28 / 03 / 2024

Kayseri'de 2.7 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Kayseri'de 2.7 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Kayseri İli, Melikgazi İlçesi'nde bulunan fabrika Kayseri 8.İcra Dairesi tarafından 10 Ağustos günü saat 14:40- 14:45 arası açık artırma usulüyle satılıyor.



Kayseri Melikgazi'de yer alan fabrika 2.713 bin 688 TL'ye ihaleye çıkıyor.


1 NO’LU TAŞINMAZIN:

Özellikleri: Kayseri İl, Melikgazi İlçe, 5065 Parsel No.AnbarMah. Mahalle/Mevkii, FABRİKA BİNASI VE ARSASI Bağımsız Bölüm taşınmaz; Kayseri 3.İcra Hukuk Mahkemesinin 2014/437 E., 2014/838 K. sayılı dosyadan alınan 11.11.2014 tarihli bilirkişi raporu doğrultusunda verilen kesin karar ile; Taşınmaz boş fabrika binası olup daha taşınmazda önce mermer kaplama malzemesi üretim tesisi bulunmakta olduğu anlaşılmıştır. Taşınmazda bulunan üretim tesisinde bulunan ağır makine ve teçhizatın fabrika binasından çıkarılması esnasında fabrika binasında hasarların meydana geldiği anlaşılmıştır. Heyet tarafından Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünde yapılan incelemeler neticesinde Anbar Mahallesi, 5065 ada, 1 parsel taşınmazın uygulama imar planı içerisinde olup imar planında sanayi parseli olarak ayrılmış olduğu tespit edilmiştir. Taşınmazın değeri arsa ve yapı değeri olmak üzere ayrı ayrı hesaplanmıştır. Taşınmazın değerinin tespitinde; taşınmazın her türlü kamu ve belediye hizmetlerinden faydalanmakta oluşu .Kayseri kent yerleşim alanı özellikle Organize Sanayi Bölgesinin ülke ve şehir merkezinde bulunduğu konum ile ekonomik durum itibarıyla birçok dalda üretim yapan sanayi tesislerinin bulunduğu bir bölgede oluşu, bu bölgede son yıllarda sanayileşme faaliyetlerine olan ilginin yoğunlaşması ile sanayinin kurulabileceği alanlara olan talepte de artışlar olmakta oluşu, halen kayseri kent yerleşim alanı çevresinde yeni sanayi bölgeleri kurulması amacıyla çalışmalar devam etmekte olup, bu kapsamda mevcut Organize Sanayi Bölgesi alanının genişletilmekte oluşu, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi “nin genişleme alanı içinde pek çok sanayi tesisinin temelinin atılmış , bir kısmının bitmiş, bir kısmının inşaatları ise halen devam etmekte olup, birçok tesiste ilave inşaatlar ve tesis genişletme faaliyetleri de devam oluşu, taşınmazın bulunduğu bölgede büyük şirketlere ait sanayi tesislerinin ve shovvroom İarın kurulu olduğu yerlerden olması ve taşınmazın kentsel hizmetlerden büyük ölçüde yararlanması sonucunda bu bölgede bulunan taşınmazların kolaylıkla alınıp satılmakta oluşu, yapılan araştırmalar ve açıklamalar sonucunda taşınmazın bulunduğu bölgedeki serbest alım satımlar .taşınmazın ana yola cephesinin bulunması, bu muhitten taşınmazlara rağbetin oldukça fazla oluşu, kamu hizmetinden yararlanma olanakları taşınmazın bulunduğu muhitin özellikleri taşınmazın mevcut haliyle kullanım alanı, taşınmazın imar planındaki konumu, paranın satmalına gücü ile piyasa koşulları, yardımcı olacak menfi ve müspet tüm özellikler nazara alınmıştır.


Taşınmazın yukarıda sayılan özellikleri nazara alınarak tespit tarihindeki arsa m2 değeri 175.00-TL /m2 alınarak taşınmazın alanı 11.106,82 m2 X 175,00-TL= 1.943.693,50-TL takdir edilmiş,


TAŞINMAZIN TOPLAM DEĞERİ: 1.943.693,50-TL (arsa değeri) + 769.974.50-TL(Yapı ve Muhdesat Değeri)olmak üzere toplam 2.713.668,00-TL değer takdir edilmiştir.


Adresi: Organize San. Bölgesi 16. Cadde No:56 Melikgazi / KAYSERİ

Yüzölçümü: 11.106.82 m2

İmar Durumu : Uygulama imar planı içerisinde sanayi parseli olarak ayrılmış yer olduğu 

Kıymeti:2.713.668.00 TL

KDV Oram: %18

Kaydındaki Şerhler : Dosyasında mevcut; T. Garanti Bankası A.Ş. lehine ipotek v.s.

1.Satış Günü: 10/08/2015   Pazartesi günü saat 14:40-14:45 arası

2.Satış Günü: 07/09/2015    Pazartesi günü saat 14:40-14:45 arası

Satış Yeri: Kayseri 8.İcra Müdürlüğü Adliye Binası D Blok -1. Kat Kocasinan-KAYSERİ


2 NO’LU TAŞINMAZIN:

Kayseri İl, Melikgazi İlçe, Yenimalle malı. 7099 Ada No. 1 Parsel No, 14.KAT B BLOK 28 NOLU MESKEN Bağımsız Bölüm taşınmaz; Kayseri 3.lcra Hukuk Mahkemesinin 2014/437 Esas. 2014/838 Karar sayılı dosyadan alınan i 1.11.2014 tarihli bilirkişi raporu doğrultusunda verilen kesin karar ile; Taşınmazın bulunduğu ana yapı bodrum+zemin +14 Normal Kattan oluşan Betonarme karkas olarak inşa edilmiş merkezi sistem kaloriferli çift asansörlü ve merkezi sıcak su tesisatı bulunan bir binada bulunmaktadır. 28 No’lu Mesken bürüt 195 m2,net 170.00-M2 alanlı olup 4 oda, salon mutfak, 2 banyo, lavabo, vvc hol. duş antre balkondan ibarettir.


Taşınmaz imar durumu, dosyada mevcut Melikgazi Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğünün 19/12/2013 tarihli yazısında taşınmazın uygulama imar planında yoğunluğu 1.6olan konut alanında kalmakta olduğu belirtilmiştir. DEĞERİ; taşınmazın değerinin tespitinde bulunduğu muhitin özellikleri, taşınmazın kullanım alanı, bulunduğu binanın yapı tarzı, arsa payı, kullanım alanı, taşınmazın üç cepheli oluşu, lüks olarak inşa edilmiş oluşu, şehir merkezine olan uzaklığı, taşınmazın imar palnındaki dıırıımu.son yıllarda halkın yüksek gelire sahip ksımı tarafından tercih edilen bir muhitte oluşu.ulaşımın kolay oluşu.son yıllarda bu muhitte yüksek katlı lüks nitelikte dairelerin yapılmakta oluşu taşınmazın yıldırım beyazıt mahallesine yakın oluşu, taşınmazın bulunduğu bölgenin yol su elektrik temizlik çöp toplama kanalizasyon kent içi toplu ulaşım sağlık eğitim gibi kamu hizmetlerinden yararlanma imkan ve biçimi taşınmazın bulunduğu çevredeki imar hareketlerinin çok oluşu serbest alım satımlar ve piyasa koşulları nazara alındığı bilirkişi raporundan anlaşılmıştır.


Adresi: Yenimahalle Tavlusun Yolu Cad. Optimum Siteleri Yaşam Park Sitesi B Blok No: 120 Kat: 14 Daire:28 Melikgazi / KAYSERİ 

Yüzölçümü: 8.631.63 m2

Arsa Payı: 43/4896

İmar Durumu: 1/1000 Ölçekli uygulama imar planında konut alanı olarak ayrılmış imar parseli olduğu

Kıymeti: 415.000,00 TL

KDV Oranı: %18

Kaydındaki Şerhler

1.Satış Günü

2.Satış Günü Satış Yeri


Satış şartları:

1-İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve riiçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci anırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, riiçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır: aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak ‘isteyenlerin 2013/195 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 18/06/2015

Not: İşbu ilan, tebljgat yapılamayan ilgililere tebliği niteliğinde olup, bila iade tebligatlar hakkında gazete ilanı ile yetinilecektir. 



Geri Dön