik Dönüşüm. Fonksiyonel Değişim" olduğunu belirtti ve bu vizyon doğrultusunda planlamaya çok önem verdiklerini söyledi. Başkan Çelik, dört ayrı master plan için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bir işe başlamadan önce yapılacak olan planlamanın ve bu plan doğrultusunda hareket etmenin kaynak sarfiyatını önleyeceğini dile getirdi. Planlama nedeniyle harcanacak paranın ve geçecek zamanın işin yapımı ve işletilmesi esnasında misliyle tasarruf sağlayacağını vurgulayan Başkan Çelik, bu nedenle dört ayrı master planla şehri yeniden planlayacaklarını kaydetti. Öncelikle İmar Planı konusunda açıklamalar yapan Başkan Mustafa Çelik, "Şehir merkezimiz 2014 yılına kadar beş merkez ilçeden ibaretti. Bütünşehir Yasası ile 2014 yılı Mart ayından sonra Biiyükşehir sınırları il sınırı oldu ve tüm ilçeler Büyiikşehir Belediyesi'ne bağlandı. Dolayısıyla planları yeniden gözden geçirmemiz gereği ortaya çıktı. Bu doğrultuda 2040 yılı hedef alınarak 1/50000 ölçekli İl Çevre Düzeni Planı'nı yapıyoruz. Çalışmalarda son aşamaya gelindi. Çalışmayı yaparken tek tek tüm ilçelerin imar daireleri ile görüştük. Sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini aldık." diye konuştu. 


Anayurt 


Geri Dön